精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读理解,选择正确的答案。

Hans is a poor shoemaker(鞋匠) and Joe is a rich trader(商人). They live in the same house. Hans lives downstairs and Joe lives upstairs.

Hans likes singing very much. He always sings while mending(修补) shoes. He sings loudly. Joe doesn’t like singing. So he says to Hans, “Hans, I’ll give you a bag of money every day if you stop singing.” “Very well,” says the shoemaker.

So he stops singing and gets a bag of money from the trader every day. Day after day, he becomes(变得) richer and richer, but he falls unhappy and falls ill.

One day, he comes to Joe’s home with all his money. He says to him, “Take your money back. I can’t stop singing. It is my life.” Then he goes home and sings loudly.

1Hans and Joe are _______. ( )

A.friendsB.brothersC.neighbours(邻居)

2Joe gives Han some money because he _______. ( )

A.likes HansB.thinks that Hans is poorC.doesn’t want to listen to his singing

3Hans gets a lot of money, and he _______. ( )

A.becomes happyB.makes friends with JoeC.becomes rich, but he is unhappy

4One day, Hans gives back Joe’s money, because _______. ( )

A.he doesn’t like moneyB.he is richC.he can’t stop singing

5From this story, we know _______. ( )

A.money is very important(重要)

B.poor people don’t like money

C.happiness is more important than(比……重要) money

【答案】

1C

2C

3C

4C

5C

【解析】

1

题干句意:Hans Joe_______。根据短文Hans lives downstairs and Joe lives upstairs. Hans住在楼下,Joe住在楼上。故选C

2

题干句意:Joe Hans一些钱,是因为_______。根据短文I’ll give you a bag of money every day if you stop singing. 如果你停止唱歌,我就每天给你一袋钱。故选C

3

题干句意:Hans得到很多钱,他_______。根据短文Day after day, he becomes(变得) richer and richer, but he falls unhappy and falls ill. 一天又一天,他变得越来越富有,但他感到不快乐,然后病倒了。故选C

4

题干句意:一天Hans还回Joe的钱,因为_______。根据短文I can’t stop singing. It is my life. 我不能停止唱歌。这是我的生活。故选C

5

题干句意:通过这个故事,我们知道_______。通读短文可知为快乐比钱重要的多。故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选出不同类的一项。

1A.breakfastB.lunchC.homework

2A.hisB.herC.she

3A.firstB.twoC.second

4A.windyB.rainyC.library

5A.musicB.lunchC.breakfast

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】小练笔。

请你用英语简单介绍一下你或你的朋友(同学)。如爱好、父母工作、住在何处、周末活动、怎么上学或上班等等。要求:语言正确;书写规范。不少于6句。

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选择恰当的句子补全对话,将序号写在横线上。

A: 1.1

B: Well, I like fall best. 2.2

A: I like winter best.

B: 3.3

A: Because I like to play with snow.

B: 4.4

A: I often skate in winter. 5.5

B: No, I don’t like winter. It's too old for me.

A.What do you often do in winter?

B.Do you like winter?

C.Why?

D.Which season do you like best?

E.How about you?

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读对话 ,选择正确的选项。

A: Hello!

B :Hiis that Paul? This is Nickyour new classmate.

A: HiNick! Where are you?

B: At home. There's a new movie at the Capital Cinema. Do you know?

A: Yesl do. Do you like going to movies?

B: Yes, very much. I usually go to movies with my parents on Sunday.

A: What kind of movies do you like?

B: Action(动作) movies. How about you?

A:I don't often go to movies. I like watching TV or VCD at home.

B: Let's go to the movie this eveningOK?

A : SorryI'm going to a concert with my mother this evening. What about tomorrow afternoon?

B: OK. See you after lunch tomorrow.

A : Bye-bye.

1Who is B? ( )

A. Nick, Paul's new classmate.

B. Paul, Nick's new classmate.

C. Nick, Paul's old classmate

D. Paul, Nick's friend.

2What does Paul like? ( )

A. Going to movies.

B. Watching TV or VCD at home

C. going shopping.

D. swimming.

3Paul and Nick are going to( )

A. the new movie this evening

B. a concert this evening

C. the new movie tomorrow

D. have lunch at the cinema

4Where are they talking about the movies? ( )

A. At Nick's home.

B. At Paul's home.

C. At the cinema.

D. On the phone.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,回答问题。

Lucy is a pretty girl. She is from America. She has two big eyes. Her hair is long and brown. Her hobbies are singing and dancing. Her friends, Cathy likes sports. They are good girls.

1Where is Lucy from?

_____________________________________________

2Does Lucy have two small eyes?

_____________________________________________

3Who is Lucy's friend?

_____________________________________________

4What does Cathy like?

_____________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】完形填空。

It’s sunny today. Ben’s family ______ having a picnic. They put a big cloth(布)on the ground. ______ it, there are some yellow bananas, red apples, _____ and some white eggs. The woman in the blue trousers ______ Mrs. White. She is thirty-six. She is ______ nurse at People’s Hospital. The man is ______ father. He is thirty-nine. His shirt is black and his hair ______black. He is a doctor at People’s Hospital. They have a black car, you can see ______ over there. ______ that boy? He’s Ben. He is eating food. His shirt is green. The girl behind ______ is his sister, Helen.

1A.isB.areC.am

2A.OnB.InC.At

3A.oranges orangesB.orange orangesC.orange orange

4A.isB.areC.be

5A.aB.anC.the

6A.BenB.Ben’sC.Bens’

7A.areB.beC.is

8A.themB.himC.it

9A.What’sB.Who’sC.Where’s

10A.himB.herC.it

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】连词成句。

1are two desks There in my room(.)

_____________________________________________

2is picture Where the(?)

_____________________________________________

3This my is bedroom(.)

_____________________________________________

4are on the bags There and rulers floor(.)

_____________________________________________

5see behind a house cat the I(.)

_____________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】Su Hai lives in a new house. (改为否定句和一般疑问句)

_________________________________________________

_________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案