题目列表(包括答案和解析)
阅读短文并根据短文内容完成表格。(每空一词)
What does a policeman usually do? It is not an easy job to describe. After all, a policeman has a number of jobs in one. A policeman often has to control (控制) traffic, either on foot in the center of a town, or in a police car on the roads. In Britain, he might be in the Traffic Police and spend most of his time driving up and down main roads and motorways. A traffic policeman has to help keep the traffic moving and help when there is an accident.
A policeman has to keep peace, too. If there is a fight or some other disturbance, the police can come and restore order. And they often have to deal with situation at great risk(冒险) to their own safety.
We expect the police to solve crime, of course, so an ordinary policeman, even if he is not a detective (侦探), will have to help look for the criminals at times.
And who do we call when there is an emergency (紧急情况)---an crash, a fire, a road accident, or a robbery? We call the police. So a policeman has to be prepared to face any unpleasant emergency that may happen in the modern world.
The police do an necessary job, they do it very well and I support them, but I do not think that I could ever do the job of a policeman.
Different Roles of the Police
| Different situations | ◆ An ordinary policeman needs to do several____76____. |
| About traffic | ◆ A policeman has to ____77____ or drive around the whole city to watch the traffic on the roads. For example, a ___78____ policeman spends most time___79___ on the road. |
| About order | ◆ The police are ___80____ to restore order to try to make the public even ____81____ although they may be in danger. |
| About crime | ◆ ____82____, a policeman will act as a detective to search for the criminal. |
| About ___83____ | ◆ In case of a fire, a crash or an accident, ____84____the police to deal with them becomes people’s first choice. |
| Final comments (评论) | ◆ The police do lots of small things we think in our daily life, but we should thank them. We may meet a lot of trouble ____85____ them. |
阅读短文并做理解题:
Can countries, both rich and poor, go on growing without any problems of the world? Or most countries stop their growth? Some thinkers are trying to answer these questions. After making deep studies of the world's resource(资源), they say unlimited (无限制的) growth would be very dangerous. They want to make each country believe that it is necessary to change their ways of production and ask people to have fewer children and use less resource. This, they say, will make every country strong, give people more safety and bring happiness to everyone.
1.The word“production”here means ________ in Chinese.
[ ]
2.The word“thinker”in the third sentence means “________”.
[ ]
A.people who can't speak
B.people who teaches others
C.people who is good at thinking of problems
D.people who is good at growth
上星期学校就周末补课问题在家长中作了一次调查。以下是家长的观点:多数家长赞同周末补课,部分家长却表示反对。请你根据下面表格中的提示作总结汇报,并表达你的观点。
要求:(1)可以适当增加细节,要求意思连贯,语句通顺。
(2)词数80字以上,开头已给,不计入总词数。
| Most parents | A few parents |
| Get more knowledge | Too tired, too much pressure |
| Have better grades | Can’t have a good rest |
| Not play computer games or watch TV | No time to do what they like to do |
短文填空 阅读短文,然后从方框中选出可以填入文中空白处的单词,并将其填入短文后相应题号的横线上。
Last Sunday I took my husband with me to a large department store in London.We both 1 some new clothes and were hoping to find a television.When we arrived in Oxford street, it was so 2 that we decided that either of us would go on his or her 3 way for the moment and meet again at the ground station.So I left my husband and started 4 around the shops.Unfortunately(不幸地)all the clothes were in very large 5 and were not fit for me.But I did buy a television at very cheap 6 , so I felt quite 7 with myself.When I arrived at the station, my husband was not there, so I sat down in a 8 coffee house to have a cup of tea.I quickly finished my tea when I saw him.I went out to meet him.He looked very 9 .Then I saw he was carrying a large and heavy cardboard box.“Oh, dear!”I thought,“Yes, we had no clothes 10 we had two TV sets.”
1.________ 2.________ 3.________ 4.________ 5.________
6.________ 7.________ 8.________ 9.________ 10.________
| |||||||
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com