题目列表(包括答案和解析)
阅读短文,然后根据要求完成小题。
What is it like being an actor? Many people think it must be wonderful because we travel to exciting places, wear beautiful clothes and (A)挣钱多. This is only one aspect(方面) of our lives though. We also work very hard.
I played a country girl in my last (B) movie. I had to live in a small village with the other actors for part of the winter. (C)It was really hard for me as I grew up in a city. To help me play a country girl better, I cooked for myself and the others every day. I even walked a few miles sometimes to get water, as there was none in the houses. I wanted to understand how a real village girl lived. I thought it was fun at first. I felt different after a week or two, though.
I did wear some beautiful traditional clothes, but they were not thick enough. I was very cold but I had to keep smiling all the time! One day, I couldn’t do it any longer and I suddenly (D) started crying, “Great!” said the director. “I like it. She is crying with true feelings!” I called my mum to tell (E) Her about it but my mobile phone (手机) wouldn’t work in the village.
I think it is worth doing all this, though. I like it when people tell me they enjoy my plays and ask me to sign a picture. It is also fun to be someone else for a while. I’m very lucky to be an actor.
【小题1】将文中划线部分(A)译成汉语:
【小题2】写出文中划线部分(B)和(D)的同义词或近义词:
【小题3】将文中划线部分(C)改写为: It was really hard for me I was a city
【小题4】文中划线部分(E)指代的是:
【小题5】从文中找出有关赞美方面的两个形容词:
短文填空 根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整、通顺。(请在答题卡上写出完整单词)
Why do people wear clothes? The answer will probably be “To m 1. me warm and to cover my body ”. That’s why people wear clothes, but people a 2. want to look beautiful.
If people only wear clothes for warmth and to cover their bodies, most clothes will be simple and c 3. . But in many countries, clothes sometimes c 4. a lot of money. The clothes are expensive because of fashion.
Successful businessmen, for example, often wear very expensive suits, shirts and ties. So they pay t 5. of dollars for a suit and a tie. It’s still(仍然) just a suit and a tie but they pay these prices because of the f 6. designer.
Fashion is always c 7. . It means that people who want to be fashionable have to buy new clothes every few months, though(虽然) they only wear last month’s clothes a few t 8. . Some people have too m___9.___ clothes, but they seldom wear some of these clothes. These clothes are not in fashion any m 10. though they are still new.
There are a lot of school rules around the world. For example, in Australia, Canada, Japan and the United States, students have to wear uniforms, and they are not allowed to wear earrings.
Some schools in Japan and other countries have rules about hair. For example, students are not allowed to change the color of their hair. In the United States, boys can not have their hair grow long.
For safety at some US schools, students must have a pair of indoor shoes at school every day. This makes sure students won’t fall over on the wet floors and keeps the schools clean.
Gum chewing is not allowed in many US school buildings, as it is difficult to clean up. And if students chew gum in class, they may not pay much attention to their studies.
In most foreign countries, school students are allowed to work part-time. But differently, Japanese school students are not allowed to work part-time or change the color of their hair.
根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题,每小题2分,满分10分)
1.Which countries should students not be allowed to wear earrings in ?
A. England and Japan. B. Australia and Japan.
C. Canada and China D. The USA and France.
2.Are students allowed to change the color of their hair in Japan?
A. Yes, they aren’t . B. No, they are.
C. Yes, they are. D. No, they aren’t
3.Why must students have a pair of indoor shoes at school every day at some US schools?
A. This makes students exercise more easily.
B. This makes students won’t fall over on the wet floors.
C. This keeps the schools clean.
D. This keeps the schools clean and makes students safe.
4.What may happen if students chew gum in class?
A. It is difficult to clean up.
B. Students will fall over in the classroom.
C. Students may not pay much attention to their studies.
D. The teachers will be very angry.
5.What shouldn’t the students be allowed to do in Japan?
A. They aren’t allowed to chew gum.
B. They aren’t allowed to wear uniforms.
C. They are not allowed to work part-time or change the color of their hair.
D. They are not allowed to eat in the classroom.
Your school has planned a visit to Lions Nature Education Centre. Here is what you should know about the centre. Please read it.
|
Lions Nature Education Centre Lions Nature Education Centre opened in 1991 on what was once a government farm in Sai Kung. Both the government and the Lions Club own it now. Aims The aim of the centre is to show visitors everything to do with rural (乡下的) Hong Kong. We also hope to educate people about the environment. For this reason, it’s really a popular place for school trips and outings. Facilities (设施) The centre has a large number of indoor and outdoor facilities and exhibitions (展品). The outdoor facilities include a garden, vegetable fields and a place where trees are grown for study. Indoor exhibition halls provide different kinds of plants, fishes and other things from land or sea. The Farmers’ Market is open at weekends. Rules for visitors ·Wear proper clothes, shoes and hats. ·Bring some water and food, but take your rubbish away with you. ·Do not break any natural appearance or plants, and do not make the water dirty. ·Care for other visitors and wildlife (野生动植物), and do keep quiet wherever you go. Opening hours
We are open daily from 9:30 am to 5:00 pm. Exhibition halls are open from 9:30 am to 4:30 pm. The centre is closed every Tuesday. Address: Hiram’s Highway, Sai Kung Phone: 2792 2234 Website: http://www.hknature.net/lnec |
1.You can visit Lions Nature Education Centre .
A. in the city centre B. at Hiram’s Highway
C. on a government farm D. inside the exhibition halls
2.In the centre, visitors can learn about .
A. rural clothes and shoes B. different kinds of seafood
C. outdoor lions in nature D. the environment around us
3.Before your school go to the centre, you should tell them .
A. not to visit the Farmers’ Market B. not to make a noise or wear hats
C. to care for the wildlife and water D. to look for rubbish and take it away
4.Lions Nature Education Centre is closed .
A. at weekends B. after 4:30 pm
C. during weekdays D. before 9:30am
5.For more information about the centre, you’d better .
A. call at 2792 2234 B. ask other visitors
C. study the facilities D. provide the website
What is it like being an actor? Many people think it must be wonderful because we travel to exciting places, wear beautiful clothes and (A)挣钱多. This is only one aspect(方面) of our lives though. We also work very hard.
I played a country girl in my last (B) movie. I had to live in a small village with the other actors for part of the winter. (C)It was really hard for me as I grew up in a city. To help me play a country girl better, I cooked for myself and the others every day. I even walked a few miles sometimes to get water, as there was none in the houses. I wanted to understand how a real village girl lived. I thought it was fun at first. I felt different after a week or two, though.
I did wear some beautiful traditional clothes, but they were not thick enough. I was very cold but I had to keep smiling all the time! One day, I couldn’t do it any longer and I suddenly (D) started crying, “Great!” said the director. “I like it. She is crying with true feelings!” I called my mum to tell (E) Her about it but my mobile phone (手机) wouldn’t work in the village.
I think it is worth doing all this, though. I like it when people tell me they enjoy my plays and ask me to sign a picture. It is also fun to be someone else for a while. I’m very lucky to be an actor.
1.将文中划线部分(A)译成汉语:
2.写出文中划线部分(B)和(D)的同义词或近义词:
3..将文中划线部分(C)改写为: It was really hard for me I was a city
4.文中划线部分(E)指代的是:
5.从文中找出有关赞美方面的两个形容词:
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com