精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读理解。

What does it mean to be green? “Green” is more than just a color. It also means taking special steps to protect the environment—the water, the land, and the air we breathe. Why green? Plants are green, and without them the earth wouldn’t be such a lovely home for us human beings.

Sometimes people call ours a “throwaway society”. That means we are always throwing away old things and buying new ones. Many times, if you no longer need something, someone else just might need it. For example, if your brother is old enough not to play with his plastic bike, why not give it to another family who has a little kid so that they don’t need to buy one? And one less large plastic toy doesn’t need to be produced.

Recycling(回收利用) has never been easier. Many organizations will pick it up right in front of your house and some towns even require(要求) it. Tell your mom or dad you want to become “Chief of Recycling” for your family. Now that you know what things you can recycle, find a place to keep them. Make sure you encourage everyone in your house to think whether things can be reused or recycled before they’re thrown away.

Almost everyone likes traveling. But next time before you travel around the world, take a look at your own backyard. Is there a place where you could plant a tree or put in a little fruit or vegetable garden? If so, get there and get your hands dirty. Then you can watch with pride as your tree takes root, and your garden plants grow into big plants full of ripe, red tomatoes or tiny, juicy blueberries. Who knew being green would taste so good?

1In the first paragraph, the writer introduces the topic of the passage by ____.

A. telling an interesting story

B. explaining the word “green”

C. giving some special examples

2In a “throwaway” society, ____.

A. people shouldn’t produce any plastic things

B. people can get anything they want from others

C. people always throw away the used things and buy new ones

3To be “Chief of Recycling”, you should ____.

A. recycle things all by yourself

B. ask your family to use the old things all the time

C. find a place to keep the things that can be recycled

4You are advised to run a fruit or vegetable garden in order to ____.

A. create a green environment

B. make a lot of money

C. get your hands dirty

5The purpose of the passage is to tell us that ____.

A. we must enjoy the nature

B. we had better eat more green food

C. we should protect our environment

【答案】

1B

2C

3C

4A

5C

【解析】

1推理判断题。由文章第一段可知,作者解释了green的真正含义。

2细节理解题。由第二段第二句可知。

3细节理解题。由第三段第四句可知答案为C项。

4推理判断题由最后一段内容可知,作者呼吁人们要尽可能多种植水果和蔬菜,让我们周围的环境更“绿”。

5主旨大意题,通读全文可知作者在呼吁大家保护环境。

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选择恰当的单词填空。

No Let’s Do Don’t Be Stop Have Never

1Please wait for me. ___________walk so fast.

2_________ quiet, please.

3_________ sit straight.

4_________ go shopping now.

5__________ spitting.

6__________ talking, class begins.

7__________ a good time!

8__________ talk to your mum like that!

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】连词成句。

1. can the they cool too air

____________________________________?

2. trees we plant should more

____________________________________.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】填空题

1.forest的复数形式是______.

2.they’re的完全形式是_______.

3.“地球”用英语说是_______.

4.ocean的意思是_______.

5.Look at this_______(图片).

6.They_______ _______ (捡起)rubbish.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据上下文和中文填空。每空一词。

1. My grandparents often read __________ (报纸) for news twenty year ago.

2. The girl looked after the lion. He __________ (变成) into a prince at last.

3. We can buy things from all over the __________ (世界) on the Internet.

4. My little sister likes __________ (收集) stickers. How about your sister?

5. Sam __________ (得到) an email from his friend yesterday.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解

Ben and his brother were both students in a middle school. Ben worked hard but he was not doing well at school. Boys in his class made jokes (开玩笑) about him because he was so slow.

His mother was worried about them. She made a plan to get her son to do better at school. She told them to go to the City Public Library to read a book a week and do a book report.

One day, in Ben’s class, the teacher showed a picture of space. She asked “Who knows about it?” Ben put up his hand and the teacher let him answer. “Why did Ben put up his hand?” “He never said anything.” “What could he want to say?” his classmates thought.

Well, in fact, Ben knew about the space and he could also say a lot about it. He named many stars and even knew how we can watch them. The teacher and the students were surprised (惊讶). Ben learned all these from doing book reports. Ben later went to the top of his class.

After Ben finished high school, he went to Yale University (耶鲁大学) and at last became one of the best doctors in the USA. He learned a lot from his mother. What a great mother!

阅读短文,判断正误,正确的写T,错误的写F

1Boys in Ben’s class often laughed at him because he was not doing well at school.________

2Ben’s mother taught her sons how to watch stars. ________

3Ben learned a lot from doing book reports. ________

4Ben knew the space well, the teacher and classmates were surprised. ________

5Ben was good at learning later and became a great teacher. ________

6Ben had a great mother. ________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】读句子,选择合适的答语。

A.Salad.

B.Shecansing.

CIdomyhomework.

D.Tea.

E.Sheisstrict.

F.Yes,thereis.

1What'sshelike? ______

2Whatdoyoudoontheweekend? ______

3Whatwouldyouliketoeat? ______

4Whatcanshedo? ______

5Isthereavillageinthemountain? ______

6What'shisfavouritedrink? ______

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据句意及首字母或汉语提示完成句子。

1. Could you give me some a_____________on how to get on well with others?

2. Her age is a s_____________to us. We can’t guess how old she is.

3. The man likes sport very much. It means he is very s___________.

4. Tom looks much older than before b_____________ of his illness.

5. My cousin is one of the best r____________ in our school, he runs quite fast.

6. Most people think a_____________ isn’t as important as personality.

7. My sister always ____________ (面带) a smile on her face.

8. I don’t know how to ____________ (解决) this problem. Can you help me?

9. I felt very ________ (紧张) when I went to the important meeting.

10. There are more ______________ (社会的) workers in this city than in that city.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,判断正(T)误(F)。

There are four seasons in a year. There are spring, summer, autumn and winter. My favourite season is summer. Because I can swim with my mother and wear my beautiful dresses. I like eating ice cream in summer.

In summer, the weather is hot. I often go shopping with my friends. We often buy some beautiful dresses to wear. I like eating fruit very much. My grandma plants lots of fruit in front of the house. Such as apples, pears and grapes. I like grapes best.

1My favourite season is winter. _____

2In summer, I can swim with my mother. _____

3My grandma plants lots of vegetables. _____

4I can buy some beautiful dresses to wear. _____

5I often go shopping with my friends. _____

查看答案和解析>>

同步练习册答案