| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
(1) |
归纳主旨题。本文主要介绍了自行车在美国的历史和现状。 |
(2) |
车速快、惊险刺激、看上去“酷”,这是一般年轻人所追求的。文章未明确说出,但可根据第三段内容推断出答案。 |
(3) |
推理判断题。文章第二段提到了“There are two important results of this earlier drop in cycling in the USA”,即“A.Cyclists do not care for traffic lights.”B.“People ride on the wrong side of the roads.”;第三段提到了“the other result”;即:“C.Cycling is not considered a way of transportation.”;D项出现在文章的最后一段,它是指自行车如何制动,不是“the result from the early drop in cycling in the USA.”。 |
(4) |
推理判断题。答案依据在第一段第一句。 |
(5) |
细节理解题。由文章最后一段可以看出A、C两项错误,B项正确。由文章倒数第二段可以看出D项错误。 |
科目:高中英语 来源:必修三全优指导北师英语 北师版 题型:050
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:必修三全优指导北师英语 北师版 题型:050
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:必修三全优指导北师英语 北师版 题型:051
Space travel
Time(minutes):________
Words:400
Speed(per minute)________
Rate(%):________
Read the following passage and then choose the most suitable heading from these for each paragraph of the passage.Note that there is one extra heading.
A)The first moon walk and its significance.
B)A rising star of the Space Age.
C)The initiation of space travel.
D)The first two manned space flights.
E)Expensive but rewarding.
F)The first big step by the former Soviet Union.
1.________
Actual space travel became possible only with the military and technical advances of the mid-20th century.Inspired by the long-range carrier rockets that had been developed for delivering atomic weapons, the USSR(the former Soviet Union)and the United States competed fiercely to produce a rocket with sufficient thrust to send a satellite or space capsule into space.
2.________
The USSR won the race, causing great anxiety in America when they put the first satellite “Sputnik 1” into space orbit round the earth on October 4, 1957.This historic event marked the beginning of the Space Age.As a result of the USSR’s success, the Americans poured enormous sums of money into their space travel program because as a superpower, the country was determined not to be left behind in the field of military development.Just a few months later, on January 31, 1958, America launched the first American satellite into space.
3.________
But it was not long before the USSR put further pressure on the Americans with a particularly brilliant technical performance.On April 12, 1961, the cosmonaut Yuri Gagarin set out on the first manned space flight.It was almost a year before the first American, John Glenn, circled the earth in a space capsule.For a time the United States found it difficult to get over these defeats, but on July 20, 1969, they succeeded.
4.________
On that day the US astronauts Neil Armstrong and Edwin Aldrin became the first people to land on the moon.This spectacular event was watched on television by millions of people throughout the world.This “giant leap for mankind” gave manned space travel an enormous boost in the 1970s and 1980s.In 1981 the US sent the first “Columbia” space shuttle into space.The former Soviet Union, and later Russia, kept the MIR space station continuously manned between 1986 and 2001.
5.________
On October 15, 2003, when astronaut Yang Liwei took off into the heavens in the “Shenzhou 5”spaceship, China became the third nation in the world to launch a man into orbit and this signaled its emergence as a leading space power.According to the UN Secretary-General kofi Annan, “Exploration of space knows no national borders; the mission of Shenzhou 5 is a step forward for mankind.”
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:必修三全优指导北师英语 北师版 题型:053
Saving Sea Turtles
Time(minutes):________
Words:397
Speed(per minute):________
Rate(%):________
Choose the most suitable heading from this list for each paragraph of the passage.Note that there is one extra heading.
A.Illegal hunting has caused a decrease in the number of sea turtles.
B.Most turtles are eaten by Mexicans and Mexican Americans.
C.A campaign to protect sea turtles.
D.Many sea turtles are killed because people eat turtle meat during a religious observance.
E.Government should prevent sea turtle hunting to increase the number of the species.
F.A letter was written to Pope to save endangered sea turtles.
(1)![]()
Environmental groups in the United States are leading a campaign to save thousands of endangered sea turtles.They have asked Pope John Paul the Second to ban turtle meat during the Christian religious observance known as Lent.Christians observe Lent in preparation for the holiday of Easter.
(2)![]()
Environmental groups say illegal turtle hunting is one of the major threats to endangered sea turtles in southern California and Mexico.It has been illegal to harvest and eat sea turtle meat in Mexico for more than ten years.However, demand for sea turtle meat is widespread in both Southern California and Mexico.Biologists believe that illegal hunting is one of the main reasons for the sharp drop in sea turtle populations during the past thirty years.
(3)![]()
The week before Easter Sunday is an especially deadly time for the turtles.As many as 5000 turtles are killed during this time each year.Many Mexicans and Mexican Americans eat turtle meat during the days before Easter.Many people do not eat meat during this holy time in order to obey the rules of Lent.Because sea turtles swim, many people consider them to be fish.Fish is permitted during Lent.
(4)![]()
The Sea Turtle Conservation Network is a union of fishermen, environmental activists and researchers.They sent a letter to Pope John Paul, urging the Roman Catholic Church leader to officially declare that sea turtle flesh is meat, not fish or seafood.They say thousands of these endangered animals would be saved if people did not eat them during this religious period.The letter also asked members of the Catholic Church to obey laws banning the capture of turtles in Mexico and the United States.
(5)![]()
About 35 000 endangered sea turtles are killed near the coasts of Baja, California each year.Studies have shown a sharp drop in the numbers of females.They travel from as far away as Japan to lay their eggs on local beaches.Environmental activists say hunting sea turtles for their meat is the main barrier to the recovery of the species.They have urged the governments of the United States and Mexico to improve enforcement of the ban on sea turtle harvesting.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com