【题目】 Dalian is in the northeast of China. It is a beautiful seaside city. Dalian, a garden city in China, is not very big but there are many new houses, beautiful museums, modern sports centres with green trees and flowers around.
Dalian has the most popular football team in China and it is also famous for its delicious seafood.
The best season for visitors to Dalian is summer, because the weather is cool and pleasant. They can have fun swimming, fishing, boating and surfing. Winter in Dalian is cold and windy and it often snows. But it's right time to play with snow and enjoy making snowmen. Welcome to Dalian.
【1】Dalian is in the southeast of China.
【2】Dalian is a beautiful and very big city with green trees and flowers around.
【3】Dalian is famous for its football team.
【4】People can enjoy delicious seafood in Dalian.
【5】It is better for visitors to go to Dalian in summer.
【答案】
【1】F
【2】F
【3】F
【4】T
【5】T
【解析】
短文大意:本文是人文类阅读,介绍了海滨城市大连的地理环境、特产和四季特点。
【1】细节理解题。题意:大连在中国的东南部。考查细节判断。根据Dalian is in the northeast of China. 大连在中国的东北部,可知说法错误,故选F。
【2】细节理解题。题意:大连是一个美丽的、非常大的城市,周围有绿色的树木和鲜花。考查细节判断。根据Dalian, a garden city in China, is not very big可知大连不是很大,说法错误,故选F。
【3】细节理解题。题意:大连以它的足球队而闻名。考查细节判断。根据it is also famous for its delicious seafood.大连以美味的海鲜闻名,可知说法错误,故选F。
【4】细节理解题。题意:大连人可以吃到美味的海鲜。考查细节判断。根据it is also famous for its delicious seafood.可知大连人可以吃到美味的海鲜,说法正确,故选T。
【5】细节理解题。题意:对游客来说,夏天去大连更好。考查细节判断。根据The best season for visitors to Dalian is summer, because the weather is cool and pleasant.可知夏季大连的最佳季节,说法正确,故选T。
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解,判断正误,用T / F 表示。
Canada is the second largest (第二大)country in the world. It is in North America (北美洲). Canada and the US are neighbours (邻国). Ottawa is the capital of Canada.
There are many interesting things about Canada. It has many large rivers and lakes. Niagara Falls (瀑布)is very famous. In the northern part of the country, there is almost ice and snow all year around (全年). In the south , there are large forests. In Canada, most people speak English, but some people speak French. Many people in Canada speak both English and French.
【1】Canada is the largest country. (______)
【2】The US is next to Canada. (______)
【3】Canada is an interesting country. (______)
【4】It is cold in the northern part of Canada. (______)
【5】Some people in Canada do not speak English. (______)
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, I'm Zhang Peng. This is my family photo. They are my grandparents, my parents and me. My grandpa is strong and tall. He's a farmer. He likes sports. My grandma is a nurse. She likes painting. My mother is a teacher. She's thirty-two. She likes music. My father is a doctor. He likes music, too. I love my family!
【1】There are 4 people in my family. (_____)
【2】My grandma is a teacher. (_____)
【3】My grandpa likes sports. (_____)
【4】My mother is 32. (_____)
【5】My parents like music. (_____)
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】把下列句子译成英语。
【1】明天我们要去北京旅行(go on a trip)。
___________________________________
【2】李明正在取票。(get)
___________________________________
【3】Danny跳上了火车。(jump)
___________________________________
【4】李先生正在寻找Danny。(look for)
_________________________________
【5】旅途愉快! (nice)
_________________________________
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,判断下列句子与短文内容是(T)否(F)相符。
I lived in a village ten years ago. There were no buildings. There were no cars. There was a small school near my village. I went to school on foot. People couldn't use the Internet. We often climbed mountains and went fishing. Now there are many new buildings. There is a new school near the village. Children go to school by bus. People often play computer games at home.
【1】I lived in a village ten years ago. (______)
【2】At that time, there were many cars. (______)
【3】I went to school on foot. (______)
【4】We often played computer games before. (______)
【5】There is a new school near the village now. (______)
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】从方框中选择句子补全下面的对话。
A. What do you like to do?
B. Can you make a snowman now?
C. Is it windy and cold?
D. What’s the weather like?
E. What would you like to do?
F. When do you eat breakfast?
G. Can I make a snowman?
Tom: 【1】
Bob: I would like to go swimming.
Tom: 【2】
Bob: No, I can’t.
Tom: 【3】
Bob: I eat breakfast at 7:15 a.m.
Tom: 【4】
Bob: It’s warm and sunny.
Tom: 【5】
Bob: No, it isn’t.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,根据短文内容填空。
Hello, I’m Bobby. I have a new bike. I like riding it in the park. This bike is cool! I can fly now. I show my bike to Sam. He wants to go to school by bike. But because he is too young. He can’t go to school by bike. He isn’t happy.
【1】Bobby has a new ________.
【2】This bike is ______. Bobby can fly now.
【3】Sam wants to ____ ____ _____by bike.
【4】Sam can’t go to school by bike, because he is _____ ______.
【5】Sam isn’t ______, because he can’t ride a bike.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选择正确的句子补全对话。
Mum:Good morning, Amy. It's time to get up.
Amy:OK, Mum. I'm coming. 1.________
Mum:It's 7:30. Breakfast is ready.
Amy:2.________
Mum:We will visit your grandparents.
Amy:Great. 3.________
Mum:By car. But first I need to buy some gifts.
Amy:4.________
Mum:5.________
Amy:Let's go shopping.
A. What will you buy?
B. What will we do today?
C. I will buy a coat for your grandpa and a sweater for your grandma.
D. What time is it?
E. How will we go there?
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选出每组单词中不同类的一项。
【1】A.seventhB.stillC.third
【2】A.kittenB.dogC.fool
【3】A.noiseB.walkC.sing
【4】A.firstB.secondC.fur
【5】A.twentyB.twentiethC.thirteen
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com