精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
12.The end of my sophomore(大学二年级) year was approaching.Mom called me at the dorm one evening during the last week of May.My summer break would be spent with grandma and grandpa,helping out around their farm.The arrangement made good sense to all the family.I wasn't fully convinced of that myself but guessed it was just one summer.Next year would be my little brother's turn.
I arrived late that afternoon.Grandma had fixed more food than the three of us could possibly eat.She loved me entirely too much.The next morning,Grandpa fixed breakfast for the two of us.He told me Grandma had tired herself out yesterday and was going to rest in bed a little longer.I made a mental note to myself to not ask her to do things for me while I was there.I was there to help,not be a burden.
Weeks passed.I gradually settled into a routine of daily work with Grandpa.In the evenings I usually read or talked with Grandma.She never grew tired of hearing about college or anything I was involved in.She told me stories about her childhood,family and the early years after she and Grandpa had married.
The last Saturday in June,Grandpa suggested going fishing.We hadn't expected what we saw when we got to the pond that morning:One of the swans(天鹅) was dead.Grandpa had given the pair of swans to Grandma on their 50th anniversary."Why don't we see about buying another one,"I suggested,hoping the situation could somehow be righted.Grandpa thought for a few moments before answering.
He finally said,"no …it's not that easy,Bruce.You see,swans mate for life."He raised his finger to point,holding the fishing pole in his other hand."There's nothing we can do for the one that's left.He has to work it out for himself."
A few days later,we drove by the pond while doing our morning check on the cows.We found the other swan lying near the same spot we had found the first one.It,too,was dead.
The month of July started with me and Grandpa putting up a new stretch of fence.Then July 12 came.That was the day Grandma passed away.Grandma had died suddenly that morning of a stroke.(中风) By the afternoon,my parents were there.The old house was soon crowded with relatives and Grandpa's friends.
The funeral(葬礼) was held the ne xt day.Grandpa had insisted on having it as soon as possible.On the second day after the funeral,Grandpa announced at the breakfast table,"This is a working farm.We have a lot of things to do.The rest of you should get back to your own lives."Most of the family had already left,but this was Grandpa's way of telling the rest it was time for them to go home.My parents were the last to leave after lunch.
Grandpa was not a man who could outwardly express his grief(悲痛)around others,and we all worried about him.The rest of the summer flowed by.We stayed busy working.I thought there was something different about Grandpa but couldn't quite put my finger on it.
September was nearing,and part of me did not want to leave.I thought of skipping the fall semester and staying around a few more months.When I mentioned it,grandpa quickly told me that my place was back at college.
The day finally came for me to pack my car and leave.I shook his hand and chanced a hug.As I drove down the driveway,I saw him in the rearview mirror of my car.He waved to me and then walked to the farm gate to start the morning livestock check.
Mom called me at school on a stormy October day to tell me Grandpa had died.A neighbor had stopped by that morning for coffee and found him in the kitchen.He died of a stroke,the same as Grandma.At that moment,I understood what he'd clumsily tried to explain to me about the swan on that morning we fished together by the pond.
66.We can learn from Paragraph 1 thatA.
A.Bruce was not happy with his parents'arrangement
B.Bruce is eager to enjoy himself freely on the farm
C.Bruce regarded working on the farm as a rare chance
D.the brothers took turns to attend their grandparents
67.What did the writer think at the sight of the first dead swan?D
A.Grandma would be in deep sorrow over its death.
B.The living can do nothing for the dead.
C.The other was certain to die since swans mate for life.
D.Another swan should be bought in place of the dead one.
68.Grandpa quickly ignored the family after the funeral becauseA.
A.he tended to deal with grief in life b y himself
B.he made the assumption about the matter of life and death
C.he wanted to carry on with his farm work
D.he didn't want his normal life disturbed
69.By"I couldn't put my fingers on it",the writer means thatB.
A.I was so busy that I couldn't give a hand to Grandpa
B.I couldn't tell exactly what was different about my Grandpa
C.I stayed busy working and couldn't keep Grandpa's company
D.I could do nothing to help him out of grief
70.Which of the following can be the best title for the passage?D
A.Unforgettable Summer Break                           
B.Death of Swans
C.Everlasting Love Story                          
D.Mate for Life.

分析 文章内容主要讲述了相伴了一生的祖父母之间的情感,在祖母过世之后祖父情感生活的变化.最终也患上了和祖母相同的疾病而过世.

解答 66.A 细节理解题.根据文章第一段内容My summer break would be spent with grandma and grandpa,helping out around their farm.The arrangement made good sense to all the family.I wasn't fully convinced of that myself but guessed it was just one summer.暑假的时候我被安排要去农场帮忙祖父祖母.这个安排对于整个家庭是很有意义的,可是我却不能说服我自己,只能对自己说那就只是一个暑假而已,咬咬牙就过去了.由此可知,作者对于这个安排是不满意的,故选A.
67.D 细节理解题.根据文章第四段内容."Why don't we see about buying another one,"I suggested 我建议再买一直天鹅,结合选项,故选D.
68.A 细节理解题. 根据文章内容This is a working farm.We have a lot of things to do.The rest of you should get back to your own lives;Grandpa was not a man who could outwardly express his grief(悲痛)around others,and we all worried about him.在祖母的葬礼之后,祖父把我们都遣走,让我们回去工作学习.祖父是一个不会把自己的悲伤都表达出来的一个人,他只想独自伤心.结合选项,故选A
69.B  细节理解题.根据该划线句子的上一句可得知,I thought there was something different about Grandpa but couldn't quite put my finger on it.我知道祖父与众不同,当是又说不明白是怎么个不同的.结合选项,故选B.
70.D 主旨大意题.根据文章内容主要讲述了相伴了一生的祖父母之间的情感,在祖母过世之后祖父情感生活的变化.最终也患上了和祖母相同的疾病而过世.由此可推断,一生的伴侣是多么的重要,结合选项,故选D.

点评 本文是科教类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

2.One night I decided to spend some time building a happier and closer relationship with my daughter.For several weeks she had been (41)B me to play chess(棋) with her,so I suggested a game and she eagerly(42)D.It was a school night,however,and at nine o'clock my daughter asked if I could (43)Cmy moves,because she (44)Bto go to bed; she had to get up at six in the morning.I(45)Ashe had strict sleeping habits,(46)CI thought she ought to be able to (47)Dsome of this strictness.I said to her,"(48)D,you can stay up late for once.We're having  (49)C."We played on for another fifteen minutes,during which time she looked(50)C.Finally she said,"Please,Daddy,do it quickly.""No,"I replied."If you're going to play it(51)A,you're going to play it slowly."And so we(52)Bfor another ten minutes,until(53)Dmy daughter burst into tears,and(54)Bthat she was beaten.
Clearly I had made (55)A.I had started the evening wanting to have a(56)Dtime with my daughter but had(57)Cmy desire to win to become more(58)Athan my relationship with my daughter.When I was a child,my desire to win(59)Bme well.As a parent,I(60)Athat it got in my way.So I had to change.

41.A.guidingB.askingC.trainingD.advising
42.A.allowedB.expectedC.repliedD.accepted
43.A.changeB.repeatC.hurryD.pass
44.A.agreedB.neededC.beggedD.hated
45.A.knewB.learnedC.guessedD.heard
46.A.soB.forC.butD.or
47.A.put upB.take upC.pick upD.give up
48.A.As usualB.Go aheadC.By the wayD.Come on
49.A.patienceB.luckC.funD.success
50.A.excitedB.proudC.anxiousD.angry
51.A.wellB.againC.fairlyD.regularly
52.A.discussedB.continuedC.countedD.argued
53.A.nervouslyB.immediatelyC.strangelyD.suddenly
54.A.promisedB.admittedC.wonderedD.discovered
55.A.a mistakeB.a decisionC.an attemptD.an effort
56.A.freeB.differentC.fullD.happy
57.A.managedB.recognizedC.allowedD.reduced
58.A.importantB.attractiveC.practicalD.interesting
59.A.offeredB.servedC.controlledD.taught
60.A.realizedB.apologizedC.imaginedD.explained

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Do you want to get home from work knowing you have made a rela difference in someone's life?If yes,don't care about sex or age!Come and join us,then you'll make it!
Position:Volunteer Social Care Assistant (No Pay with Free Meals)
Place:Manchester
Hours:Part Time
We are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active lives!Only 4days left.Don't miss the chance of lending your warm hands to help others!
Role:
You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily lives.You will help them to develop new skills.You will help them to protect their rights and their safety.But your primary concern is to let them know they are valued.
Skills and Experience Required:
You will have the right values and great listening skills.You will be honest and patient.You will have the ability to drive a car and to communicate in fluent written and spoken English since you'll have to help those people with different learning disabilities.Previous care-related experience will be a great advantage for you.

33.The purpose of the text is toD.
A.leave a note           
B.send an invitation
C.present a document          
D.carry an advertisement
34.What does the underlined part in Paragraph 1mean?A
A.You'll make others'lives more meaningful with this job.
B.You'll arrive home just in time from this job.
C.You'll earn a good salary from this job.
D.You'll succeed in getting this job.
35.The volunteers'primary responsibility is to help people with learning disabilitiesD.
A.to get some financial support   
B.to properly protect themselves
C.to learn some new living skills  
D.to realize their own importance.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Elephants in Uganda are starting to come close to villages near national parks.Sometimes,the big animals harm or even kill villagers.(36)ASo,the Uganda Wildlife Authority has been giving people new tools to keep the elephants away:vuvuzelas,which became very popular in the South Africa World Cup.They are plastic instruments some fans use at sports events to cheer for their teams.
(37)CWhen the elephants hear the unpleasant sound,they leave,and no one is harmed.
An official for the Uganda Wildlife Authority says vuvuzelas work because they do not threaten the elephants.That is important because an elephant that feels threatened is more likely to attack.So far,no one has reported an elephant attacking in answer to a vuvuzela.
(38)GThey have built beehives-houses for flying insects that sting(叮咬).They have hung ropes covered in spicy (辛辣的) oil.They have dug long,deep holes.And they have used guns,called A-K47s.(39)D But over time,the elephants have stopped being afraid of the sound of the gun.They only look at the shooter and wave their ears.
Another official for the Uganda Wildlife Authority,Gessa Simblicious,says one elephant-prevention solution will not work everywhere in Uganda.And one day,elephants may get used to the vuvuzela noise,just as they do the sound of the A-K47.(40)F
  A.They are a real danger to people.
  B.The big animals are friendly to the local people.
  C.The instruments make a loud sound elephants do not like.
  D.People shoot the gun in the air to scare the elephant away.
  E.The elephants are cruelly killed in large numbers in Africa.
  F.But right now,vuvuzelas are an effective way to deal with a serious problem.
  G.Villagers have tried other ways to stop elephants from coming near farms and houses.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.Regular public broadcasting followed shortly afterwards,first ________ on 11May 1928 in New York and on 20August 1929in London.(  )
A.beganB.to beginC.beginningD.begun

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.Schools in the south tend to be better equipped,______ those in the north are relatively poor.(  )
A.whileB.sinceC.whenD.as

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4._____ him and then try to copy what he does.(  )
A.MindB.Glance atC.Stare atD.Watch

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.How to smile for better health
As a fun way to improve your physical and mental health,smiling is free of charge.This article explores the ways you can smile to be healthy.
Smile to relieve stress.Stress is easily shown in our faces.(36)C When you're stressed,try to put on a smile,as it will make you feel happy,and you will appear happy.Your feelings of stress will be reduced.
Smile to help your immune(免疫) system work better.Smiling brings about a sense of relaxation which helps your immune system to work better.(37)GSmile to stay positive.Have a simple test.First,try to think of something negative(消极的),and then smile.(38)F.When we smile,our body and mind are sending us a message that everything is okay,and that life is great.
Smile to live longer.Those who smile are thought to live an average of 79.9years,while non-smilers live an average of 72.9years.(39)E.
Smile to achieve success.(40)A.They will put their boss into a happy mood and are more
likely to be approached by many people.They are more likely to be promoted.And it is an easy way
to improve your relationships with others.

A.People who smile appear more confident.
B.Smiling is a good way to makenew friends.
C.Smiling prevents people from looking too tired.
D.When someone is sad,try to make him laugh to cheer him up.
E.The only conclusion to be reached from this is to smile every day.
F.You will see that it is hard to combine the negative thought with the smile.
G.You can reduce the risk of sicknesses such as the cold and the flu by smiling.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Can't you see your problemis being discussed(discuss)?Have some patience,please.

查看答案和解析>>

扫码下载作业精灵
同步练习册答案