精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读理解,判断正(T)(F)

Hi. My name is Betty. I'm from Canada. I'm a student. I'm in Class Two, Grade Five. There are four people in my family. They are my father, my mother, my brother and me. My father is an English teacher. He works at a school. My mother is a doctor. She works in a hospital. My brother is a student, too. He is in Class Two, Grade Three. I love my family.

1Betty is from China. ________

2Betty's father is a farmer. ________

3Betty's mother works in a hospital. ________

4Betty's brother is a baby. ________

5Betty loves her family. ________

【答案】

1F

2F

3T

4F

5T

【解析】

1句意:贝蒂来自中国。根据文中句子I'm from Canada.“我来自加拿大。”可知该表述不正确,故答案为F

2句意:贝蒂的父亲是个农民。根据文中句子My father is an English teacher.“我爸爸是一名英语老师。可知该表述不正确,故答案为F

3句意:贝蒂的母亲在医院工作。根据文中句子My mother is a doctor. She works in a hospital.“我妈妈是个医生。她在医院工作。”可知该表述正确,故答案为T

4句意:贝蒂的弟弟是个婴儿。根据文中句子My brother is a student, too.“我弟弟也是一名学生。”可知该表述不正确,故答案为F

5句意:贝蒂爱她的家人。根据文中句子I love my family.“我爱我的家人。”可知该表述正确,故答案为T

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】给下列句子选择合适的答句。

A. I want to buy some toys.

B. Go straight down this street. Turn left at the traffic lights.

C. Sure.

D. He is flying a kite.

E. They played basketball.

1May I have some apples? ________

2What is he doing now? ________

3What do you want to buy? ________

4Where is the library? ________

5What did they do last week? ________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选出你所听到的句子。

______1. A. There are four chairs. B. There are four armchairs. C. There are five armchairs.

______2. A. Look at the bedroom. B. Look at the bathroom. C. Look at the living room.

______3. A. There is a new bed. B. There is a new desk. C. There is a new table.

______4. A. What's in your study? B. What's in your kitchen? C. What's in your living room?

______5. A. This is my new home. B. Welcome to my home. C. This is not my home.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】Rewrite the sentences.按要求改写下列句子。

1. I saw your father an hour ago. (对划线部分提问)

______________________

2. Peter is going to ask the police for help. (另写一句,但意思不变)

______________________

3. Yes, we should look out for the children. (写问句)

______________________

4. Mr. Wang made a handbag with an old coat. (对划线部分提问)

______________________

5. Don’t smoke! (另写一句,但意思不变)

______________________

6. What shouldn’t you do in a library? (回答问题)

______________________

7. the, the, into, workers, a, put, machine, bottles, (.) (连词成句)

______________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】Read and write.用所给单词的适当形式填空。

1. Where ________ (be) my dog? It ________ (be) here five minutes ago.

2. You should ________ (keep) quiet. Your mother ________ (sleep).

3. Sam ________ (take) a walk with his grandfather every day. But this morning he didn’t, because he ________ (be) sick.

4. You must ________ (go) to see the dentist. Your ________ (tooth) are too bad.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据句意选出正确的单词或短语。

1He ______ (wants / want) to play basketball.

2How many books ______ (is / are) there?

3Let's ______ (buy / buys) some gifts.

4I can write ______ (an / a) email.

5They ______ (want to / wants to) know about China.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据短文选出最合适的内容。

I’m Li Mei. I live in a small town near Nanjing. Lucy is my pen friend. She lives in a small house near a park in London. I am eleven. Lucy is eleven, too. Lucy does not study Chinese. She often teaches me English. She studies English, Maths, Science and Art. She likes Maths very much. She has six lessons a day. Lucy usually grows flowers after school and I usually read magazines. We usually write e-mails to each other at weekends.

1Lucy is Li Mei’s _______________. ( )

A.sisterB.motherC.friend

2Lucy is from _______________. ( )

A.the UKB.the USAC.the UN

3Li Mei lives in _______________ . ( )

A.BeijingB.LondonC.a small town

4Lucy likes _______________ very much. ( )

A.MathsB.ChineseC.English

5Li Mei and Lucy know about each other through(通过)_______________. ( )

A.telephonesB.e-mailsC.letters

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】连词组句。

1lot, like, sounds, fun, That, of, a, (.)

___________________________

2snow, the, I, play, in, often (.)

___________________________

3summer, often, in, go, I, swimming (.)

___________________________

4October, is, in, China’s, Day, National (.)

___________________________

5the, Is, singing, contest, in, August (?)

___________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据短文内容判断句子正误。对的写“√”错的写“×”

My name is Mike. It’s Sunday morning now. We are at home and everybody is busy. Look! My father is washing the car. My mother is watering the flowers. Brother and sister are planting trees in the garden.

John is my best friend. I am doing my homework with him in the study. After lunch, we can go to the library and read some books. Then we can go boating in the park. It’s a wonderful Sunday!

1It is Sunday today. ____

2John and Mike are doing their homework. ____

3Father is washing the clothes. ____

4Brother and sister are in the garden. ____

5John and Mike can go to the library in the afternoon. ____

查看答案和解析>>

同步练习册答案