【题目】 Our eating habits are very important for good health. Many people like eating sweets and ice cream more than meat and rice. Sweets and ice cream are not bad for stomach if we eat them at the end of a meal. But if we eat them before a meal, they may take away our appetite (食欲). It is important for us to eat our meals at the same time every day. When we feel hungry, it is said that our body needs food. When we feel angry or excited, we may not want to eat.
A long time ago, in England, some judges used to decide whether a person was telling truth by giving him some dry bread. If the person could swallow(吞咽) the bread, it showed that he was telling the truth. Though this seems rather strange and foolish, it is indeed a way to find out the truth, sometimes. A person worrying about something has much difficulty in swallowing anything dry. Because he is worrying, he loses his appetite and does not want to eat.
【1】We must develop a good eating habit if we want to_____________.
A. be angryB. eat moreC. be hungryD. be healthy
【2】It is good to eat sweets or ice cream ______________.
A. before a mealB. after a mealC. at any timeD. during the day
【3】We may not want to eat when ________________.
A. we feel hungryB. we feel angry
C. the meal is readyD. when we are hungry
【4】We must eat our meals ______________.
A. four times a dayB. at the same time every day
C. three times a dayD. we finish our work
【5】When a person has nothing to worry about, he usually ________________.
A. has a big appetiteB. has a poor appetite
C. wants to drinkD. wants to eat sweets
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【4】B
【5】A
【解析】
本篇为记叙文。讲述饮食习惯对健康很重要。我们要按时吃饭,情绪(着急、生气、兴奋等)也会影响我们的食欲。
【1】细节理解题。根据第一段Our eating habits are very important for good health.
可知饮食对健康很重要,想要健康就要有好的饮食习惯;故选D。
【2】细节理解题。根据第一段Sweets and ice cream are not bad for stomach if we eat them at the end of a meal.可知在饭后吃糖和冰激凌对健康不是有害的,故选B。
【3】细节理解题。根据第一段When we feel angry or excited, we may not want to eat.可知当我们感到生气或兴奋时会不想吃东西;故选B。
【4】细节理解题。根据第一段It is important for us to eat our meals at the same time every day.每天要按时吃饭;故选B。
【5】推理判断题。根据第二段Because he is worrying, he loses his appetite and does not want to eat.可知着急的情绪会让人失去胃口,不想吃东西推理判断“不着急就会有好胃口”;故选A。
本篇为阅读单选,考查细节理解和推理判断能力。解答前要先快速阅,正确读全文,理解大意;再阅读题干,理解题干的句意,捉住关键词,带着问题回归原文寻找信息句作答。题1解答关键养成好的饮食习惯“为了什么”;题2关键词“什么时候吃”;题3 关键词“什么情况下不想吃”;题4关键词“什么时候吃三餐”;题5“着急会导致没胃口”;解答完要
通篇阅读原文,比对题干关键词是否符合信息句内容。
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选出与例词的画线部分含有相同发音的一项。
【1】ring ( )
A.trunkB.bankC.song
【2】drink ( )
A.pinkB.longC.young
【3】mine ( )
A.hisB.climbC.listen
【4】eat ( )
A.headB.breakfastC.tea
【5】other ( )
A.coldB.brotherC.do
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】给下列句子选出相应的答句。
A. He’s in the study.
B. Yes, he is.
C. Sure.
D. OK. Take turns.
E. I’m cleaning my bedroom.
【1】Can I use your pens? (_____)
【2】Is he watching TV? (_____)
【3】Where’s he? (_____)
【4】What are you doing? (_____)
【5】Can you go with me? (_____)
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】根据要求写句子。
【1】There is some apple juice in the fridge.(改成一般疑问句)
__________________________________
【2】eating, he, meat, the, is (.)(连词成句)
__________________________________
【3】The meat is yummy.(对划线部分提问)
__________________________________
【4】He is drinking water.(对划线部分提问)
__________________________________
【5】There are some apples in the fridge.(改为单数形式)
__________________________________
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】把下列句子译成英语。
【1】请不要跑。
_____________________________________________
【2】请不要站起来。
_____________________________________________
【3】请坐下。
_____________________________________________
【4】我想跳舞。
_____________________________________________
【5】我很激动。
____________________________________________
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解,根据短文内容判断句子正(T)误(F)
Hello, I'm Tom. My family had a good time last weekend. Let me tell you. I went to the nature park to see animals. I took many pictures of them. The animals were so cute. My mother did housework and cooked dinner at home. My father read some newspapers in the evening. We ate dinner and watched TV together. That was fun. What about you? What did you do last weekend?
【1】Tom went to see animals last weekend. (_____)
【2】Tom likes animals. (_____)
【3】Tom's mom went shopping. (_____)
【4】Tom's dad read some magazines. (_____)
【5】Tom's family had a good time last weekend. (_____)
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】做一做。
这儿展示的是一则与“天气(WEATHER)”相关的英语词汇游戏。你想来玩一玩吗?请你根据WEATHER中字母的顺序,从首字母W开始逐个往后拼读,你能拼成多少个单词?把这些词填入句中。
【1】_________ go to school by bus every day.
【2】When do you _________ breakfast?
【3】I don't have _________ computer in my room.
【4】I usually do morning exercises _________ 8:30.
【5】What do you do on _________ weekend?
【6】Mr Wang is our new teacher. _________ is very tall.
【7】That girl has two eggs in _________ hand.
【8】_________, it's time to say goodbye.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m Su Hai. Today is my birthday. It’s the second of September. It’s also Su Yang’s birthday. On this day, we usually have a big dinner with our parents and grandparents. Su Yang and I eat some noodles. After that, we play with Kitty the cat. We have a great time.
【1】Su Hai’s birthday is on the second of September. (____)
【2】Su Yang’s birthday is on the first of September. (____)
【3】On the second of September, Su Hai usually has a big dinner with his parents and grandparents. (____)
【4】On the second of September, Su Yang and Su Hai eat some noodles. (____)
【5】On the second of September, Su Hai and Su Yang have a good time. (____)
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】书面表达。
假设你是Amy,你马上要毕业了,请写一写你对你的朋友Jack的祝福。
要求:1.主题明确,条理清楚,句子连贯、通顺,语法正确;
2.书写清晰、规范;
3.不少于50个词。
参考词汇:have a good time, lots of joy, best wishes, good luck, miss Jack
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Love,
Amy
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com