题目列表(包括答案和解析)
第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)阅读下列材料,61— 65题中提到的人们都打算去乡间旅游景点游玩。请将每组人员和他们最合适的地方配对。有一个景点是多余的。
______ 61. Miss Jane and Miss Ann are working for a travelling company. They are focusing on
some points of developing tourism of peculiar style in the countryside. To start new
travelling business in some villages with fine leisure clubs and entertainment
conditions, they need some excellent examples to follow.
______ 62. Some senior visitors, from America, have just retired. They prefer a holiday in a place
which may remind them of something back home. As believers with religious faith,
they’d like to see some places with the connections between religion and ethics issues.
______ 63. Mr. John, a scholar from Australia, who devotes himself to literature, is now in Britain on holiday. Having been to some famous attractions, he’s got two days left to see
something more. He is also quite interested in the history of the Great Britain navigation (航海), and the history of early world explorations.
______ 64. A young couple, having just got married, are going on their honey-moon trip. The girl is very interested in the life of the noble families and gardening, while the boy shows more interest in visiting some old houses of famous people. But his love to his bride is enough for him to put her preference first.
______ 65. Having one free day, a party of students are seeking a particular place to do their research, which will benefit their study of geography. Besides, they prefer to have a
relaxation in nature as well, climbing included. The place should be particular for them.
A. B.
C. D.
E. F.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
下面是杂志文章,请将标有A-F的段落插入文章中标号的合适位置,使这篇文章意义完整,结构连贯,其中一个是多余的。E的答案请选AB,F的答案请选CD。
1 Stock markets in Paris, London, Tokyo, Shanghai and New York are among the largest and most well-known.The stock market, also called stock exchange, is a place where people can buy or sell shares of a factory or a company. 2
Different people go to stock markets.Some are rich, who want to get more money than they have.Others are not very rich, who buy stocks and try to become rich 3
Of course, investing money in the stock markets is not the safest way to make money.No one can tell exactly whether the shares will be doing well.The factory or company may do badly.Then the stocks will go down and investors will lose money.The stock may go up or down for a number of untold reasons 4
5 All are eager to make money by “gambling” in the stock market.Factories and companies that need money are pleased that so many people are willing to gamble”.Indeed, the stock market is an attractive part of the business world.
A.No wonder going to the stock market is often compared to gambling.
B.Still others buy stocks as part of their plan to save money.
C.Everyone wants the stock to go up, but sometimes even if a factory or company does a good job, the stock may still go down.
D.Everyone can make much money in the Stock markets.
E.And each share means certain ownership of a factory or a company.
F.There are stock markets in large cities in many countries.
阅读下列材料,61― 65题中提到的人都是某个环境保护组织的成员。选项A ― F列举了他们日常所做的保护环境的事项。请将每组人员和他们所遵循的基本守则配对。有一组守则不用选,因为它不是针对任何特定人员的。
_________ 61. Mrs. Anderson is a housewife with three children. She has to stay at home, busy caring for her family every day. Since she has joined the group, she begins to set some rules for the whole family to obey. They are …
_________ 62. The Morgans are an old couple who have been retired for over five years. Mr. Morgan is fond of fishing while Mrs. Morgan likes playing the piano. They are often found by the neighbors enjoying themselves separately. Luckily for them, they have one common interest ― gardening. You may find the rules for them while doing gardening, as both of them are the members of the environmental group.
_________ 63. Mr. Scott is a taxi driver. He is very warm-hearted and often helps people in this district. Being one of the organizers of the environmental group, he has some tips for others who use cars frequently.
_________ 64. Mr. Smiley is a boss of an advertising company. He acts as a member of several social organizations, including this environmental group. He says it is of great importance to do something to protect the environment. So he has some rules for himself as well as for his employees to obey while working.
_________ 65. Miss Reid is a shop assistant. In her everyday work, she often sees some consumers have little sense of environmental protection. She feels it her duty to advise them to do shopping according to some practical rules which will save them money as well as the environment in the long term.
A. * Have a proper tire pressure to save gas.
* Always keep your cars in good order, making all maintenance check point.
* Do at a constant speed, and step on the gas less hard.
* Use public transport as much as possible.
B. * Avoid buying things in plastic containers whenever possible.
* Buy only the most energy-saving models of appliances.
* Buy locally grown food and locally made products when possible.
* Don't buy products made from endangered animals.
* Don't buy products at the expense of important habitats such as rain forests.
C. * Recycle everything possible such as newspapers, cans, glass bottles, etc.
* Turn down the heat and turn off the water heater before leaving for vacation.
* Store food in re-usable containers, instead of one-off wraps.
* Recycle Christmas trees as many times as possible.
D. * Join a conservation (保护) organization.
* Volunteer your time to conservation projects.
* Encourage your family, friends, and neighbors to save resources too.
* Take an active part in such activities as planting trees.
* Teach children to respect nature and the environment.
E. * To have leftover food put in a pile to fertilize plants.
* Pull weeds by hand instead of using herbicides (除草剂).
* Use only organic fertilizers which do less harm to the soil.
* Never burn leaves but have them rotted.
F. * Recycle office and computer paper, cardboard, etc. whenever possible.
* Use more e-documents instead of paper ones.
* Print or copy on both sides of the paper.
* Re-use mail envelopes and file folders.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com