精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Mobile phones and the Internet have improved our life in many ways. However, along with improvements, they also brought a number of worrying problems.
Many car accidents are caused by mobile phones. You can use many new mobile phones to get on the Internet .This can be very convenient, but some drivers get on the Internet while driving. Driving needs all our attention. By looking at their mobile phones and not at the road, these insensitive(不专注的) drivers are a danger to us all.
Many of the dangers of the Internet are well known. Children who visit websites without their parents’ permission sometimes talk to older people they don’t know and put themselves in great danger. People with blogs(博客) sometimes post(张贴) embarrassing photographs of people they don’t know on their websites without permission. There are also people who use the Internet to get personal information that we do not want them to have.
Mobile Phones and Internet Safety Tips
l If you need to use a mobile phone when you drive, use a “hand –free” phone.
l In difficult driving situation such as rain or snow, don’t use your phone at all.
l Do not make very important phone calls while driving. They take your attention off the road.
l Tell your children not to talk with anyone they do not know on the Internet.
l In an embarrassing situation, pay attention to people around you. People will be shy about taking your picture if they know you’re paying attention.
l Refuse to give out any personal information on the Internet.
【小题1】Which of these dangers of mobile phones or the Internet is NOT mentioned in the passage?
A. You can have a car accident
B. Someone can post your photograph on the Internet
C. Someone you do not know can call you
【小题2】Children should ______ on the Internet.
A. give out their important personal information
B. talk to older people they don’t know
C. ask for their parents’ permission sometimes to visit some websites
【小题3】A “hand-free” mobile phone is probably a mobile phone that _____.
A. is free to use
B. can be used without your hands
C. can be used with only one hand
【小题4】What advice is given in the passage to stop someone from taking an embarrassing picture of you?
A. Pay attention to the people around you
B. Don’t give out your personal information
C. Use a “hands-free” mobile phone
【小题5】Which is the best title of the passage?
A. Internet Problems
B. Mobile Phone and Internet Dangerous
C. The Development of Mobile Phone and Internet


【小题1】C
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】A
【小题5】B 

解析【小题1】细节理解题,根据文中语句理解可知。
【小题2】细节理解题,根据文中语句“Children who visit websites without their parents’ permission sometimes talk to older people they don’t know and put themselves in great danger.”理解可知。
【小题3】细节理解题,根据文中语句“If you need to use a mobile phone when you drive, use a “hand –free” phone”理解可知。
【小题4】细节理解题,根据文中语句“In an embarrassing situation, pay attention to people around you. People will be shy about taking your picture if they know you’re paying attention.”理解可知。
【小题5】标题理解归纳题,根据文中语句“Mobile phones and the Internet have improved our life in many ways. However, along with improvements, they also brought a number of worrying problems.”理解可知。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015届浙江建德李家镇初级学初一下学期期中考试英语卷(解析版) 题型:其他题

同学们经常上微机课,可是你们熟悉其中的一些规则吗?请仔细阅读下列题中的Lily等五个人的陈述和A-F微机室的各项规则,选出符合各自情况的最佳选项。其中一项为多余选项。

1.Lily: I can’t bring drinks and snacks to the computer room, although I like to have them after class. If I do so, the teacher will not let me in.

2.Mike: I have to take off my shoes and put on the overshoes( 鞋套). The overshoes are near the door outside the room.

3.Sara: I can’t bring my mobile phone or MP3 player to the computer room. If I do so, the teacher will take them away.

4.Jack: I must keep quiet or talk in a very low voice. When I have any problems, I must raise up my hands to ask my teacher for help.

5.Tom: I enjoy computer games very much at home, but I can’t play them during the class. If I do so, the teacher will let me out.

A.Keep the computer room clean. Don’t wear your dirty shoes into the computer room.

B.Keep quiet in the room. If you don’t, your teacher and others will be angry with you.

C.It’s not right to bring anything to eat to the room. They can make the room and computers dirty.

D.Don’t answer the phone or listen to music in the computer room, because they have nothing to do with your study.

E. Don’t run in the hallways or in the room. That will make it too noisy for others to study and you may also break the computers.

F. Playing computer games is not allowed in the computer room. It’s the place for you to study but not to play.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2012-2013学年浙江省杭州市九年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:其他题

以下五个家庭中的成员都打算购买一些产品。请仔细阅读下题中的信息,从A到F的六个选项中,选出适合他/她拟购买产品的最佳广告语,其中一项为多余选项。

1.Jack is going to study in a famous university. These days, his father is looking for a mobile phone for him so as to keep in touch with each other closely.

2.Tom is a middle school student. He likes sports very much and plays football every afternoon. But his shoes are too small for him, so after class this afternoon he has to buy a pair of new shoes.

3.Mary is going to have her 15th birthday party. Her family are making preparations for it. Her brother’s job is to buy some drink.

4.Joan doesn’t want to forget the past, especially the happy moments.

5.Alice is afraid of opening her mouth, because a bad smell will come out. So she needs something which can remove the smell no matter how much it is.

A                           B                          C

“Just do it!”

Do something, but only if you think it’s necessary. And if so, why not do it wearing Nike?        “Always Coca Cola.”  It seems to say “Coke is the only drink there is; there are no other forms of drink.”      “Share moment, share life.”  We can remember the happy moments in life by taking photos of them— using Kodak film of course!

D                           E                          F

“Make yourself heard”. When you hear this slogan, you will know there is Sony Ericsson product for you to call anyone.                          “Project Hope —Schooling every child.”

It educates people about public service projects, such as Project Hope.      “Bright-teeth fights bad breath!” It wants you to read the word “fight” and think that the toothpaste can make the bad breath disappear.

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2011湖北省十堰中考英语试卷 题型:单项填空

Mr. Smith works with a mobile phone company, but he _____________ for this international meeting, since he is on holiday.

A. works        B. is working       C. has worked       D. had worked

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2011年吉林省长春市中考英语试卷 题型:单项填空

—_______ your mobile phone number, Mr. Wang? —13409964565

A. What           B. What’s            C. How’s        D. Where’s

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2010-2011年度江苏省镇江市八年级下学期期中考试英语试卷 题型:单项填空

Jim’s mother was shopping ________ her mobile phone rang.

A. when            B. while          C. what time       D. and

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案