精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】 Here is Tim’s plan for this Saturday.

7:00

Get up

7:10

Take a shower

7:50—8:20

Have breakfast

8:25—9:30

Play tennis with Bill, his best friend

9:40—10:20

Take a walk in the park with Bill

10:30—11:15

Play the piano

11:20

Help Mom make lunch

12:00

Have chicken, vegetables and rice for lunch

14:30—15:30

Swim

16:30—18:40

Go to see a movie with Dick

18:50

Have fruit, noodles, vegetables for dinner

20:00—20:45

Watch TV or chat with Frank online

(Frank is Tim’s cousin and he studies in China now.)

20:50—21:20

Read

21:30

Go to bed

1When does Tim take a shower on Saturday?

A.After breakfast.B.In the afternoon.C.Before sleep.D.In the morning.

2How long does Tim plan to play tennis?

A.Half an hour.B.More than an hour.C.An hour and a half.D.Two hours.

3What doesn’t Tim want to have for lunch?

A.Noodles.B.Vegetables.C.Rice.D.Chicken.

4What does Tim plan to do at 3:00 p.m.?

A.See a movie.B.Play the piano.C.Swim.D.Read.

5Which of the following is TRUE?

A.Frank works in China.

B.Tim sleeps for 9 hours on Friday night.

C.Tim usually reads for thirty minutes every night.

D.It takes Tim about two hours to be with Bill on Saturday.

【答案】

1D

2B

3A

4C

5D

【解析】

本文主要介绍Tim的周六计划。

1细节理解题。根据表格中第一、二行可知Tim在早上7:00起床,7:10洗澡。故选D

2细节理解题。根据表格第四行可知从8:259:30Tim和他的好朋友Bill在打网球。所以他们打了65分钟,即一个多小时,故选B

3细节理解题。根据表格第八行可知Tim中餐吃鸡肉、蔬菜和米饭。题干问的是Tim中餐没有吃什么,故选A

4细节理解题。根据表格第九行可知从下午2:303:30Tim计划游泳。故选C

5细节理解题。根据表格第十二行可知Tim计划在晚上8点钟看电视或者和Frank在网上聊天,且Frank现在在中国学习。选项AFrank在中国工作,所以A选项错误;选项BTim在周五晚上睡了9个小时,表格中没有说明此项信息,所以B选项错误;C选项讲Tim通常每天晚上阅读30分钟,但根据表格第十三行得知Tim计划是在周六晚上阅读30分钟。所以C选项错误;根据表格第四、五行可知TimBill打了65分钟的网球,一起散步有40分钟,总共105分钟,大约2个小时。所以D选项正确。故选D

对于表格式的阅读题,需采用“寻读”的方法,在表格中找出题干里关键词。定位在具体的某一行,再结合题意分析。答案一目了然,例如小题1,根据题干中的“take a shower”定位到表格中第二行,题干询问的是他洗淋浴的时间,定位到表格第一、二行“7:00 get up7:10 take a shower”,所以时间在早上,故选D

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】用适当的介词补全对话。

A: Excuse me, can you show me the way 1 the Bank 2 China?

B: Oh, do you know the post office? The bank is 3 front 4 it.

A: I’m new here. I don’t know the city well.

B: Can I go 5 you?

A: That’s great.

B: Where are you 6?

A: Sydney. How 7 you?

B: I’m 8 Guilin.

A: It’s a beautiful place.

B: Welcome 9 Guilin next time.

A: Thank you.

B: Not 10 all.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】按要求完成表格。

代词/人称

你,你们

他们

主格

宾格

形容词性物主代词

名词性物主代词

反身代词

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】用适当的数词填空

1Chinese National Day is on the _____ of October.

2Twenty minus ten is _____.

3There are _____ months in a season.

4Twelve and eighteen is _____.

5Monday is the _____ day of a week.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据句意和括号中所给中文提示,在句中空格处填写上正确的单词。

1The party is so ________(吵闹)that I can’t hear you clearly.

2My mother is cooking in the ________ (厨房) .

3I like ________ (长颈鹿) because they are beautiful.

4Don’t swim in the lake. It’s too ________ (危险).

5________ your sister ________dinner (做饭) now?.

6Would you like to take a ________ (捎口信) for me?

7It’s cold and ________ (多雪) in the winter in Russia.

8The kids ________ (滑冰) and having a great time over there.

9You can see many beautiful sights ________ (沿着) the way.

10We enjoy the ________ (美味的) soup in the restaurant.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】读短文,选择正确的答案。

My name is Tang Xin. This is my school. It is new and beautiful. There are two buildings in it. There is a big playground, a football field(足球场), a library and twenty-four classrooms in it. There is no swimming pool. Beside the playground there are twenty tall trees and ten short trees. There are seven toilets. There are eight teachers' rooms. I like my school.

1There are ___________ buildings in Tang Xin's school. ( )

A. sixB. twoC. three

2There is no ___________ in Tang Xin's school. ( )

A. football field B. teachers' room C. swimming pool

3There are ___________ classrooms. ( )

A. 24 B. 42 C. 34

4Beside the playground there are ___________ trees. ( )

A. twenty B. ten C. thirty

5There are eight ___________ in Tang Xin's school. ( )

A. Playgrounds B. toilets C. teachers' rooms

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】读短文,根据短文内容选择填空。

In China in 1997, Pang was working in the forest when he saw something unusual. He got scared. There was a strange man. He was tall and hairy. He threw a big stone to the strange man. The man was hurt. He shouted and ran away. Next year, he went to the sea. In the evening, he saw many large fish. It was getting dark. There was a huge snake. It came toward the boat dived under it and came up on the other side after some time.

1In China in 1997, Pang saw ______ in the forest. ( )

A. a strange manB. many large fishC. a huge snake

2The strange man was __________. ( )

A. tall and thinB. tall and oldC. tall and hairy

3Pang threw __________ to the strange man. ( )

A. a big stoneB. a big bagC. a big wood

4__________ shouted and ran away. ( )

A. PangB. The strange manC. The huge snake

5Pang saw many large fish and a huge snake __________. ( )

A. in the forestB. in the zooC. in the sea

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】小小写作家。

“Last Sunday”为题写一篇短文,描述一下你上周日的活动。

要求: 1. 语法正确,条理清晰,字迹工整、规范。

2. 不少于5句话。

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】写作训练

国庆节期间你一定过得很精彩吧!请你写一篇短文分享你国庆节的精彩生活吧,不得少于60个单词。

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案