精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读理解,判断正误。

I am a rabbit, a happy rabbit. I have some friends. They are Mr. Pig, Miss Sheep and Mr. Horse. Now they are playing together. Mr. Pig is singing. Miss Sheep is dancing. Mr. Horse is running. They are very happy.

1The rabbit has no friends. ____

2Mr. Pig is dancing. ____

3Miss Sheep is singing. ____

4Mr. Horse is reading a book. ____

5They are very happy. ____

【答案】

1 F

2 F

3 F

4 F

5 T

【解析】

1根据短文叙述 I have some friends. 可知兔子有一些朋友。题目叙述错误。故答案为:F。

2根据短文叙述 Mr. Pig is singing. 可知猪先生正在唱歌。题目叙述错误。故答案为:F。

3根据短文叙述 Miss Sheep is dancing. 可知绵羊小姐正在跳舞。题目叙述错误。故答案为:F。

4根据短文叙述 Mr. Horse is running. 马先生正在奔跑。题目叙述错误。故答案为:F。

5根据短文叙述 They are very happy. 可知它们都很高兴。题目叙述正确。故答案为:T。

这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,然后根据短文叙述判断正误。

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选择所给的句子,完成对话,选择正确的答案。

A. What are the white parts?

B. The Earth was clean many years ago.

C. But today, people are polluting(污染) the land, the water and the air.

D. We can’t do this again.

E. The blue parts are sea.

A: Look at the photo of the Earth. 1. ___________

B: Are they land?

A: Yes, they are. Well done. What are the green parts?

B: They are clouds. 2._____________

A: Yes, you are right. 3.________________

4.______________________

B:5. ____________ We must protect the Earth.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,选择正确答案。

Welcome to England! The weather of England is very changeable. It can be rainy, sunny, windy, warm, foggy or cold at any time of year. If it’s raining when you get up in the morning, it can be hot and dry by the afternoon. The west of England is wetter than the east, and the north is cooler than the south. Just be ready for any kind of weather.

In England, shops are usually open from 9:00 a.m. to 5:30 p.m. On Sundays, some shops are open from 10:00 a.m. to 4:00 p.m. But a lot of shops are closed. Banks, museums or other places are open from 10:00 a.m. to 5:00 p.m. You can go to the parks at any time.

All the cities have buses, trains and taxis. People wait in line for buses and they are unhappy if you push in at the front. Don’t forget this -----traffic goes on the left. Be careful!

根据短文内容,完成下列句子。

1Just be ready for any kind of ____________ in England. It’s changeable. ( )

A. seasonsB. shopsC. weather

2Shops are usually open from __________. On Sundays a lot of them are closed. ( )

A. 9:00 a.m. to 5:30 p.mB. 10:00 a.m. to 4:00 p.mC. 10:00 a.m. to 5:00 p.m

3At any time you can go to the ___________.( )

A. shopsB. museumsC. parks

4Please ___________ when you are at the bus stop. ( )

A. be carefulB. wait in line for busesC. push in at the front

5Make sure not to drive on the____________, or it will be very dangerous. ( )

A. rightB. leftC. street

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】英汉互译

1.in the afternoon________

2.Merry Christmas________

3.许多________

4.弹钢琴________

5.read a storybook________

6.一只大象宝宝一出生就能够站立。________

7.你会很快变好的。________

8.不,它不是的。________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】把答语与问题相匹配。

A. It’s 10 metres.

B. Yes, they are.

C. It is 2:30.

D. She buys many things.

E. Yes, he is.

1What time is it? ______

2How long is it? ______

3Are Danny and Jenny shopping? ______

4Is Danny busy? ______

5What does Jenny buy? ______

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】读短文,选择正确的答案。

I have three friends. They're Alice, Sam and Betty. Alice is tall and thin. She likes English very much. She has many English books. Sam is short and cute. He is very friendly. He likes maths very much. And he likes computer games(电脑游戏). He has a big computer. Betty is a quiet girl. She has long hair and a small mouth. She likes Chinese very much. We learn together. We play together. We are happy every day.

1Alice is a ________ girl. ( )

A. tall and cuteB. tall and thinC. short and thin

2Alice has many ________. ( )

A. computer booksB. English booksC. maths books

3Sam likes ________. ( )

A. maths and computer gamesB. English and mathsC. maths and Chinese

4Betty is a ________ girl. She likes ________. ( )

A. cute; ChineseB. quiet; Chinese C. quiet; English

5Betty has hair and a ________ mouth. ( )

A. short; smallB. long; smallC. long; big

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】完形填空。

It is Saturday today. It is a sunny day. Many students are _______ in the park. Some boys _______ beside the lake. _______ are playing with the fish. Some girls are_______ the tree. They are singing. _______ a dog beside them. It’s looking at the girls. On the chair, there _______ two women. They are _______ to each other. A little girl is _______. Perhaps she’s one of the women’s daughter. There _______ an ice cream in her hand. All the people _______ very happy.

1A.playB.playingC.playing with

2A.isB.areC.am

3A.TheyB.ThemC.He

4A.betweenB.inC.under

5A.There areB.There isC.It’s

6A.isB.areC.it

7A.speakB.speakingC.say

8A.comesB.comeC.coming

9A.isB.areC.am

10A.isB.amC.are

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】按要求改写句子。

1I’ll play football this weekend. (对画线部分提问)

________ ________ ________ ________this weekend?

2May Day is in May. (对画线部分提问)

________ is May Day?

3Spring is my favourite season. (改写同义句)

I like ________ ________.

4will, to, Great, we, go, the, Wall, (.) (连词成句)

______________________________________________________

5the, there, trees, are, beautiful, very, (.) (连词成句)

______________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选出每组单词中不同类的一项。

1A.eatB.playC.fish

2A.treeB.climbC.jump

3A.excitedB.happyC.cake

4A.otherB.mineC.hers

5A.hersB.theirsC.his

查看答案和解析>>

同步练习册答案