D 由第二段“They may keep telephone calls and meetings a secret and not want anybody to touch their things. 可知. 查看更多

 

题目列表(包括答案和解析)

There seems never to have been a civilization(文明) without toys, but when and how they developed is unknown. They probably came about just to give children something to do.

In the ancient world, as is today, most boys play with some kinds of toys and most girls with another. In societies where social roles are strictly determined, boys pattern their play after the activities of their fathers and girls after the tasks of their mothers. This is true because boys and girls are being prepared, even in play, to step into the roles and responsibilities of the adult world.

What is remarkable about the history of toys is not so much how they changed over the centuries but how much they have remained the same. It is the universality of toys about their development in all parts of the world and their continuing to the present that is amazing. In Egypt, the Americas, China, Japan and among the Arctic peoples, generally the same kinds of toys appeared. Nearly every civilization had dolls, little weapons, toy soldiers, tiny animals and vehicles.

Because toys can be generally regarded as a kind of art form, they have not been subject to (服从于) technological progress that characterizes inventions for adult use. The progress from the wheel to the oxcart to the automobile is a direct line of advancement. The progress from a rattle (拨浪鼓) used by a baby in 3,000 BC to one used by an infant today, however, is not characterized by inventiveness. Each rattle is the product of the artistic tastes of the times and subject to the limitations of materials then ready for use. (words: 285 ; time : 5ms)

1. The reason why the toys most boys play with are different from those that girls play with is that ________ .

A. their social roles are strictly determined

B. most boys would like to follow their fathers' jobs

C. boys like to play with their fathers while girls with their mothers

D. they like challenging activities.

2. "The universality of toys" lies in the fact that ________ .

A. technological advances have greatly improved the making of toys

B. the improvement of techniques in making toys depends on the efforts of universities

C. the exploration of the universe has led to the creation of new kinds of toys

D. the basic characteristics of toys are the same all over the world

3. Regarded as a kind of art form, toys ________.

A. follow a direct line of development

B. also greatly interest adults

C. are not characterized by progress in technology

D. show the pace of social progress

(C)篇

1. A。由原文第二段第二句可知。

2. D。根据文章第三段第一句和第三句可知,玩具的基本的特征变化不大。

3. C。由文章最后一段第一句可知,玩具作为一种艺术形式,不因科技变化而变化。

 

 

查看答案和解析>>

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看答案和解析>>

A powerful earthquake has rocked northern Japan near Sendai, prompting officials to shut down railways, highways and a Tokyo airport, hundreds of kilometres away. There were immediate reports of casualties or damage from the quake, which struck at 6∶24 P.M. (0924 GMT), but journalist Steve Herman told CNN he would be very surprised if there were no casualties.

The quake had a magnitude of 7.0 and was centered 60 kilometres (40 miles) below the sea floor off the northeastern coast of Miyagi Prefecture (县), Japan's Meteorological Agency said.

Japanese television showed pictures of at least two buildings on fire in central Sendai, and five trucks on scene, although it was not clear whether they were related to the quake.

The quake sent workers and shoppers running out onto the street, while officials closed major highways and railways to check for damage.

Local officials quoted by public service broadcaster NHK said there were blackouts and water outages in some areas.

Sendai, the largest city in the mostly agricultural northeastern Touhoku region, has a population of just over one million.

In Tokyo, 302 km (189 miles) to the south, the quake shook buildings and was felt for about two minutes.

Downtown Haneda airport briefly suspended takeoffs and landings to check runways, while East Japan Railway stopped bullet trains in the area.

While the quake was about the same magnitude as one that hit Kobe in 1995, killing 6,430, experts said because it was centered off shore, it is not likely to have the same impact.

Japan's meteorological agency said there was no danger of tsunami (海啸), powerful waves that can be stirred up by shaking activity.

The Cabinet Office in Tokyo said the government had set up an emergency task force.

1.The underlined word in the passage means “________”.

A.destroy        B.result

C.death       D.degree

2.The center of the quake was ________.

A.on the land near Sendai

B.on the island near Sendai

C.in central Sendai

D.below the sea floor off the northeastern coast

3.The quake that hit Kobe in 1995 ________.

A.had a magnitude of less than 7.0

B.was centered on shore

C.struck at 6∶24 P.M.

D.killed 6,430 in all

4.What is tsunami according to the last but one paragraph (倒数第二段)?

A.It is also a quake that comes after the main quake.

B.It is powerful waves that usually come long after an earthquake.

C.It is powerful waves that usually come before an earthquake.

D.It is powerful waves that usually come after earthquake starts.

5.Why did officials close major highways and railways?

A.They were afraid of being killed by the quake.

B.They were afraid that the highways and railways were damaged.

C.There were no cars or trains on highways and railways after the quake.

D.They wanted to save those who were caught in the quake instead of working.

 

查看答案和解析>>

How far would you be willing to go to satisfy your need to know? Far enough to find out your possibility of dying from a terrible disease? These days that’s more than an academic question, as Tracy Smith reports in our Cover Story.

There are now more than a thousand genetic(基因的)tests, for everything from baldness to breast cancer, and the list is growing. Question is, do you really want to know what might eventually kill you? For instance, Nobel Prize-winning scientist James Watson, one of the first people to map their entire genetic makeup, is said to have asked not to be told if he were at a higher risk for Alzheimer’(老年痴呆症).

“If I tell you that you have an increased risk of getting a terrible disease, that could weigh on your mind and make you anxious, through which you see the rest of your life as you wait for that disease to hit you. It could really mess you up.” Said Dr. Robert Green, a Harvard geneticist.

“Every ache and pain,” Smith suggested, could be understood as “the beginning of the end.”“That ’s right. If you ever worried you were at risk for Alzheimer’s disease, then every time you can’t find your car in the parking lot, you think the disease has started.”

Dr. Green has been thinking about this issue for years. He led a study of people who wanted to know if they were at a higher genetic risk for Alzheimer’s. It was thought that people who got bad news would, for lack of a better medical term, freak out. But Green and his team found that there was“no significant difference”between how people handled good news and possibly the worst news of their lives. In fact, most people think they can handle it. People who ask for the information usually can handle the information, good or bad, said Green.

71.The first paragraph is meant to__________.

A. ask some questions                        B. introduce the topic

C. satisfy readers’ curiosity                 D. describe an academic fact

【答案】B

【解析】通过两个问题引出话题。

72.Which of the following is true of James Watson?

A. He is strongly in favor of the present genetic tests.

B. He is more likely to suffer from Alzheimer’s disease.

C. He believes genetic mapping can help cure any disease.

D. He doesn’t want to know his chance of getting a disease.

【答案】D

【解析】根据第二段Nobel Prize-winning scientist James Watson, one of the first people to map their entire genetic makeup, is said to have asked not to be told if he were at a higher risk for Alzheimer’。“James Watson要求如果他的基因表明他有很高的老年痴呆症的可能不要告诉他。”

73.According to Paragraphs 3 and 4, if a person is at a higher genetic risk, it is__________.

A. advisable not to let him know          B. impossible to hide his disease

C. better to inform him immediately      D. necessary to remove his anxiety

【答案】A

【解析】根据这两个自然段可知,如果你提前被告知你将来可能患某种可怕的疾病会mess you up。

74.The underlined part“freak out”in Paragraph 5 is closest in meaning to“_________”.

A. break down                     B. drop out            C. leave off            D. turn away

【答案】A

【解析】根据下文But的转折,以及no significant difference可知,freak out的意思是A(精神垮掉)。

75.The study led by Dr. Green indicates that people__________.

A. prefer to hear good news         B. tend to find out the truth

C. can accept some bad news              D. have the right to be informed

【答案】C

【解析】根据第五段内容 In fact, most people think they can handle it可知答案选C.

查看答案和解析>>

阅读理解

  At Patcham High School, all people are of equal value and therefore equally deserving(应受报答的,值得的)of our time, efforts, patience, support and respect.Our students' academic success and personal development lie at the heart of our educational practice.

  Patham High School is determined to be a school excellence(优秀)and wishes to be a learning school, a family school and a community school.

  Firstly, all students are of equal value and will have the opportunity to gain the fullest advantages from education to develop their skills.

  Secondly, we intend to keep in very close contact④ with the families of our students.We all encourage the families of the school to help and support us in the interests of all our students.

  Thirdly, as a community(社区)school we intend to help our students to understand, respect and live positively(积极地)with people in our local area.

  Above all, we aim to establish and encourage a friendly pattern of relationships between students and teachers based on mutual respect and trust.By the time they leave Patcham High School, all students will have received the best possible information and advice, designed for them as individuals(个人), to enable them to make information choice about their future education or careers and how to achieve their ambitions.

  We encourage our students to have high expectations and to understand that leaving Patcham is a launching off(开始,起飞)for further education and successful life-long learning.

(1)

What does the author want to tell us about Patcham High School?

[  ]

A.

The education aims of the school.

B.

The new term plan of the school.

C.

The skill development of the students.

D.

The good relationship between the school and the parents.

(2)

The students have the opportunity to develop their skills because ________.

[  ]

A.

the teachers put all their efforts to the students

B.

the school has the advantages of friendly relationship with the students

C.

the school has close contact with the community and families

D.

the school puts emphasis⑤ on both academic success and personal development

(3)

We may infer from the passage that ________.

[  ]

A.

the students' learning interests are fully improved at school

B.

the parents' contact with the school is very helpful to the students

C.

the school has different plans for the students from different backgrounds

D.

the school and parents trust each other in the students' development

(4)

The word“mutual”underlined in the last but one paragraph(倒数第二段)refers to“________”.

[  ]

A.

friendly

B.

common

C.

positive

D.

deep

查看答案和解析>>


同步练习册答案