精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读短文,选择正确的答案。

Last Saturday was October 12th. The weather was windy and cloudy. I was busy. I did my homework on that morning. The homework was not difficult, so I finished it quickly. Then I went shopping with my mother. We bought some food and apples. My mother bought a football for me. I was excited. In the afternoon, I visited my grandpa. He had a headache. He took some medicine and stayed in bed. I did some housework for him. I cleaned his room, watered the flowers, washed his clothes and cooked dinner. I was tired in the evening. Did you have a busy and happy weekend? Please tell me.

1October 13th was________.( )

A. Sunday B. Saturday

2I did my________on Saturday. ( )

A. homework B. housework

3I got ________from my mother. ( )

A. good food B. a football

4My grandpa felt ________. ( )

A. sick B. well

5I was ________on Saturday morning. ( )

A. tired B. excited

【答案】

1A

2A

3B

4A

5B

【解析】

1由第一句话“Last Saturday was October 12th”可知,十月十二日为星期六,故十月十三日为星期天。故选A。

2由“I did my homework on that morning.” 可知,我早上做了作业。故选A。

3"My mother bought a football for me.” 可知,我的妈妈给我买了个足球。故选B。

4"He had a headache. He took some medicine and stayed in bed.”可知,我的爷爷生病了。故选A。

5题目问的是早晨,由“My mother bought a football for me. I was excited.”可知,我很激动。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】读一读,写出相应的汉语或英语。

1.工厂 ___________________

2.商人 ___________________

3.邮递员 ___________________

4.助手 ___________________

5.驯服手 ___________________

6.危险___________________

7.Stay healthy___________________

8.think of ___________________

9.go to the camp___________________

10.head teacher___________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据《快乐英语阅读》和《朗文分级阅读》内容,选择合适的选项。

1How can Julia draw a perfect picture at last? ( )

A.She tries a sharp new pencil.

B.She takes a piece of green paper to draw.

C.She draws with her left hand.

2Charlie wants to be a _______. ( )

A.coachB.football playerC.cheerleader

3What do you learn from the story The dog and his bone?

A.While there is life, there is hope.

B.All things are difficult before they are easy.

C.Be happy with what you have.

4The bear goes away because it thinks _______. ( )

A.Bob is dead.B.Bob is scared.C.Bob can hurt it.

5In _______, the leaves slowly change colour. ( )

A.springB.summerC.autumn

6Santa is hot, because he’s in _______. ( )

A.IndiaB.KoreaC.China

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】am, is, are, was, were填空。

1_________ you all from China?

—Oh, no. Only I_______ from China. Mingzi_______ from Japan. David ____ from England. We _________all good friends.

2Here________ your hat. Where ________your shoes?

3I_________ quiet before. Now I__________ very active in class.

4_________ you all here yesterday?

—No, Tom__________ not here yesterday.

5It _________rainy yesterday. Today________ a sunny day.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据上下文完成对话。

A: Oh, my birthday is 1.

B: Really? 2 your birthday?

A: It’s 3 the sixth of June.

B: 4 5 are you?

A: I’m twelve.

B: 6 do you do 7 your birthday?

A: I usually 8 a party.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】连词成句,注意大小写。

1. happy, feel, now, I'm, you, better(.)

_____________________________________

2. see, Did, a, you, last, film, weekend(?)

_____________________________________

3. read, film, He, yesterday, new, magazine, a(.)

_____________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】把单词补充完整,并写上中文意思。

1li __ ten ______________

2s __ __ ______________

3rad __ o ______________

4mod __ l ______________

5sl __ __ ly ______________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】翻译句子。

1你空闲的时候干什么呢?

____________________________________________________

2我经常去野餐。

____________________________________________________

3我经常唱歌。

____________________________________________________

4我经常去散步。

____________________________________________________

5我经常看电视。

____________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选择不同类的一项。

1A.FebruaryB.NovemberC.Sunday

2A.springB.JulyC.fall

3A.AprilB.Children’s DayC.Christmas

4A.springB.summerC.season

5A.eatB.colourC.have

查看答案和解析>>

同步练习册答案