题目列表(包括答案和解析)
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整.每空限填一词.
Parents sometimes learn much from their children.
Many years ago, a 1 my friend David worked day and night, he was still not rich.One day, when he arrived h 2 after work, he found his 3-year-old daughter was decorating a box with some expensive wrapping paper.He thought she was w 3 money and became angry with her.He even p 4 his daughter by beating her.However, the little girl brought the box to her father the next morning and said, “This is for you, Daddy.Merry Christmas!” He was embarrassed(尴尬)by his overreaction(过激反应), but he became angry a 5 when he found the box was empty.
He shouted at her, “Don't you know that when you give someone a present, there should be s 6 inside it?”
The little girl looked up at him with t 7 in her eyes and said, “Oh, Daddy.I blew kisses in the box.I filled it with my l 8 .All for you, Daddy.”
The father was very surprised.He put his arms around his little girl, and said s 9 to her.Later, David told me that he kept that box by his bed for years.When he was discouraged(情绪低落), he would take out an imaginary(想像的)kiss from the box and r 10 the love of the child.
阅读理解
A city man from a big city with a new carriage (马车) and a beautiful pair of horses was driving along a country road. He didn't give much attention (注意) to where he was going. Pretty soon he realized (意识到) that he was lost , but he continued to drive, expecting(希望)to find his way or to meet someone who could tell him how to get back to the town.
It was a long lonely road, for many hours he kept on driving. When it was almost dark, he saw a farmer ploughing(耕地) the land. He stopped and called out, “Hello, farmer. ”“Hello, yourself, ”the farmer replied, still ploughing.
“Where does this road go?”
“I haven't ever seen it to anywhere. It always stays right where it is,”said the farmer, without stopping his work.
“How far is it to the next town?”said the driver, speaking a little louder.
“Don't know, never measured(测量)it,”replied the farmer.
By this time the city man was getting angry. “What do you know? You are the biggest fool(傻瓜)that I have ever seen. ”
The father stopped ploughing and looked for a long time at the city man. Then he said scornfully (轻蔑地) , “Maybe I don't know much. Perhaps I am a fool. But at least (至少) I am not lost.”
1.The city man was driving along the country road to ________.
[ ]
A.a town
B.a city
C.a village
D.a place he was not sure of
2.Soon he found that ________.
[ ]
A.he missed the bus
B.he was lost
C.he had to look for his new carriage
D.he lost a beautiful horse
3.It was a long lonely road, and ________.
[ ]
A.only one carriage could run on it
B.it was far from the town
C.it was far from the town
D.he could see some people working in the fields
4.The city man did not stop driving ________.
[ ]
A.until he saw a farmer in a field
B.when it was almost dark
C.until he was tired
D.until he and his horses were tired
5.Which of the following can replace(代替)“go”in the sentence “where does this road go”?
[ ]
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
在短文中找出下列词的同义词
A. looking-glass B. handsome
C. happy D. was going on
E. daughter
2.根据短文内容,判断正(T)误(F)
①The story is about a man and his two children.
②One of them was a boy and the other was a girl.
③One day they found a mirror and looked at themselves in it.
④The boy looked very nice and the girl looked pretty.
⑤The boy was pleased at his own looks and angry with his sister.
⑥The sister was angry and she pushed her brother away.
⑦The father saw what was happening but didn't come up.
⑧He told the boy that it was enough to be good-looking.
⑨He told the girl if she could be nice and kind to people and ready to help, everybody would love her .
⑩The story tells us that the most important thing for a person is to be nice and helpful
to people.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com