【题目】阅读理解,选择正确答案。
Jack and Sally are brother and sister. They are twins. They like swimming and riding bikes. They like flying kites, too. They often (经常) run with the kites near the river . The kites are very high. They look very happy (高兴) .
But not all of their favourite games are the same. Jack likes playing football and Sally likes playing basketball. Jack likes jumping high, he thinks it’s easy, but Sally thinks it’s very hard . Sally likes making something, but Jack can’t . Sally can sing well and Jack can throw the yo-yo very well.
根据短文内容,判断正(T)误(F)
( )1.Jack and Sally are brothers .
( )2.They like flying kites .
( )3.They often run with the kites near the river .
( )4.Jack likes playing basketball .
( )5.Sally thinks high jump is easy .
【答案】1.F 2.T 3.T 4.F5.F
【解析】
1.本句意思是Jack 和Sally是兄弟。根据短文第一句可知,他们是兄妹。故答案为:F。
2.本句意思是他们喜欢放风筝。根据短文第二行可行,他们也喜欢放风筝。故答案为:T。
3本句意思是他们经常在河附近随着风筝跑。根据短文第二行可知,本句正确。故答案为:T。
4.本句意思是Jack喜欢打篮球。根据短文第二段第一行可知,他喜欢踢足球。故答案为:F。
5.本句意思是Sally认为跳高是很容易的。根据短文第二段第二行可知,她认为跳高很难。故答案为:F。
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选出下列每组单词中画线部分发音和其它两项不同的一项。
()1. A. cabbage B. washroom C. cat
()2. A. music B. computer C. mutton
()3. A. short B. pork C. doctor
()4. A. healthy B. those C. that
()5. A. bean B. head C. tea
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选择合适的选项补全短文。
A. eating B. busy C. kitchen D. cooking E drinking F. watch G. doing
It's 6:00 p. m. now. We are all very ________ My mother is in the ________She is ________ dinner. My father is ________ water. My brother is ________ .I am ________my homework. We can ________ TV together after dinner. I love my family.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,判断正误。
Hello, friends! Let's go on a trip to Beijing. Beijing is the capital city of our country. It's in the north of China. There is a big square in this city. Do you know its name? Its name is Tian'anmen Square. In Beijing, you can see the Bird's Nest(鸟巢). The 2008 Olympic Games were held in it. And you can see some old buildings, such as the Palace Museum. The Great Wall is also very famous in China. It's very old and long.
(1)They want to travel to Beijing.
(2)The Great Wall is famous in China.
(3)There are many birds in the Bird's Nest.
(4)The Palace Museum is old.
(5)You can't see Tian'anmen Square in Beijing.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】根据短文的意思,完型填空。
Hello , everybody! Do you know me ? My ______ is Liang Qikun. My English name is Jenny. I am ______ China . I am ten years old . I am a clever girl . I have short black hair , big black eyes , big ears , ______small nose and a small mouth . I am not very tall and not very thin . My hobby ______reading books . My favourite sport is adventuring. I can play the piano_______well . This is me.
【1】A. nameB. homeC. like
【2】A. forB. fromC. to
【3】A. anB. aC. the
【4】A. areB. amC. is
【5】A. veryB. tooC. much
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读《狐狸与乌鸦》片段,完成练习。
狐狸又摇摇尾巴,说:“亲爱的乌鸦,您的羽毛真漂亮,麻雀比起您来,可就差多了。您的嗓子真好,谁都爱听您唱歌,您就多唱几句吧!”
乌鸦听了狐狸的话,非常得意,于是就唱了起来。“哇……”乌鸦刚一开口,肉就掉了下来。
狐狸叼起肉,一溜烟就跑掉了。
【1】狐狸说了什么话让乌鸦很得意?用“____”把狐狸的话画出来。
【2】狐狸为什么要赞美乌鸦?( )
A.想听乌鸦唱歌。B.想吃乌鸦嘴里的肉。
【3】这是一只( )的乌鸦。(填序号)
A.聪明B.愚yú蠢chǔn
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】找出与其他三个不同类的单词或短语。
(_____) 1. A.classroom B. bathroom C. bedroom
(_____) 2. A. key B. crayon C. pen
(_____) 3. A. four B. twenty C. too
(_____) 4. A. cat B. kitchen C. fish
(_____) 5. A. phone B. fridge C. on
(_____) 6. A. table B. soup C. sofa
(_____) 7. A. bowl B. spoon C. juice
(_____) 8. A. dinner B. doctor C. breakfast
(_____) 9. A. fork B. chopsticks C. four
(_____) 10. A. fish B. noodles C. desk
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】找出下列单词中不同类的单词。
(_____)1.A.cap B. hat C.cat
(_____)2. A. blue B. black C. bag
(_____)3. A. pig B. apple C. hen
(_____)4. A. mum B. dad C. bear
(_____)5. A. brown B. pear C. banana
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
Hi, I am Li Ping. I am from a small village. There are many houses and rivers in my village. The houses are very beautiful. The water is clean. You can see many fish in the river. There is a mountain near our village. There aren't any pandas in the mountain. But there are many trees on the mountain. A big forest is not far from the mountain. My village is pretty. I like my village.
(1)Where is Li ping from?
A.He comes from a small village.
B.He is from a small city.
(2)—Are there any houses and rivers in the village? — __________
A.No, there aren't.
B.Yes, there are.
(3)—What can you see in the river? —_______________
A.ducks
B.fish
(4)There are many __________ in the mountain.
A.trees
B.pandas
(5)The big forest is _____________ the mountain.
A.near
B.far
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com