题目列表(包括答案和解析)
阅读理解:先阅读短文,然后根据短文内容从文后每小题的四个选项中,选出一个能完成所给句子或回答所提问题的正确答案。
President (总统) George W Bush is visiting an elementary school today and visits one of the 4th grade classes. They are in the middle of a discussion(讨论) of words and their meanings.
The teacher asks the President if he would like to lead the class in the discussion of the word“tragedy”. So the President asks the class for an example of a“tragedy”.
One little boy stands up and says,“If my best friend, who lives next door, is playing in the street and a car comes along and runs him over, that would be a tragedy.”
“No,”says Bush,“that would be an accident.”
A little girl puts up her hand,“If a school bus carrying 50 children drove off a cliff(悬崖), killing everyone in the bus, that would be a tragedy.”
“I am afraid not,”explains the President.“That is what we would call a GREAT LOSS(损失).”
The room goes quiet. No other children answer. President Bush looks around the mom.“Is not there someone here who can give me an example of a tragedy?”
At last, in the back of the room, a boy named Johnny puts up his hand. In a quiet voice he says,“If Air Force One, carrying you and Mrs Bush, was hit by a missile(导弹) and blown up to pieces, that would be a tragedy.”
“Right,”exclaims(大叫)Bush,“that is right, and can you tell me why that would be a tragedy?”
“Well,”little Johnny says,“because, as you just told us, it would not be an accident, and it sure as well would not be a great loss.”
1.President Bush tells the students ________.
[ ]
A.to welcome him
B.to give an example
C.to make a sentence
D.to ask some questions
2.Johnny is ________.
[ ]
A.in the front of the classroom
B.in the back of the classroom
C.in the middle of the room
D.on the left
3.Air Force One is ________.
[ ]
4.“Tragedy”means ________.
[ ]
5.What does the sentence“…and it sure as well would not be a great loss”mean?
[ ]
A.Of course, it's not a great loss, either.
B.It's OK that it would not be a great loss.
C.It's sure if it is not a great loss.
D.I'm sure that it would be a great loss, too.
阅读下面短文,根据上下文,从文后方框内选出适当的选项填入文中空白处,使短文内容完整正确,然后完成下题。
Years ago, if a teenager(青少年)had some problems is her Iife, she might write in her dia-ry.Now a teenager with the same problems might go onto the Intemet and write about them in a blog(博客).In many ways, a daiy and a blog are almost the same.So, what makes a blog different from a diary?
1 Usually, a teenager treats her diary like a book full of secrets.Both diaries and blogs tell what happened to the writer that day.
I have a little sister, and sometimes Igo onlime to read her blog.She writes about things like waking up carly for swimming practice and not studying enough for her chemistry exam 2 Then, after Ifinished writing.Iwould hide my diary in a secret place because I was worried that my sister might rcad it!
Because a blog is such a public way of wriing, it has both good and bad points(特点). 3 If I am angry with a friend during school and write something bad about her in my dairy.she will never know.However.if my sister writes somcthing bad about a friend, that friend may read her blog and get angry. 4
A blog has good points, of course.People choose to write in blogs they know that their friends will read what they write.If I am feeling and one day and write in my dairy,” Nobody cares about me,” no one will know about it.However, it my sister writes the same words in her hlog, her best friends will quickly reply and tell her how much they like her.Blogs help people stay in contact(联系)with their friends and hear what the people around them are doing.
If people are careful about what they write, blogs are a very good way to write about everyday life.However, I sail prefer my old diary!
![]()
1.________
2.________
3.________
4.________
5.Which one is NOT the writer's idea?________
A.A dairy is safer than a blog
B.A dairy and a blog are almost the same in many ways.
C.Blogs can help people stay in contact with their friends.
D.Blogs are the beat way to write about everyday life.
阅读理解:先阅读短文,然后根据短文内容从文后每小题的四个选项中,选出一个能完成所给句子或回答所提问题的正确答案。
Robert had just moved into the street and he felt strange that he was not wanted. He knew that perhaps the other boys were trying to get an idea of what kind of a boy he was. This did not help to make him less lonely. He was new and he had to be tested(考验). Still, proving(证明) himself would not be all that easy. He did not want to run with bad boys or get into something against the law (法律) to prove that he was strong. No! He must show what he was made of in a more helpful way. That's when he got the idea.
The next day was Saturday. He knew that most of the boys would be down on the playground and choose up sides for the Saturday game. Robert knew he could play well and that just might be enough to prove he was strong-and to make friends with them. He arrived early and did his step exercises. He shot the ball several times and did some other exercises-the most difficult and most wonderful in basketball. Then the boys came. Robert went through what he had done before the game and showed what he could do. No one said a word. The boys just looked at each other and thought about it. In the end, when it was all over, the biggest of the group just smiled and shook his head. Robert knew he had made it.
1.What does“This did not help to make him less lonely”mean?
[ ]
A.Robert felt more lonely because the other boys wanted to test him.
B.Robert did not want himself to be less lonely.
C.Robert felt as lonely as before when the other boys tried to find out what kind of a boy he was.
D.The other boys did not want to make Robert feel less lonely.
2.Why would it not be easy for Robert to prove himself?
[ ]
A.Because he was not sure if he was really strong.
B.Because he was new and was not wanted in the street.
C.Because the other boys had found out what kind of a boy he was.
D.Because he must choose the best one among different ways.
3.When did Robert decide to prove himself by playing basketball?
[ ]
A.After he had thought about the two wrong ways.
B.Long before he moved into the street.
C.When the other boys came down to the playground.
D.As soon as he showed what he was made of in front of the other boys.
4.What did the biggest of the group mean by shaking his head?
[ ]
A.He did not want to say anything about what Robert had done.
B.He had not thought Robert could play so wonderfully.
C.He did not want to make friends with Robert.
D.He did not think Robert played basketball well.
5.The name of the story should be ________.
[ ]
A.Three Ways to Prove Oneself
B.Robert Is Lonely
C.Just One of the Boys
D.A Saturday Basketball Game
短文填空
阅读下面的短文,根据短文内容和所给首字母在空白处填入一个适当的词,将其填到文后相应题号后的横线上。
Mr and Mrs Dicarlo live in an old Italian neighborhood in New York City. They speak a l 1 English, but usually they speak Italian. They r 2 Italian newspapers. They l 3 to Italian radio programs. They d 4 shopping at the Italian food shop around the corner from their house. And every day they v 5 their friends and neighbors and talk about life back in “the old country”.
Mr and Mrs Dicarlo arc worried about their s 6 , Joe. He lives in a small v 7 outside the city, he speaks very little Italian. He reads American newspapers. He listens to American radio programs and b 8 things at big country supermarkets. When he visits his friends and neighbors, he speaks only English. I 9 fact, the only time Joe speaks Italian is when he calls Mr and Mrs Dicarlo on the p 10 or when he visits them every weekend.
1._______ 2._______ 3.______ 4._______ 5._______
6._______ 7._______ 8.______ 9._______ 10._______
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com