精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读下列短文,为每小题选出最佳选项。C
Lily s family are decorating their home. What changes would they like to see? Mum would like to have some new lamps in the living room. Their living room will be bright. She would like to have a bigger kitchen and a bigger fridge too. She won't have to buy food very often. Peter would like to have a TV in his bedroom. He can watch TV all the time. Lily would like to have a piano in her bedroom. She can play the piano after dinner. Dad would like to have a new shelf. He can put his books on it.
(1)Lily's mum would like to have some new lamps in the.
A.bedroom
B.living room
C.kitchen
(2)Lily's mum would like to have a bigger .
A.kitchen
B.fridge
C.both A and B
(3)would like to have a TV.
A.Peter
B.Peter's dad
C.Lily
(4)Lily would like to havein her bedroom
A.a piano
B.a computer
C.a shelf
(5)Lily's dad would like to have a new shelf for his.
A.books
B.clothes
C.shoes

【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)A
(5)A
【解析】该短文主要介绍Lily一家人正在布置新家。
(1)细节阅读,根据Mum would like to have some new lamps in the living room.得知妈妈想在客厅买些新灯,故选B。
(2)细节阅读,根据She would like to have a bigger kitchen and a bigger fridge too. 得知她想有个大厨房和大冰箱。故选C。
(3)细节阅读,根据Peter would like to have a TV in his bedroom.得知皮特卧室想有个电视,故选A。
(4)细节阅读,根据Lily would like to have a piano in her bedroom.得知莉莉卧室想有个钢琴,故选A。
(5)细节阅读,根据Dad would like to have a new shelf. He can put his books on it.得知爸爸想有个新书架,故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】读一读,选一选。

My name is Tim. Today is Wednesday. My parents and I go to the zoo. I see many animals. Monkeys are climbing. Bears are sleeping. A dog is running. It’s very happy. This dog is mine. I love him. Today I’m happy, too. Because today is my birthday. It’s on June 8th. My Aunt Judy’s birthday is coming, too. She will be 38 years old. Dad and Mum are going to take me to her house. She lives in Guangzhou. We are going to go there by bus. Her birthday party will be on Saturday. We are leaving on Friday afternoon. And we are coming back on Sunday evening. I am going to give my dear Aunt Judy a picture. I can draw a dog and many flowers. Because she likes dogs and flowers. I will have a busy weekend.

1When is Tim’s birthday? ( )

A. June 8th. B. June 18th. C. July 8th.

2Aunt Judy’s birthday party will be on______. ( )

A. Friday B. Saturday C. Sunday.

3She lives in ______, so we are going there by_____. ( )

A. Shanghai; train B. Guangzhou; bus C. Guangzhou; train

4When does Tim come back? ______. ( )

A. Saturday B. Friday afternoon C. Sunday evening

5Tim is going to give his Aunt Judy _____. ( )

A. a dog B. a picture C. many flowers

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读.

Good morning. This is the weather report. It’s cold and rainy in Beijing today. You can wear your coat. It’s cold and snowy in Harbin. You can wear your sweater. It’s warm and cloudy in Kunming. The flowers there are beautiful. It’s hot and sunny in Hong Kong. You should wear your hat in the sun. It’s cool and windy in Lhasa. You can fly a kite there. Have a nice day! Goodbye!

1根据短文,完成下面表格。

Weather Report

Beijing

(1)__________

(2)__________

Cold and snowy

Kunming

(3)__________

(4)__________

hot and sunny

Lhasa

(5)__________

2根据短文,判断句子正(T)(F)

(1) It’s cold and rainy in Beijing today. You can put on your shirt. ___________

(2) It’s warm in Kunming. You can see beautiful flowers there. ___________

(3) You can fly a kite in Lhasa today. ___________

3按要求写句子。

(1) 对文中画线部分提问。

______________________

(2) 根据短文内容,补全句子。

______________________ in Harbin. You can wear your sweater.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】Read and judge.读短文,判断句子正确与错误。
A train stops at a station(车站). A young man wants to come out, but it is raining. A boy is standing under a big umbrella. The young man says to the boy. "Can you go and get us two hambugers, one for you and one for me? Here are two dollars." "Great!" say the boy and he goes to buy hamburgers. After some time, the boy is back. He is eating a hamburger. "Where is my hamburger?" asks the young man. "Oh, there is only one hamburger left. So I'm eating mine. Here is your dollar. "
(1)It's sunny.
(2)The young man wants the boy to buy two hamburgers.
(3)The young man gives the boy one dollar to buy the hamburgers.
(4)The boy buys two hamburgers.
(5)There are no hamburgers for the young man.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,判断下列句子是否正确。A
There were two brothers. They had different ways of life. The elder brother lived in the countryside, got married (结婚)and had children. He lived a happy life. The younger brother travelled all around the world. He enjoyed himself during the travelling and collected many nice memories (回忆).When the two brothers were old, the elder brother had children and grandchildren. They took good care of him, he was happy. The younger brother had no children or grandchildren, but he had fantastic memories and he was happy too.
(1)The elder brother lived in the city.
(2)The younger brother liked travelling all over the world.
(3)The younger brother didn't marry.
(4)The children and grandchildren didn't take care of the elder brother.
(5)The two brothers both had a happy life.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】英汉互译。

1.Kate正在那边干什么?

___________________________

2.我喜欢踢足球和打篮球。

___________________________

3.保持安静。

___________________________

4.Does she have many kites?

___________________________

5.Go to your seat and sit down, please.

___________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选择正确的选项补全对话。

A. Nice to meet you, too.

B. It has a long neck(脖子).

C. Where are you from?

D. Is she your mother?

E. She's my sister.

John: Hi, Dad. This is my friend, Mike.

Dad: Nice to meet you.

Mike: 1

Dad: 2

Mike: I'm from Canada.

John: Look at the photos of my family.

Mike: 3

John: Yes. She's a teacher.

Mike: Who's that girl?

John: 4 She likes animals.

Mike: Look at that giraffe. It's so tall.

John: Oh.5

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】照样子,写句子。

:pig, five Look at the pig. It's five.

1panda, seven _________________________

2duck, two _________________________

3bear, nine _________________________

4rabbit, four _________________________

5dog, six _________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读对话,判断句子正(T)(F)

There are four seasons in a year. They are spring, summer, autumn and winter. In spring, it is warm and windy. We can fly kites. In summer, it is hot. We can swim. In autumn, it is cool and windy. The leaves turn yellow. They fall from the trees. In winter, it is cold and snowy. People always wear thick coats, gloves and scarves. We can make snowmen.

1There are four seasons in a year. _______

2We can fly kites in spring. _______

3In summer, it is warm. _______

4The leaves turn green in autumn. _______

5People wear thick coats, gloves and scarves in winter. _______

查看答案和解析>>

同步练习册答案