题目列表(包括答案和解析)
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
完形填空(每小题1分,共10分)
根据短文内容,在短文后面的四个选项中选择一个可以填入相应空格内的正确答案,并把答题卡上对应题目的正确答案标号涂黑。
Once there was a rich man in a village. He never gave anything to help 42 . The villagers didn’t like him. One day he said to them, “I know you don’t like me. I will give everything I have 43 you when I die. Then everyone will be happy.”
But nobody 44 him. The rich man couldn’t understand why they didn’t believe him. One day he went for a walk by a lake. Under a big tree he happened to hear a pig and a cow 45. The pig 46 to the cow, “Why everyone likes you and nobody likes me? After I die. I provide people with pork, ham, etc. I give three or four things to them. But you give 47 one thing—milk. Why do people like you all the time and not me?”
The cow said, “Look, I give them milk while I’m 48 . They see that I’m generous(慷慨的) with what I have. But you don’t give them anything before you die. You give them ham, pork and so on only after you’re dead. People don’t believe in the 49 ; they believe in the present. If you give something 50 you are living, people will like you. It is quite simple.”
From that moment on, the rich man did his 51 to help the poor.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
Mr. Hunt was cutting a branch(树枝)off a tree in his garden. While he was sawing(锯), a man passed in the street. Seeing Mr. Hunt sitting on the branch, he stopped and said, “Excuse me, but if you keep sawing(继续锯树)the branch like that, you will fall down(倒下)with it.” He said this because Mr. Hunt was sitting on the branch and cutting it at a place between himself and the trunk(树干)of the tree.
Mr. Hunt said nothing. He thought, “This is a foolish man and a foolish idea.” So he went on(继续)with his work.
After a few minutes, the branch fell down and Mr. Hunt fell with it and the branch hit his left leg. His leg hurt(疼痛)very much.
“The man can know the future(未来).” Mr. Hunt thought himself. So he went out with his horse and looked for the man but he never found him again.
阅读短文,并根据短文内容选择最佳答案。
1.Why did the man stop when he passed by? Because he ________.
[ ]
A.could know the future
B.he was afraid of the man falling down with the tree
C.he wanted to talk to him
D.he wanted to ask for something
2.Where was Mr. Hunt sitting? He was sitting ________.
[ ]
3.Mr. Hunt thought the man was ________ at first.
[ ]
4.At last Mr. Hunt ________ with the branch.
[ ]
5.Mr. Hunt was ________.
[ ]
Dear Annie,
I have never written a letter to a newspaper before, I have just never felt the need to do such a thing. I have always felt I was quite able to do everything by myself. But now I know I was wrong.
Sometimes you really need help in life, I guess. And that’s why I’m writing this letter to you.
I have a happy family. I love my children and they love me . I’m a mother of three children. I know well how to bring up (带大)children, and two of them are already over twenty, so it is nothing new for me.
But now I have a serious problem: the Internet problem. My little son is just sixteen, and I feel he should do a lot of homework now , but he doesn’t seem to be interested in it . He can happily spend six or eight hours at a time on the Internet every day , He chats with people that he has never met before , but speaks little to us .He does lots of useless things on the Internet. And he sees red if you ask him to do his homework.
I just want him to be a good student . Now he seldom does his lessons at home. I’m afraid he will drop behind in his class soon. His father is a doctor , a very kind man . He never seems to be afraid of his father.
What can I do ?And don’t tell to talk to him. We’ve tried that and it didn’t work. But this is really a big problem in our family. I have tried everything I can think of . I
wonder how the Internet is so attractive(有吸引力的).You’re my last hope. Please tell me what I can do!
Yours,
Ellen Smith
【小题1】Mrs Snith wrote to Annie because .
| A.she often asked others for help |
| B.she thought she was a great mother |
| C.she didn’t know how to stop his son surfing the Internet |
| D.she didn’t know how the Internet was so attractive |
| A.Send e-mails to his friends | B.Prepare for his lessons |
| C.Chat with strange people | D.Read the news |
| A.He feels sorry | B.He feels happy |
| C.He becomes frightened | D.He becomes angry |
| A.An irresponsible(不负责任的)father who never taught his son |
| B.A very excellent doctor who was busy with his work and had no time to teach his son |
| C.A very kind man who loved his son |
| D.A man who always made his son be afraid of him but failed |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com