题目列表(包括答案和解析)
(2011·安徽卷)B
Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.
For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.
During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.
60. From the text we know that windmills .
A. were invented by European armies
B. have a history of more than 2800 years
C. used to supply power to radio in remote areas
D. have rarely been used since electricity was discovered
61. What was a new use for wind power in the late l9th century?
A. Sailing a boat.
B. Producing electricity.
C. Grinding wheat into flour.
D. Pumping water from underground.
62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that .
A. wind power is cleaner
B. it is one of the oldest power sources
C. it was cheaper to create energy from wind
D. the supply of coal and gas failed to meet needs
63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?
A. The advantage of wind power.
B. The design of wind power plants.
C. The worldwide movement to save energy.
D. The global trend towards producing power from wind.
【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。
根据短文内容,从下框A--F选项中选出能概括每段主题的最佳选项,并把答案填涂在答题卡的相应位置上。填涂选项中有一项为多余项。特别提示: 如果选E, 则同时填涂AB; 如果选F, 则同时填涂CD.
| A. A sense of humour is not an inborn ability. B. A sense of humour can be developed in our life. C. A sense of humour helps us from several aspects. D. A sense of humour means more than telling jokes. E. A sense of humour can be expressed in many ways. F. A sense of humour helps people to better enjoy life. |
根据短文内容,从下框A--F选项中选出能概括每段主题的最佳选项,并把答案填涂在答题卡的相应位置上。填涂选项中有一项为多余项。特别提示: 如果选E, 则同时填涂AB; 如果选F, 则同时填涂CD.
|
A. A sense of humour is not an inborn ability. B. A sense of humour can be developed in our life. C. A sense of humour helps us from several aspects. D. A sense of humour means more than telling jokes. E. A sense of humour can be expressed in many ways. F. A sense of humour helps people to better enjoy life. |
1._______________.
As awareness of the benefits of humour increases, most of us want to get all the laughs we can. It seems that almost every day there is another new discovery about the power of humour to help us physically, mentally, emotionally, and spiritually. Every system of the body responds to laughter in some important or positive way .
2.________________.
Many people mistakenly believe that we are born with a sense of humour. They think that when it comes to a sense of humour. “either you have got it or you don't .” This is false! What is true, however, is that the ability to laugh and smile is actually something we are born with. For example, we laugh when we are tickled under the arm, even without thinking about how to react.
3._______________.
The parts of the brain and central nervous system that control laughing and smiling are mature at birth in human infants, but that is not the same thing as having a sense of humour. (After all, when a baby laughs in his small bed we don’t rush over and say, “That kid has a great sense of humour!”) Your sense of humour is something you can develop over a lifetime. Don’t be nervous before others and try to laugh at yourself-then you will make them laugh too.
4._______________.
Humour includes a lot more than laughing and joke telling. Many people worry needlessly that they do not have a good sense of humour because they are not good joke tellers. More than jokes, a sense of humour requires being willing and able to see the funny side of life’s situations as they happen. In fact, one of the best definitions(定义)of a sense of humour is “the ability to see the non-serious element in a situation.”
5._____________.
There may be a thousand different ways to express your sense of humour, but joke telling is only one of those ways. As more is discovered about how humour benefits our life, more people will be able to see and enjoy the humour when they are in a difficult situation. Life depends on air, food and water, but it is made easier to live with a good sense of humour.
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
| 选做题。请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。 | |||||||||||
| For more than twenty years scientists have been seeking to understand the mystery of the "sixth sense" of direction. By trying out ideas and solving problems one by one, they are now getting closer to one answer. One funny idea is that animals might have a built-in compass (指南针). Our earth itself is a big magnet (磁体). So a little magnetic needle that swings freely lines itself with the big earth magnet to point north and south. When people discovered that idea about a thousand years ago and invented the compass, it allowed sailors to navigate (航海) on ocean voyages, even under cloudy skies. Actually the idea of the living compass came just from observing animals in nature. Many birds migrate twice a year between their summer homes and winter homes. Some of them fly for thousands of kilometers and mostly at night. Experiments have shown that some birds can recognize star patterns. But they can keep on course even under cloudy skies. How can they do that? A common bird that does not migrate but is great at finding its way home is the homing pigeon. Not all pigeons can find their way home. Those that can are very good at it, and they have been widely studied. One interesting experiment was to attach little magnets to the birds' heads to block their magnetic sense-just as a loud radio can keep you from hearing a call to dinner. On sunny days, that did not fool the pigeons. Evidently they can use the sun to tell which way they are going. But on cloudy days, the pigeons with magnets could not find their way. It was as if the magnets had blocked their magnetic sense. Similar experiments with the same kind of results were done with honeybees. These insects also seem to have a special sense of direction. In spite of the experiments, the idea of an animal compass seemed pretty extraordinary. How would an animal get the magnetic stuff for a compass? An answer came from an unexpected source. A scientist was studying bacteria that lived in the mud of ponds and marshes. He found accidentally little rod-like bacteria that all swam together in one direction-north. Further study showed that each little bacterium had a chain of dense particles inside, which proved magnetic. The bacteria had made themselves into little magnets that could line up with the earth's magnet. The big news was that a living thing, even a simple bacterium, can make magnetite. That led to a search to see whether animals might have it. By using a special instrument called magnetometer, scientists were able to find magnetite in bees and birds, and even in fish. In each animal, except for the bee, the magnetic stuff was always in or close to the brain. Thus, the idea of a built-in animal compass began to seem reasonable. | |||||||||||
|
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com