题目列表(包括答案和解析)
| A.文章开篇作者说:“乡村是我永远的家园。在我全部的生活中,乡村是最重要的。”这一行文的好处是开门见山,直接抒发了作者对乡村的热爱之情。 |
| B.在第三段作者运用比喻的手法把高粱、谷子、玉米等农作物比作了自己的兄弟,细致入微地描写了它们正在健康成长的模样。 |
| C.第五段作者运用排比修辞,使文章的行文充满气势,生动地写出了在充满铁质的乡村中生活的农人们旺盛的生命力和他们坚强、直率、质朴的性格。 |
| D.作者用饱含深情的笔墨,描绘了乡村生活的图景以及在乡村中生活着的人们,凸显了乡村“处处铁质,铁质处处”的风貌。 |
阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。
I have been a friend of Bill Gates for a long time.I know him when he was a student at Harvard University.We were surprised when he left University to set up his own company “Microsoft” and make his own software.But he was the clever one! He is very good at writing computer languages and almost all computers now use Microsoft software.The program “Word” is used from Britain to China!
Of course he has made a lot of money and that makes people very jealous.They want to stop his success.Even the government is against him and has tried to break his company into two parts.The government says that it is unfair to other people who want to sell similar software. And what’s more, because he fits his new software free in every new computer, the government says he is stopping other companies from selling their programs.This is not fair.Everyone should be able to do what they can to make their company bigger and stronger.Bill Gates has only done what he can to stop other competitors.
He is very rich, but he is generous.He has given millions of dollars to help the education and health of many children around the world.You could not meet a better man than Bill Gates.
1.对文中划线句子翻译成汉语
_______________________________________________________________________________
2.根据短文内容回答问题。
What are the two reasons for which the government has tried to break Bill Gates’ company into parts?
(1)___________________________________________________________________________
(2)___________________________________________________________________________
3.从文中找出与下句意思相近的句子。
Each person in the company should try his best to make their business more successful.
____________________________________________________________________________
4.文中划线单词generous 的汉语意思是:________________
5.根据短文内容,用四个形容词描述一下Bill Gates.
(1)___________ (2)_________ (3)__________ (4)_____________
假如你叫李华,你打算中考结束后和同学们结伴出游,但遭到了父母的反对。请结
合此事,谈谈如何对待父母及如何解决日常生活中与他们意见不一致的问题。
要求:1. 逻辑清晰,语言通顺,观点不限,自由发挥,无需标题。
2. 文中不能以任何方式出现真实的人名、校名和县(市)区名及其它相关信息。
3. 词数:80-100。
参考词汇:中考 the High School Entrance Examination
假如你叫李华,你打算中考结束后和同学们结伴出游,但遭到了父母的反对。请结
合此事,谈谈如何对待父母及如何解决日常生活中与他们意见不一致的问题。
要求:1. 逻辑清晰,语言通顺,观点不限,自由发挥,无需标题。
2. 文中不能以任何方式出现真实的人名、校名和县(市)区名及其它相关信息。
3. 词数:80-100。
参考词汇:中考 the High School Entrance Examination
The old Olympic Games began(1)in the year 776 BC in Greece.Many of the sports were the same as they are now.There were running,jumping and wrestling.(2)The Olympic Committee didn’t allow women to take part in the games.
For centuries, the Olympic Games had not been held after about the year 393 AD.It began again in 1896 in Greece.In the 1896 games, 311 athletes from just 13 countries took part in it. (3)此后,越来越多的国家参加奥林匹克运动会。
China began to join in the Olympic Games in 1984, many gold medals were received after Xu Haifeng had won the first gold medal of shooting for our country in the Olympic Games.
Every four years,both the Summer and winter Olympics are held.(4)Next Olympic Games will be held in England.
按要求回答问题
1.对(1)处划线部分提问
2.把(2)处划线句子译成汉语
3.把(3)处划线句子译成英语
4.将(4)处划线句子变为一般疑问句
5.How often are the Olympic Games held according to the passage?
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com