题目列表(包括答案和解析)
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
短文填词
阅读下面短文,根据以下要求:1、汉语提示;2、首字母提示;3、语境提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词,并将该词完整地写在右边相对应的横线。所填单词要求意义准确、拼写正确。
The exam is the main method to measure students'
knowledge in school.But 1 (现今)this method is almost the only way to j 2 students' ability.If this method is overused, it will do them more 3 than good.Firstly, too many exams keep them from reading 4 (广泛地), because they are forced to p 5 for the exams.Their knowledge can only be narrowed down to a few textbooks taught 6 class.
Secondly, the exam 7 (本身)encourages rote memorization instead of developing students' creativity, 8 will be of great importance in their future work.So we can c 9 that too many exams are not good to students.Some m 10 should be taken to lessen their burden.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
I’m a pig, and my son is a rabbit. I have snakes for daughters, and my wife, believe it or not, is a dragon! Do I live in a zoo? No, of course not! I am talking about Chinese zodiac signs. Depending on the year of your birth, each person has an animal for a sign. That’s why I am a pig and my wife is a dragon. If you, like me, were born in the year of the pig, then you are brave, thoughtful and loyal. The year of the pig is filled with good fortune.
Now let’s take a closer look at this interesting animal.
Pigs were first raised by man about 9,000 years ago, and are still a very common farm animal in many parts of the world. We don’t just use pigs for their meat — almost every part of the animal is used. The hair is used for artists’ brushes. The fat is used to make floor wax, rubber and plastics.
Pigs have also been important in the world of entertainment. In 1995 the film ‘Babe’ starred a loveable talking pig as its main character. The film won an Oscar and was nominated for 6 more. In England you can even go to watch pig racing. A farmer, Rob Shepherd, has been raising money for charity by holding pig races on his farm. The events have been very successful. People don’t just want to eat pigs, it seems!
Pigs also play an important role in the English language. For example, if someone says that he will travel to the sun one day, you can say “pigs might fly!” to him. Hungry? Well then, you can “pig out” and eat lots of food. And what if someone rescues you? Well, you can say that they “saved your bacon”.
63. The writer wrote the first paragraph in a ______ tone.
A. sad B. confused C. serious D. humorous
64. We may know from the passage that ______.
A. people in England like pigs more than other animals
B. pigs are more useful than ordinary people imagine
C. pigs are the first animals raised by man
D. more people don’t want to eat pigs now
65. The underlined sentence “pigs might fly! ” in the fifth paragraph means ______.
A. What you have just said is impossible
B. Pigs are great animals
C. I don’t understand your words
D. I can’t agree with you more
66. Which diagram shows the structure of the passage?
![]()
A B C D
But, curiously, one of the rarest coins in the world is not made of gold, but of the relatively cheaper silver. In 1840, the United States mint struck 19, 570 silver dollars. That is what its records show. Today only six of this original number remain and these are unlikely ever to the auction market. So what happened to some 19, 564 large silver coins, not the easiest sort of things to lose? One of the more romantic theories is that they were part of the payment to Napoleon for the American territory then known as Louisiana. But they never reached France. Somewhere in the Gulf of Mexico, the ship transporting them was sunk, either by a storm or by pirates. The probable answer to the mystery is that they were melted down—since the silver value was greater than the actual value of the coin. What really happened to the rest will probably always remain a mystery. What .is known is that whoever can come up with one will find himself instantly rich.
1. It can be inferred from the passage that——.
A. money buys as much as it did before
B. money does not buy as much as it did before
C. paper money buys more than metal money
D. metal money buys more than paper money
2. Which of the following is true of a coin?
A. The longer it is held, the less valuable it becomes.
B. The more it wears out, the more valuable it becomes.
C. The less it gets scratched, the less it values.
D. The longer it lasts, the more it values.
3. Coins becomes more valuable because
A. they make purses and pockets untidy
B. the price of metal goes up
C. they fall more readily into a category for collections due to their duration
D. both B and C
4. What really happened to some 19, 564 large silver coins?
A. They were melted down. B. They were sunk in the Gulf of Mexico.
C. It is still mystery. D. They were stolen by pirates.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com