题目列表(包括答案和解析)
Beyond Baby Mozart, Students Who Rock
Music education hasn’t changed much since the 1970s. Students are still taught to read notation(乐谱) so they can recite compositions that they would never listen to on their MP3 players or play with friends. Playing music enriches life. The question is: Why do schools teach music in a way that turns off so many young people rather than catch their imagination? Can we do a better job of using the power of music to get kids excited about school?
The experience of an organization called Little Kids Rock suggests the answer is yes — if we change the way music is taught. Little Kids Rock has helped music programs in over a thousand public schools and served 150,000 children. The organization has given 30,000 free instruments out, mainly guitars, and trained 1,500 teachers to run music classes in which students quickly experience the joys of playing their favorite songs, performing in bands(乐队), and writing their own music. ![]()
The key to Little Kids Rock is that it teaches children to play music the way many musicians learn to play it — not by notation, but by listening, imitation(模仿) and meaningful experimentation. “The knowledge you need to get started playing rock music is very limited,” explains Dave Wish, the founder of Little Kids Rock. “In high school, my friend Paul taught me a couple of chords(和弦) and my life was changed forever. On the first day of class, Little Kids Rock teachers place guitars in the hands of their students and get them practicing chords that will enable them to play thousands of songs. The kids decide what songs they want to learn and the class is off and running. Their progress is surprising. Within a year, eight and nine-year-olds are playing musical instruments, and giving concerts, even performing their own songs.
One of the biggest advantages that music offers is the ability to encourage students who are otherwise bored by school. “I’ve had students start coming back to school because of this program,” said Adkison Thomas, who heads up music for the Dallas Independent School District. He added, “One of the best things is that the teachers discover a new side of their students. They see kids become successful who weren’t before.”
【小题1】The expression “turn off” in Paragraph 1 means “______”.
| A.make kids feel cool | B.make kids feel bored |
| C.make kids feel confident | D.make kids feel nervous |
| A.By writing music for kids. |
| B.By playing kids’ favorite songs. |
| C.By making instruments for school. |
| D.By training teachers for music classes. |
| A.it encourages kids to experience music |
| B.it helps kids learn from great musicians |
| C.it allows kids to decide how to learn music |
| D.it offers musical programs all over the country |
| A.Learning music is a good way to become successful. |
| B.Teaching in a proper way benefits students’ development. |
| C.It’s necessary for students to practice a lot in learning music. |
| D.It’s important for teachers to discover the new sides of students. |
My class will put on a short play in English at the end of the year. Yesterday our English teacher gave us copies of the play.
“Choose a character in the play whom you’d like to be, ”she told us. “This afternoon learn a few lines of this part for homework. Then tomorrow you can say those lines in front of the class. Ill decide who play each part.”
I wanted to have one of the bigger parts in the play, so I choose the part of the king. He has a lot of lines to say. I learned them by heart.
This morning in our English lesson we had to say our lines. I acted the part of the king. When I said my lines, I put a lot of expression into my acting. I thought I acted really well.
Everyone in the class read a part and then the teacher who would play each part.
Many of the students in my class couldn’t act at all. They couldn’t even read without making lots of mistakes. I was sure that I would get a big part in the play.
However, the teacher gave me the part of a soldier. He has only one line. It is, “Yes, sir!”
I was very disappointed. At the end of the lesson I went up to her and asked her why I had such a small part.
“You put too much expression in your acting,” she said. “Good acting is not big acting. It is acting the audience can believe in.”
I think I know what she means.
1. What did the boy want to do in the play?
A. To get a morning eating part
B. To organize the play
C. To get a large acting part. D. To work the lights.
2.How did the boy feel when the teacher told the class they would put on a play?
A. Bored. B. Sad. C. Excited. D. Unhappy.
3.Why didn’t the teacher give him the part of the kings?
A. He did not act correctly. B. He did not know the lines.
C. He was not handsome. D. He was too short.
4. What does the underlined word “expression” in the passage mean?
A. 表情 B.建议 C. 模仿 D. 服饰
根据下面一篇短文的内容判断下列句子的正误,正确的用“A”表示,错误的用“B”表示。
Vince is an officer in the navy(海军军官).He is thirty-five years old.He lives on the sea(海洋)most of the time.
Last week.Vince went to a city for vacation.One evening,after he had supper, he decided to go to a movie.He got on a bus and stood by the door. More than ten minutes later, a drunk (醉汉) got on the bus.“Hey! Does the bus go to the zoo?”he asked Vince.
Vince said nothing and was going to the front.But the drunk caught hold of(抓住)him and went on asking,“This bus will take me to the zoo.won't it?”
Vince became angry and said,“Look carefully.I'm not a conductor,but an officer in the navy!”
Hearing this,the drunk spoke loudly,“Stop the ship, then! I want to take a bus!”
【小题1】This story happened on the sea.
【小题2】Vince took the bus to go to a zoo.
【小题3】The underlined word“conductor”means “售票员”in the passage.
【小题4】At last, the drunk thought he was in a ship.
【小题5】We can learn from the passage that the drunk took the wrong bus.
Many students in China are learning English. Some of these students are small children. Others are teenagers(青少年). Many are adults(成年人). Some study at school, others learn by themselves. A few learn English language over the radio, on TV, or in the films. One must work hard to learn another language.
Why do all these people want to learn English? It is difficult to answer that question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. They study their own(自己的) language and maths and English. Some people learn English because it is useful for their work. Many people often learn English for their higher studies, because at college or university(大学) some of their books are in English. Other people learn English because they want to read newspapers and magazines in English.
【小题1】根据Others are teenagers(青少年). Many are adults(成年人).描述,可知选C。
【小题2】根据短文第一段描述,可知孩子,年轻人和成人都在学英语。故选C。
【小题3】根据短文第二段描述,可知每个人学英语都有不同的原因,故选D。
【小题4】联系上文可知本文描述的是中国人学英语,故他们自己的语言是汉语,选A。
【小题5】by表示通过某种方式,通过自己学习英语,及自学英语,故选B。
【小题6】Are there many adults learning English in China?
| A.No, they aren’t. | B.No, they are. |
| C.Yes, there are. | D.Yes, there aren’t. |
| A.Only teenagers. |
| B.Only adults. |
| C.Small children, teenagers and adults. |
| D.Only small children. |
| A. Most people learn English over the radio. |
| B. All the people learn English at school. |
| C. Students only learn their own language at school. |
| D. Different people have different reasons for learning English. |
| A.Chinese | B.English | C.French | D.Japanese |
| A.和他们一起学习 | B.自学 | C.向他们学习 | D.通过学习 |
阅读短文,并按要求完成题。
“Hello” is one of the first words we learn as babies, yet it’s one of the last ones we think to use as adults. That’s unlucky, because saying hello is more than just saying hello. How might the world change—how might we change—if we mastered this word? ①I spent one month saying hello to every person I met. Here’s what I’ve learned.
* It can make the students more active. In a study on this subject, Allan Smith, an assistant professor, had middle school teachers greet their students individually (个别的) each morning. And the whole day, the students behaved actively because of this exchange of greetings. School went from impersonal to personal and that caused more class participation (合作) and better grades.
* Environments influence friendliness. One study found that people in the city were less likely to shake hands with a stranger than those in the countryside. ②And researchers think pleasant environments can encourage more smiles and hellos. For example, people in vacation spots were much more friendly than those hurrying to work downtown.
* It improves people’s health. It’s impossible to say hello without smiling. And smiling has been shown to lower blood pressure, reduce stress and bring happiness. Obviously, a smile creates a similar effect in the recipient (接受者).
So maybe we can make the world a better place by saying hello. After a month of doing it, I feel lighter and more connected and I have a better sense of happiness.
76题为;77题为;78题为;79题为;80题为
【小题1】判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误)
The students behaved actively after the middle school teachers greeted them individually. [ ]
【小题2】简略回答问题
What can smiling do to improve people’s health?
___________________________________________________________________________
【小题3】写出文中画线句子①的同义句,每空限填一词
It ____________ me one month to ____________ hello to every person I met.
【小题4】找出全文的主题句
___________________________________________________________________________
【小题5】把文中画线句子②译成汉语。
___________________________________________________________________________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com