【题目】阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello! I’m Sam. I visited my grandma with my parents last Sunday. It was my grandma’s birthday. My mother cooked fish and rice for lunch. My father bought(买)a new sweater for his mother. I bought a birthday cake for her. We celebrated the birthday for my grandma. We sang a birthday song to her, and we lighted 80 candles for her. She made a wish and blew out the candles. She was very happy. We had a great time that day.
【1】That day was my birthday. (____)
【2】My father bought a gift for his mother. (____)
【3】I bought a birthday cake for my grandma. (____)
【4】My grandma is 70 years old. (____)
【5】We celebrated the birthday in the evening. (____)
【答案】
【1】F
【2】T
【3】T
【4】F
【5】F
【解析】
【1】题干句意:那天是我的生日。根据It was my grandma’s birthday. 可知是奶奶的生日,不是我的生日,表述不正确,故答案为F。
【2】题干句意:我父亲给他母亲买了一件礼物。根据My father bought(买)a new sweater for his mother. 可知表述正确,故答案为T。
【3】题干句意:我给奶奶买了一个生日蛋糕。根据 I bought a birthday cake for her. 可知表述正确,故答案为T。
【4】题干句意:我奶奶70岁了。根据We sang a birthday song to her, and we lighted 80 candles for her. 可知点了80根蜡烛是80岁,表述不正确,故答案为F。
【5】题干句意:我们在晚上庆祝生日。根据My mother cooked fish and rice for lunch. 可知妈妈做了午饭,所以是中午庆祝生日不是晚上,表述不正确,故答案为T。
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文选出正确答案。
An old woman has a cat. The cat is very old. It can't run fast and it can't catch mice. When the old cat sees a mouse, it tries to catch the mouse, but the mouse can run away. The woman is very angry about it. Then she has a good idea. She buys a new cat to catch mice. Now the old one can rest.
【1】The old cat can't ________ now. ( )
A.jump on the mice B.catch dogs C.walk or run D.run fast or catch mice
【2】When the cat tries to catch a mouse, ________. ( )
A.it eats the mouse B.it jumps on the mouse
C.it follows the mouse D.the mouse runs away
【3】The old woman is ________ when she sees a mouse runs away. ( )
A.very good B.very kind C.very angry D.very happy
【4】The old woman ________. ( )
A.likes the cat B.doesn't want the cat C.buys a new cat D.teaches the cat
【5】The old woman doesn't like ________ in her house. ( )
A.catsB.miceC.dogsD.young people
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选择恰当的句子,补全对话。
A. I’d like that purple one.
B. We’ll take it.
C. How much is it?
D. May I try it on?
E. Can I help you?
Salesman: Good morning! 【1】
Dad: Yes. We want a jacket.
Salesman: Which one would you like?
Peter: 【2】
Salesman: OK. Here you are.
Peter: 【3】
Salesman: Certainly.
Dad: It’s good. 【4】
Salesman: It’s one hundred and fifty yuan.
Dad: OK. 【5】 Thank you!
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】Read and write. (根据首字母提示,补全句子。)
【1】Put on your c___________. It's cold outside.
【2】A___________ is my favourite season, I can p___________ apples with my parents.
【3】—Do you like l ___________ to music? —Yes, I do,
【4】Please w___________ down your name on the paper!
【5】My father m___________ a model ship for me last year.
【6】I went to the library and b___________ a d___________.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】火眼金睛。选出与所给单词同类的一项。
A. ago B. active C. gym D. badminton E. nothing
【1】anything something (_____)
【2】then now (_____)
【3】basketball baseball (_____)
【4】different fast (_____)
【5】dining hall library (_____)
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】根据句意和首字母提示填空。
【1】—What is this in English?
—It’s a c_____ game.
【2】That’s my English d_____.
【3】I’m Tony Smith. Smith is my l_____ name.
【4】This is Lily’s pencil s_____.
【5】I’m sorry. I can’t s_____ your name.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选出不同类的词。
【1】A.heavyB.happyC.hill
【2】A.teacherB.writeC.worker
【3】A.sometimesB.listenC.sell
【4】A.wheelB.twentyC.seventy
【5】A.takeB.bikeC.do
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
As long as people live on Earth, we’ll never stop looking up at bright stars in the night sky. We are always trying to understand the universe(宇宙). Astronauts know that not all stars are the same. Some are almost as old as the universe itself, and others may be born just now. They are in different colors: blue, white, yellow and red. Some shine brightly in the sky, while others are visible only with special tools. You can’t see them with your eyes. Some stars run through space in pairs or groups, while others move alone.
One of the most important ways that scientists group(分组)stars is by size. In the early 20th century, just before World War I, astronauts began to put stars into two main size groups.
【1】The underlined word “visible” means “________” in Chinese. ( )
A.宇宙的B.外星的C.星际的D.可见的
【2】According to the passage, there are ________ different colors of stars in the sky. ( )
A.threeB.fourC.fiveD.six
【3】According to the passage, people use the special tools to ________. ( )
A.check when the stars were born
B.protect their eyes when watching stars
C.watch some stars we can’t see with our own eyes
D.make star groups
【4】Stars may be first put into two groups ________. ( )
A.before 1914B.after1944C.in 1955D.after 1980
【5】The best title of the passage may be “________”. ( )
A.How to watch starsB.Stars in the sky
C.The sun and the starsD.The special tools to see stars
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选词填空。
look, dressed, take, gifts, was
【1】Did they ________ pictures yesterday?
【2】We ________ up and made a funny play.
【3】How ________ your holiday?
【4】Come and ________ at my pictures.
【5】These ________ are for your children.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com