题目列表(包括答案和解析)
1. Lily watches TV every evening. (用now改为现在进行时)
Lily TV .
2. She is swimming at the pool. (对划线部分提问)
she swimming?
3. Lucy is at work. (改为同义句)
Lucy now.
4.The children are dancing under the tree. (对划线部分提问)
the children ?
5. Dick wants to go to the movies. (改为一般疑问句并做肯定回答)
— Dick to go to the movies?
— , .
【小题1】They work as editors of the school newspaper. (改为否定句)
They ________ ________ as editors of the school newspaper.【小题2】 Tom will be fully prepared for the coming examination. (改为反意疑问句)
Tom will be fully prepared for the coming examination, ________ ________?【小题3】She likes reading the novel because it is a birthday gift from her mother.(对划线部分提问)
________ ________ she like reading the novel?【小题4】The manager told us to be more creative in our work. (改为被动语态)
We ________ ________ to be more creative in our work by the manager.【小题5】He started to work at an early age in order to help his family. (保持句意基本不变)
He started to work at an early age ________ ________ he could help his family.【小题6】Mr. Brown asked Dick, “When will you pay a visit to Paris?” (合并为一句)
Mr. Brown asked Dick ________ he ________pay a visit to Paris.【小题7】mornings, does, my, shopping, aunt, some, on Sunday(连词成句)
________________________________________________.
任务性阅读
April 27 is a special day in Britain. It’s called Take Our Daughter to Work Day. It was brought to Britain in 1994 from America. On that day thousands of girls take a day off school and go with one of their parents to their work places. By doing this, it can teach girls more about the society where they live.
Now the girls can have a close look at what their parents are doing. This may help them to be calmer when they have to choose a job. Mary experienced a day of work at her mother’s office. This helped her understand her mother’s work better. She said that this made her feel more confident about her future.
Schools and many companies support the activity, too. Some schools even make the day a necessary part of school life.
②Experts(专家) think that girls with more self-confidence are more likely to be successful than common girls. Take Our Daughter to Work Day is surely a step in the right direction. If parents can set good examples ① at work ① at home for them, they will do better than others.
1.在①句空白处填上恰当的词使句意完整、上下文通顺:________ ________
2.将②句译成中文:
_______________________________________________________________
3.回答问题
What is Take Our Daughter to Work Day organized for?
_______________________________________________________________________________
4.在文中找出与下列句子意思相近的句子:
The girls can watch their parents work closely.
_______________________________________________________________________________
5.写出文中最能表达该短文主题的句子。
_______________________________________________________________________________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com