【题目】阅读短文,判断句子正误。 Today is the Lantern Festival(元宵节), a Chinese festival. I invite my grandparents to come to my home. My friends also come. We have yuanxiao for breakfast. It is very delicious. Then we go to watch the yangge dance on the square. How interesting! In the evening, we watch the beautiful lanterns (灯笼). Everyone has a nice day.
(1)The Lantern Festival is a Chinese festival.
(2)We have dumplings for breakfast.
(3)The yangge dance is very interesting.
(4)We watch lanterns in the afternoon.
(5)Everyone likes the Lantern Festival.
【答案】
(1)正确
(2)错误
(3)正确
(4)错误
(5)正确
【解析】这是一篇介绍元宵节的短文.
(1)这是细节理解, 根据短文叙述Today is the Lantern Festival(元宵节), a Chinese festival. (今天是元宵节, 中国的一个节日.)可知此句正确. 所以答案是: 正确.
(2)这是细节理解, 根据短文叙述We have yuanxiao for breakfast. (我们早餐吃元宵.)可知此句错误. 所以答案是: 错误.
(3)这是细节理解, 根据短文叙述Then we go to watch the yangge dance on the square. How interesting!(然后我们去广场看秧歌舞. 多么有趣啊!)可知此句正确. 所以答案是: 正确.
(4)这是细节理解, 根据短文叙述In the evening, we watch the beautiful lanterns (灯笼). (晚上我们看漂亮的灯笼.)可知此句错误. 所以答案是: 错误.
(5)这是细节理解, 根据短文叙述Everyone has a nice day.(每个人都度过了美好的一天.)可知此句正确. 所以答案是: 正确.
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】句型转换。
1. Lily often does some reading in the morning. (改为否定句)
Lily ______ often ______ some reading in the morning.
2. Sometimes I go to the cinema with Nick on Saturday. (就划线部分提问)
_______ do you sometimes go to the cinema ________ on Saturday?
3. We go to school from Monday to Friday. (同义句改写)
We go to school ______ _______ a week.
4. What does Kate do? (同义句改写)
______ ______Kate?
5. He goes to school by bus. (同义句)
He ______ a bus______ school.
6. He usually gets up at twenty to seven in the morning. (画线部分提问)
_______ _______ does he usually get up in the morning?
7. The children like Teddy bears best. (同义句)
Teddy bears _____ the children's _____ toys.
8. 他比我小两岁。
He is two years _______ ______ me.
9. His father loves playing cards when he is free. (对画线部分提问)
What his father love ________ when he is free?
10. You can’t play football on the street.(祈使句)
________ ________ football on the street.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读
两只羊
一天,一只白羊从南面上了独木桥,一只黑羊从北边上了独木桥。他们同时来到桥当中,白羊说:“你退回去,让我先过桥!”黑羊说:“你退回去,让我先过桥!”
它们谁也不肯让谁,就打了起来,不一会儿,只听到河里:“扑通!扑通!”的响声,它们都掉到河里去了。
【1】短文一共有(________)个自然段。
【2】拼读下列音节,并在文中圈出这些词语:
(1)dú mù qiáo (2)xiǎng shēng
【3】填空。
________ 和 ________ 在独木桥当中相遇了。他们都要对方________ ,让 ________ 先走。
【4】在文中用“ _____ ”画出一对反义词。
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】读下面的儿歌,完成练习。
团结友爱亲又亲
一颗星,冷清清,
两颗星,亮晶晶,
三颗星,四颗星,五颗星,
汇成星河放光明。
一个人,孤零零,
两个人,喜盈盈,
三个人,四个人,五个人,
团结友爱亲又亲。
【1】填写合适的量词。
一(____)人 一(____)星 一(_____)河
【2】读了这首儿歌,我知道了小伙伴之间应该( )
A.互相帮助B.团结友爱C.信任彼此
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】连连看。⑴What year is it? A. The dog.
⑵How old are you? B. The year of the tiger.
⑶What's this? C. My year is the year of the snake
⑷What is your year? D. I'm 12 years old.
⑸What animal is the eleventh? E. It's a rabbit.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选择合适的短语补全句子。
1. Let's go to the restaurant ________.
2. Let's go to the supermarket ________.
3. Let's go to the cinema ________.
4. Let's go to the library ________.
5. Let's go to the park ________.
A. to read books
B. to buy some fruit
C. to fly kites
D. to have a big dinner
E. to see a film
A. to read books
B. to buy some fruit
C. to fly kites
D. to have a big dinner
E. to see a film
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】把下列句子变成否定句。
1. Fruit is good for our health.
__________________________________________________________________________
2. I want to buy candy.
__________________________________________________________________________
3. I like potatoes.
__________________________________________________________________________
4. You can see a film in the cinema.
__________________________________________________________________________
5. Please use the shopping bag.
__________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,选择正确答案。
I have a pen pal. Her name is Tina. She is thirteen. She is from Australia. She lives in the country. She is tall and strong. She likes playing chess, basketball and computer games. Basketball is her favourite sport. She plays after school every day. Usually she goes to school by bike. She goes to school by car when she gets up late.
( )1、Who’s Tina?
A. She is my pen pal.
B. She’s my classmate.
( )2、Where is she from?
A. America
B. Australia
( )3、What does she do after school?
A. She plays chess.
B. She plays basketball.
( )4、What is Tina like?
A. Strong and tall.
B. Quiet and tall.
( )5、Does Tina usually go to school by bike?
A. Yes, she does.
B. No, she goes by car.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选出不同类的一项。
(_____)1. A.scienceB.morningC.afternoon
(_____)2. A.ChineseB.MusicC.floor
(_____)3. A.whatB.theyC.when
(_____)4. A.tenB.fourC.they
(_____)5. A.basketballB.PEC.football
(_____)6. A.bedroomB.dining roomC.desk
(_____)7. A.blackboardB.breakfastC.dinner
(_____)8. A.pencilB.chairC.pen
(_____)9. A.kiteB.quietC.toy
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com