题目列表(包括答案和解析)
阅读短文并做理解题:
Can countries, both rich and poor, go on growing without any problems of the world? Or most countries stop their growth? Some thinkers are trying to answer these questions. After making deep studies of the world's resource(资源), they say unlimited (无限制的) growth would be very dangerous. They want to make each country believe that it is necessary to change their ways of production and ask people to have fewer children and use less resource. This, they say, will make every country strong, give people more safety and bring happiness to everyone.
1.The word“production”here means ________ in Chinese.
[ ]
2.The word“thinker”in the third sentence means “________”.
[ ]
A.people who can't speak
B.people who teaches others
C.people who is good at thinking of problems
D.people who is good at growth
| A.因举觞赐玄龄等数人勖之。 勖:勉励 |
| B.寻亦诛死寻:不久 |
| C.如属文之士属文:叮嘱写文章 |
| D.言语致失次第次第:(言语的)顺序、先后 |
| A.皆失其举措其若是,孰能御之 |
| B.愚臣处不讳之朝师道之不传也久矣 |
| C.言而不用臣诚恐见欺于王而负赵 |
| D.又比见人来奏事者乃使从者衣褐 |
| A.① ② ④ | B.② ③ ④ | C.① ③ ⑤ | D.① ② ⑤ |
阅读短文并做理解题:
In the 1930s, a lot of people in the USA were out of work. Among these people was a man named Alfred Butts. He always had an interest in word games and so, to fill his time, he planned a game that he called“Lexico”. However, he was not completely satisfied with the game, so he made a number of changes to it and, in time, changed its name from “Lexico”to“Alph”and then to“Criss Cross”.He wanted to make some money from his new game but he didn't have any real commercial(商业性的)success.
In 1939, Butts happened to meet a man called Jim Brunot who showed an interest in the new game. The two men worked together on developing the game and in 1948 it was offered for sale in the United States under its new name-“Scrabble”.
At first it didn't sell very well. In the first year it sold just 2250 sets and by 1952 it had only reached 8500 sets a year.
Then, in 1952 the manager of Macy's department store in New York, Jack Strauss, happened to play“Scrabble”while he was on holiday. He thought it was a wonderful game and, when he went back to work after his holiday, he insisted that Macy's should stock(储备) the game and make an effort(努力) to call the public's attention to it.
As a result,“Scrabble”became a big success in the United States and it soon spread to Australia and then to other English-speaking countries.
The text is mainly about ________.
[ ]
阅读短文并做理解题:
We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people.“When I got that job, did Jim really feel good about it as a friend? Or is he envious(嫉妒) of my luck?”“And Paul-why didn't I find that he was friendly just because I had a car?”When we look back, we think about what can make us feel bad. But when we look back, it's too late.
Why do we go wrong about our friends-or our enemies? Sometimes what people say hides(隐瞒) their real meaning. And if we don't really listen, we miss the feeling behind the words. When someone tells you,“You're a lucky dog.”Is he really on your side? If he says,“You are a lucky guy.”That's being friendly. But“lucky dog”? There's a little envy in these words.
How can you tell the real meaning behind someone's words? One way is to take a good look at the person talking. Do his words mean the way he looks? His way of speaking? The look in his eyes? Stop and think. The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save mistakes.
1.From the first paragraph we know that the writer ________.
[ ]
A.feels happy because his friends are friendly to him
B.feels he may not have“read”his friends true feeling right
C.thinks it was a mistake to make friends with Jim and Paul
D.feels sad about his friends
2.The writer talks about someone saying“You are a lucky dog”. He is saying that ________.
[ ]
A.the speaker of this sentence is just being friendly
B.it means the same as“You're a lucky guy”
C.people can't use the word“dog”when talking about a person
D.sometimes the words give a possible answer to the feeling behind the words
3.The writer tells us ________.
[ ]
A.how we won't make mistakes about money and friends
B.how to get an idea of people
C.how to understand what people tell us without making mistakes
D.to keep people friendly without thinking of what they talk
阅读短文并做理解题:
Want to save money when travelling by train? Here are some ways.
Days ReturnsThis ticket can save you up to 45% on the standard fare(车费). You have to travel after the rush hour period Mon. -Fri. , but can travel at any time on Sat. or Sun.
Big City Savers
These are special low-priced tickets on certain trains. You have to book in advance-at the latest by 16:00 the day before you travel. It's first come, first served.
Weekend Returns
Weekend Returns are available(有售)for most journeys over 60 miles. Go on Fri. , Sat. Or Sun. , and return the same weekend on Sat. or Sun. , and save up to 35% on the standard fare.
Monthly Returns
These are available for most journeys over 65 miles. Go any day and return within a month. Monthly returns save you up to 25% on the standard fare.
Family Returns
For £20 this railcard allows you to take a second adult(成人)and up to 4 children for only £3 each when you buy single or return tickets. You can travel as often as you like until the card becomes out of date.
1.Which is the best ticket to buy if you live in London and want to go to a small town 80 miles away for four days?
[ ]
A.Big City Savers.
B.Monthly Returns.
C.Weekend Returns.
D.Day Returns.
2.A man bought himself a ticket for £15 and three for his family with a family railcard. How much did he pay?
[ ]
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com