题目列表(包括答案和解析)
“Cool” is a word with many meanings. Its old meaning is used to express (表示) a temperature that is a little bit cold. As the world has changed, the word has had many different meanings. “Cool” can be used to express feelings of interest in almost everything.
When you see a famous car in the street, maybe you will say. “It’s cool.” You may think “He’s so cool,”when you see your favorite football player.
We all maximize(扩大)the meaning of “cool”. You can use it instead of many words, such as “new” or “surprising”. Here’s an interesting story we can use to show the way the word is used. A teacher asked her student to write about the waterfall(瀑布) they had visited. On the student’s paper was just the one sentence, “It’s so cool.”Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt.
But the story also shows a scarcity(缺乏)of words. Without “cool”, some people have no words to show the same meaning. So it is quite important to keep some credibility(可信性).Can you think of many other words that make your life as colorful as the word “cool”? I can. And I think they are also very cool.
1.In the passage, the word “express” means “_______”.
A. see B. show C. know D. feel
2.If you are ________ something, you may say,“It’s cool.”
A. interested in B. angry about
C. worried about D. unhappy with
3.The writer takes an example to show he is ________ the way the word is used.
A. pleased with B. strange to
C. worried about D. unhappy with
4.In the passage, the writer suggests(暗示)that the word “cool”___________.
A. can be used instead of many words
B. usually means something interesting
C. can make your life colorful
D. may not be as cool as it seems
阅读下面这封电子邮件,判断所给句子是否与文章内容相符。符合的用F表示,不符合的用T表示。
From: Lisa @yahoo.com xkb1.com
To: Jenny@sohu.com.cn
Subject: Come to my party!
Hi, Jenny. I will(将要) have a party this Friday at my home. Some friends will come. They are from my office. My cousin Peter is coming, too. He is nice. So I want you to meet him.
Do you want to come? We will play games and have a talk. Then we will eat dinner. Everybody will bring food or drinks(饮料) for the party. The party will start at 4:00 p.m. We will have it for four hours.
Can you come? Call me soon!
1.The E-mail is from Jenny to Lisa
2.Lisa will have a party on Friday morning.
3.Lisa and her friends work in the same (相同) place.
4.Jenny doesn’t need to bring any of food and drinks for the party.
5.The party finishes at 8:00 p.m.
Jack is a businessman. He has three friends. They are Mary, Ann and David. Jack has a car. He drives to work. Mary works in a hotel. She goes to work on her bicycle. Where does Ann work? She works in a supermarket. She is a clerk. She goes to work by bus. David works in a park, and the park is not far from his home. How does he go to work? He walks to work.
The four friends often have parties on weekends.
表示职业的词: 1 2
表示工作单位的词: 3 4 5
Many students in China are learning English. Some of these students are small children. Others are teenagers(青少年). Many are adults(成年人). Some study at school, others learn by themselves. A few learn English language over the radio, on TV, or in the films. One must work hard to learn another language.
Why do all these people want to learn English? It is difficult to answer that question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. They study their own(自己的) language and maths and English. Some people learn English because it is useful for their work. Many people often learn English for their higher studies, because at college or university(大学) some of their books are in English. Other people learn English because they want to read newspapers and magazines in English.
【小题1】根据Others are teenagers(青少年). Many are adults(成年人).描述,可知选C。
【小题2】根据短文第一段描述,可知孩子,年轻人和成人都在学英语。故选C。
【小题3】根据短文第二段描述,可知每个人学英语都有不同的原因,故选D。
【小题4】联系上文可知本文描述的是中国人学英语,故他们自己的语言是汉语,选A。
【小题5】by表示通过某种方式,通过自己学习英语,及自学英语,故选B。
【小题6】Are there many adults learning English in China?
| A.No, they aren’t. | B.No, they are. |
| C.Yes, there are. | D.Yes, there aren’t. |
| A.Only teenagers. |
| B.Only adults. |
| C.Small children, teenagers and adults. |
| D.Only small children. |
| A. Most people learn English over the radio. |
| B. All the people learn English at school. |
| C. Students only learn their own language at school. |
| D. Different people have different reasons for learning English. |
| A.Chinese | B.English | C.French | D.Japanese |
| A.和他们一起学习 | B.自学 | C.向他们学习 | D.通过学习 |
阅读短文,并按要求完成下题。
We often make a handshake in business and in life in China.It often takes place when you meet someone new and when you leave a party or a meeting.
People are supposed to shake hands in many countries.But every country has its own custom of shaking hands, so you need to know something about another country's handshaking custom before you visit it.
Here are some of the most usual handshaking customs around the world:
★In England you shake hands whenever you meet someone, even if you know them well.
★Russians shake hands often.However, they never shake hands while wearing gloves.
★A strong handshake and holding hands closely are signs of welcome in South Africa.
★Men in Arabian cultures prefer a long handshake.At the same time, they will say a few words to greet the other person.
★The French always shake hands in business meetings.In social situations, they kiss each other on the face.
★People in India and Pakistan shake hands by holding your hand in both their hands.
It is considered impolite to refuse to shake hands with someone.But don't worry if someone refuses to shake hands with you, because there may be some special reasons.For example, maybe they have a cold or don't feel very well.A person that is unable to shake hands should always say sorry and explain for it so that the other person does not feel unhappy.
1题判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);2题完成句子;3-4题简略回答问题;5题将文中划线句子译成汉语。
1.People are supposed to shake hands in many countries.
2.Russians never shake hands while ________.
3.In social situations what are the French supposed to do when they meet people?
________________
4.Who prefer shaking hands by holding your hand in both their hands?
________________
5._____________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com