题目列表(包括答案和解析)
阅读下列短文,根据其内容完成后面各项任务。
“ Green ” is more than just a colour. It means that you should live to protect the environment . —the water, the land and the air. You can be a green kid by following these steps.
Reduce( 减少)it.
When you use less of something, you do a good thing for the Earth . For example, a shorter shower means you use less water. ①Turn off the water when you are brushing your teeth .
Reuse it .
Many times, even if you don' t need something, someone else might just need it. For example, if your younger sister does' t play with her bear toy, you can give ② it to your neighbour. Try to change books, toys, even clothes with friends .
Enjoy it .
It 's true that pollution is a great problem now, ③ ____________ the Earth is still a beautiful and interesting place to explore (探索). Go for a hike (远足), visit nature centres, and gardens, climb mountains and take a boat in the rivers …. Outdoor activities are good for you. You can also plant trees, collect reusable (可重复使用的)things …. Being a green kid is so easy.
(2013年聊城市中考试题)
根据短文内容,完成下列各题。
1.回答问题:How many steps ( to be a green kid ) are mentioned in the passage ?
_____________________________________________________________________
2. 将文中划线①的句子译成汉语
_____________________________________________________________________
3.文中划线 ②的 “it”指代的是什么?
_______________________________________________________________________.
4. 在文中划线部分③的 空白处填上一个恰当的连词使句子通顺完整,符合逻辑。_____________________________________________________________________
5.从短文中找出可以替换下面所给句子的一句话。)
It is so easy to be a great kid .
___________________________________________________________________。
根据提示和书信内容,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于60词的回信。
假设你叫李明,是美国中学生Tom的笔友。请您根据他给你的电子邮件内容写一封回信。谈谈你的个人爱好情况及你对个人爱好的看法。
| Dear Li Ming, I’d like to know what your hobby is. Do you spend much time on it? My favorite hobby is collecting stamps. I’ve got a wonderful collection of them now. My father bought me the first stamp-album (集邮簿) when I was ten years old. I began to collect stamps from then on. It has brought me great enjoyment but it takes me a lot of time. Sometimes I forget to do my schoolwork. My mother wants me to stop it because she thinks it bad for my study. What do you think about it? Yours, Tom |
When I crossed a small road on my first day in Kolkata, I was surprised because I heard a bell-not a horn (喇叭), It was a tiny man pulling a rickshaw, He stopped and picked up two children from the front door of their house and pulled them to school. For many people, the rickshaw in Kolkata has many advantages, When the traffic is bad, rickshaws find a way through the traffic. If your miss your bus and there aren't any taxis, you can always find a rickshaw in Kolkata. Rickshaws are from your house to the market and waits for you. Then he loads (装载)all your things, drops you off outside your home and helps you unload, No other type of public transport offers this kind of service.
From June to September, Kolkata gets heavy rain. Sometimes it rains for 48 hours without a break. In some parts of the city, the roads flood (水淹), and anything with an engine(发动机) is useless, But the rickshaw drivers never stop working, even with water all around them.
But not everyone thinks rickshaws are a good thing. The local government want to ban rickshaws. They believe it is wrong for one man to pull another person when there is modern transport in the city. However, there is a problem with this plan. Many of the rickshaw drivers come from the countryside. The only job they can find in Kolkata is pulling a rickshaw, If the city bans rickshaws, these men won't have a job. So for the moment, the people of Kolkata still go by rickshaw.
【小题1】What is the main idea of Paragraph 1?
| A.The rickshaw drivers carry things for local people in Kolkata. |
| B.Parents need rickshaws for taking children to school in Kolkata. |
| C.Rickshaws can find a way through the bad traffic in Kolkata. |
| D.Rickshaws are very useful for the people' s daily life in Kolkata. |
| A.make | B.increase | C.forbid | D.collect |
| A.The rickshaws in Kolkata have loud horns. |
| B.The rickshaw is still a part of public transport in Kolkata. |
| C.The local government offer many other jobs to the rickshaw driven. |
| D.The people in Kolkata are supposed to take rickshaws instead of cars. |
Co-operation (合作)is always needed when you make a project that the teacher gives you.
First, discuss all you would like to do with your classmates. Choose one of the members to write down what you’re talking about. Then, with the ideas you get, list all you want. Everyone shares the duty for the project. You can collect information not only from books but also on the internet. Making a survey and doing a research are also good ways. After that, all the members put what has been found together. Try to make the project more well-organized. In the end, you can give a report in front of your class to show the results of your hard work.
| 【小题1】You need ________________when you make a project. | |
| How to do it? | 【小题2】First, with your classmates and choose one of the members to 【小题3】 what you’re talking about. Second, collect and list all you want. 【小题4】 are also good ways. After that, put what has been found together and make the project more well-organized. 【小题5】In the end, show the results of your hard work by . |
Li Shizhen was born in 1518. His father was a poor doctor. Li Shizhen often saw that people fell ill. He decided to study medicine so that he could be able to help people. Li Shizhen read many books about medicine. He found many of the old medical books to be full of mistakes. So his wish was to write a new one.
He did his best to study medical science. He studied not only the herbs(草药)in his own garden, but also the wild ones. He set out many times on long journeys to collect herbs and talk with old farmers. He learned a lot from the working people.
After many years of hard work and study, Li Shizhen finished his great work “Ben Cao Gang Mu”(本草纲目). At that time he was sixty. His book is now one of the greatest contributions(贡献)of the Chinese people to the medical science of the world.
1.Li Shizhen’s father was .
|
A.a soldier |
B.a doctor |
C.a teacher |
D.a peasant |
2.Li Shizhen decided to study medicine because he wanted to .
|
A.making a living |
B.become famous |
|
C.help the people who fell ill |
D.get more money |
3. Li Shizhen wanted to write a new medical book because .
|
A.he was a doctor |
|
B.he liked writing books |
|
C.many medical books were full of mistakes. |
|
D.he was a writer |
4.“Ben Cao Gang Mu” is .
|
A.a medical book |
B.a medical worker |
|
C.a herb |
D.a dictionary |
5.Li Shizhen collected a lot of on his long journeys.
|
A.flowers |
B.living things |
C.plants |
D.herbs |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com