【题目】 It is raining hard. Mrs. Smith is sitting in a car. The car is not going fast. It is going very slowly. There is something wrong with it. It is on a road near a park. There is a lot of water on the road. Mr. Smith is behind the car. He is Mrs. Smith's husband. He is pushing the car. His sons, Peter and John are helping him. The water on the road is so deep that the car can't go fast. Mrs. Smith is not wet but the boys and their father are terribly wet.
【1】What's the weather like?
____________________________________________________________________
【2】Is the car going fast?
____________________________________________________________________
【3】Where is Mr. Smith?
____________________________________________________________________
【4】What is the husband doing?
______________________________________________________________________
【5】All the family are wet, aren't they?
______________________________________________________________________
【答案】
【1】It is raining.
【2】No, it isn't.
【3】Behind the car.
【4】He is pushing the car.
【5】No, they aren't.
【解析】
短文大意:本文是记叙文,讲述了史密斯夫人一家遭遇大雨,汽车开不快,丈夫、儿子彼得和约翰一起在雨中推车的情景。
【1】题意:天气怎么样?考查细节理解。根据It is raining hard.可知天在下雨,故填It is raining.。
【2】题意:车开得快吗?考查细节理解。根据The car is not going fast. 汽车开得不快,可知是否定回答,故填No, it isn't.。
【3】题意:史密斯先生在哪里?考查细节理解。根据Mr. Smith is behind the car.可知史密斯先生在汽车后面,故填Behind the car.。
【4】题意:丈夫在做什么?考查细节理解。根据He is Mrs. Smith's husband. He is pushing the car.可知他正在推汽车,故填He is pushing the car.。
【5】题意:全家人都淋湿了,不是吗?考查细节理解。根据Mrs. Smith is not wet but the boys and their father are terribly wet. 史密斯没有淋湿,但男孩们和他们的父亲都湿透了,可知填No, they aren't.。
阅读短文回答问题,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。例如小题2,问车开得快吗?根据The car is not going fast. 汽车开得不快,可知是否定回答,故填No, it isn't.。
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选择所给的句子,完成对话。
A. That’s wonderful. B. I want to go swimming there.
C. I’m going to Lhasa with my family. D. When are you going to start your holiday?
E. Please call me if you need some help.
A: Hi, Liu Tao, where are you going for your summer holiday this year?
B: 1._________
A: How are you going to get there?
B: We are going there by plane.
A: 2. _________
B: Next Monday.
A: 3._________
B: Thanks. What about you?
A: I’d like to visit Hainan. 4. _________
B: 5. _________ I hope you have a good time.
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
London is the capital city of the UK. There are many interesting places in this old city. Many people visit it every year. You can go to see Big Ben, the London Eye, Tower Bridge and the British Museum.
To travel around London, you can take the underground. It is old. If you do not like the underground, you can try the world famous red double-decker bus(双层巴士). You will have a wonderful view of the city on it.
Football is the most popular sport in London. There are many football clubs in the city. Children love football, too. They play football after school. They go to watch football games with their parents at weekends.
London is famous for its rainy weather, too. Always take an umbrella with you when you travel around the city.
Welcome to London and have a nice trip!
根据短文内容,判断下列句子是否正确。
【1】London is a young city. (_____)
【2】To travel around London, you can take the underground or the red double-decker bus. (_____)
【3】People in London love football. (_____)
【4】Children in London don't like football games. (_____)
【5】It often rains in London. (_____)
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】阅读John的日程表,选择正确答案。
Monday | 10:30—11a.m | visit Uncle Peter in hospital |
Tuesday | 2—4p.m | have a swimming class |
Wednesday | 4—6p.m | go to the library |
Thursday | 9:30—10:30a.m | go to the supermarket |
Friday | 11a.m | go to the airport to meet Sam |
Saturday | 4—6p.m | play basketball |
Sunday | 5—7p.m | have a birthday party for Kate |
【1】________ is ill in hospital. ( )
A. KateB. Uncle PeterC. John
【2】John has a swimming class on ________. ( )
A. SundayB. TuesdayC. Wednesday
【3】John is in the ________ at 5 p.m. on Wednesday. ( )
A. libraryB. supermarketC. hospital
【4】John meets Sam ________. ( )
A. at homeB. in the hospitalC. at the airport
【5】Kate's birthday party is from ________ to ________. ( )
A. three; fiveB. five; eightC. five; seven
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】 Tom's room is on the first floor. Now he is _____. He is sitting on the floor and playing with his model planes. There is ______ on the desk. Tom is listening to the music. He likes pop songs. There is a knock at the door. Tom puts down the plane and goes to open the door. It's his mother, Mrs. White. She comes to get ______for Jane, one of Tom's two sisters. But where is it? There are many toys on the floor. Tom can't find it. Mother says, "Tom, you must keep your room ______. Now clean the room. " Tom begins to clean the room, Oh, here it is. The toy dog is under the _____ . It's between his shoes.
【1】A.in the gardenB.in his roomC.in the playgroundD.in the park
【2】A.a bookB.a clockC.a radioD.a scarf
【3】A.a toy dogB.a bookC.a ballD.a model plane
【4】A.dirtyB.tidyC.quietD.big
【5】A.deskB.chairC.tableD.bed
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】写作。
以My favourite season为题写一篇小短文。可从天气、衣服、主要活动、饮食等方面说说你最喜欢的季节的特点。
要求:1. 条理清晰;2. 字迹工整;3. 不少于40个词。
_______________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】选出每组与所给例词同类的词。
【1】breakfast ( )A.soundB.busyC.dinner
【2】usually ( )A.sometimesB.lastC.also
【3】island ( )A.lateB.caveC.after
【4】when ( )A.whyB.alwaysC.win
【5】play ( )A.liveB.shopC.letter
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】完形填空。
Jim _________born in 1993 in New York. He _________to China 3 years ago. He ate good food and __________mountains in his summer holiday. He _______a new friend. They sang and _________together in the park. They _______very happy.
【1】A. wasB. isC. were
【2】A. cameB. comeC. comes
【3】A. climbB. climbedC. climbing
【4】A. haveB. hadC. having
【5】A. to danceB. dancesC. danced
【6】A. isB. wasC. were
查看答案和解析>>
科目:小学英语 来源: 题型:
【题目】用适当的介词填空。
1.I go home________school.
2.We must wash our hands ________we have dinner.
3.I was born ________1995.
4.Please stand________.
5.I want to sleep. Please turn________the light.
6.It's hot today. Please take________your jacket.
7.I go to the park ________the morning.
8.________Sundays, I often do housework.
9.What can you do________spring?
10.Dad, what would you like________dinner?
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com