精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读理解
It was rainy last weekend. Amy and her parents couldn't go hiking(去远足), so they stayed at home. They were busy all day. Her mother cooked the meals for them and did the dishes(洗碗). Her father cleaned the room. He cleaned all the six rooms. Amy help them with the housework. They were very busy but very happy, because they all had lots of things to do.
(1)What was the weather like last weekend?

(2)Did Amy and her parents go hiking?

(3)What did Amy's mother do?

(4)What did Amy's father do?

(5)Were they very busy?

【答案】
(1)It was rainy.
(2)No, they didn't.
(3)She cooked the meals and did the dishes.
(4)He cleaned the room.
(5)Yes, they were.
【解析】短文介绍了Amy一家周末的活动.
(1)这是细节理解, 根据短文叙述 It was rainy last weekend.(上周末天气有雨.) 可知天气是"有雨". 所以答案是: It was rainy last weekend.
(2)这是细节理解, 根据短文叙述Amy and her parents couldn't go hiking, so they stayed at home. (Amy和她的父母不能去远足, 因此她们待在家里.)可知"没去远足", 这里是否定回答. 所以答案是: No, they didn't.
(3)这是细节理解, 根据短文叙述Her mother cooked the meals for them and did the dishes(她妈妈为她们做饭和刷碗.) 可知是"做饭和刷碗."所以答案是: She cooked the meals and did the dishes.
(4)这是细节理解, 根据短文叙述Her father cleaned the room.(她的爸爸打扫房间.)可知是"打扫房间", 所以答案是: He cleaned the room.
(5)这是细节理解, 根据短文叙述They were very busy but very happy(她们都很忙, 可是很高兴.) 可知用肯定回答. 所以答案是: Yes, they were.

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,选择正确答案。

Here’s a big forest. A fox lives in the forest. His name is Tom. It is a hot day. Tom is walking. He is hungry(饿的) and thirsty(渴的). Then he sees some grapes. The grapes are purple and big. They look yummy(很好吃的). Tom is happy. He wants to eat the grapes. He jumps and jumps. But the grapes are so high that he cannot eat them.

In the end, Tom gives up. “The grapes are sour(酸的). I really don’t want to eat them,” he says to himself. He is very sad, so he goes away.

1What would Tom like? ( )

A.Grapes.B.Apples.C.Mangoes.

2It is , Tom is hungry and thirsty. ( )

A.coldB.coolC.hot

3The grapes are . ( )

A.purple and bigB.res and bigC.small

4The underlined(画线的)word “give up” mean(意思是) “ ”. ( )

A.放弃B.生气C.失望

5Why(为什么) is Tom sad? ( )

A.Because he is not hungry.B.Because the grapes are sour.

C.Because he cannot eat the grapes.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】判断下列画线读音是否相同,相同(T)不相同(F)。

1donuts cats tsunami _______

2kids beds cards _______

3what where towhee _______

4write wrong awry _______

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选出不同类的一项。
A. socks B. shorts C. spend D. jeans
A. music B. sweater C. Chinese D. math
A. belt B. cost C. spend D. buy
A. beach B. home C. latest D. mall
A. quick B. prefer C. love D. like

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】按要求完成句子。

1.I like dogs. 改为否定句

I _________ like dogs.

2. I have ten grapes.(对画线部分提问。)

___________ ____________ ____________ do you have?

3. We have eight toys.(对画线部分提问)

_________ do ___________have?

4. Tom can sing .(改为一般疑问句,并作否定回答。)

______ Tom sing? _______, he_______.

5. I , table tennis, well, play, very, can( . )(连词成句)

____________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】Read and judge. 阅读短文,判断正误。

My name is Tom. I'm ten years old. I like rice and fish. I don't like bread. I have a dog. His name is Dick. He is two years old. He likes meat. He doesn't like fish. I love my dog very much.

1Tom is ten years old. _______

2Tom likes rice and fish. _______

3Dick is a cat. _______

4Dick doesn't like meat. _______

5Tom loves Dick very much. _______

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】Read and write. (按要求写单词。)

1car (同类词) __________

2five (同类词) __________

3four (同音词) __________

4hear (同音词) __________

5see (同音词) __________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】Translation. (翻译。)

1一架飞机 _________

2三辆公交车 _________

3一只狗 _________

4会游泳 _________

5 _________

6 _________

7它的 _________

8听见他们 _________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】Read and choose.(选出不同类的一项,并将序号填在题前括号内。)

______ 1. A. go shopping B. play sports C. eating lunch

______ 2. A. go swimming B. reading a book C. listening to music

______ 3. A. first B. second C. drinking

______ 4. A. mine B. jumping C. his

______ 5.A. take turns B. having English class C. keep to the right

查看答案和解析>>

同步练习册答案