题目列表(包括答案和解析)
Jeff Green can not look after(照看) his things. Look, this is his room. He doesn’t put his things away(收好) every day. Look at his desk. Many things are on it. They are notebooks, CDs, video tapes, pens, pencils. He doesn’t put his pens and pencils in his pencil case. Look, some of his sports collections are on the desk and chairs.
It’s eight o’clock in the morning, and Jeff is in bed. It’s Sunday. He doesn’t go to school. Oh, what’s under the bed? A football. He likes playing football. He can not play volleyball well. His backpack is under the bed. Why is his backpack under the bed? We don’t know. What’s that under the sofa? It is one of his socks. Where is the other(另外的) one? Sorry, we can not see it. Jeff needs to ask his parents to find it, I think.
【小题1】 根据His backpack is under the bed.可知答C
【小题2】根据A football. He likes playing football. 可知答A
【小题3】根据What’s that under the sofa? It is one of his socks. Where is the other(另外的) one? Sorry, we can not see it.可知选C
【小题4】根据It’s eight o’clock in the morning, 可知选A
【小题5】故短文描述,可知杰夫每天的物品摆放的很混乱,故选A
【小题6】 Where is Jeff’s backpack?
| A.It is on his desk. | B.It is under his school things. |
| C.It is under his bed. | D.It’s on the sofa. |
| A.Football. | B.Basketball. | C.Volleyball | D.Baseball. |
| A.They are on his sofa. |
| B.They are under his bed. |
| C.One of his socks is under the sofa, but we can not see the other one. |
| D.They are under the desk. |
| A.It’s 8 am. | B.It’s 8 pm. |
| C.It’s time for bed. | D.It’s time for breakfast. |
| A.No, he doesn’t. | B.Yes, he does. |
| C.Sorry, I don’t know. | D.He puts his school things away. |
| A. He is proud of her. B . How long will she stay there? C What’s her job in the team? D . I hope she will return safely. E Working there as a nurse may be dangerous. F I’m sorry to hear that. |
Does technology influence the purity of Chinese language? Yes!
Many Chinese use messenger tools such as MSN or QQ, listen to music on MP3 players and blog on the Internet using ADSL ,but most people don’t know the Chinese meanings of the abbreviations, as many English letters have become part of the local lexicon(专门词汇). some parents are so crazy about English letters that a couple tried to name their baby "@", they say the character used in email addresses reflects their love for the child.
While the "@" is obviously familiar to Chinese e-mail users, they often use the English word "at" to pronounce it , which sounds like ai ta, or "love him", to Putonghua speakers.
“Nowadays, more and more English abbreviations are being used in Chinese, making them an important part of the modern language," said Hou Min, a professor at Communication University of China. "The abbreviations are very popular because they can be used easily," Hou said. "As more Chinese people learn foreign languages, especially English, in recent years, using abbreviations has become a trend(趋势)among some educated people," she said.
Some language scholars fear such usage will influence the purity of Chinese and cause confusion(混乱) in communication.
【小题1】Which of the following is Not True according to the passage?
| A.Only a few people know the Chinese meanings of the abbreviations. |
| B.People often use the English word " love him " to pronounce"@". |
| C.Many English letters are popular and have become part of the local lexicon. |
| D.Using abbreviations has become a trend among educated people in recent years. |
| A.Because some parents feel "@"is very interesting. |
| B.Because some parents think "@"is a lucky word. |
| C.Because some parents want to show their love. |
| D.Because it is easy for children to write"@". |
| A.More and more Chinese abbreviations are being used in English |
| B.Chinese students can use Chinese in English correctly. |
| C.Many Chinese use messenger tools such as MSN or QQ, listen to music on MP3 players. |
| D.More and more English abbreviations are being used in Chinese |
| A.English abbreviations isn’t used in Chinese widely. |
| B.Technology influences the purity of Chinese language. |
| C.Some parents think it important to name their baby "@". |
| D.Using abbreviations has become a trend among some educated people. |
| A.外婆家后园的花红柳绿、虫鸣燕舞给儿时的“我”留下深深的印象,为“我”成年后的养花之渴望做了铺垫。 |
| B.作者认为,自己在很长一个人生阶段只长年岁不长心眼,是因为自己连养花种草都做不好。 |
| C.第⑥段叙述黄岳渊先生辞官种花之事,多用四字句和文言词语,既使文章语言凝练典雅,也可借此暗示黄岳渊先生的高雅。 |
| D.文章先从自己种花草的经历谈起,再对照黄岳渊种花草的故事,顿悟出人的一生只能做一件事的道理,由事入理,说理既深刻又形象。 |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com