题目列表(包括答案和解析)
先阅读短文,理解其大意,然后根据短文内容从方框内所给的单词中选择恰当的词(注意词形变化)填入短文空白处,使短文完整、通顺。一词只用一次,一空限填一词。方框中有两个词是多余的。
Almost every child in cities has the c 1.to go to school, but not all children in the villages are so l 2..
There is a girl called Xiao Lan. She is ten years old and l 3.in a small village. When she was seven, she wanted to go to school. But she could not, because her family was too poor to o 4.the school fees(费用) for her. So her p 5.had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Lan looked after her little brother and worked in the f 6.every day. Then Hope Project (希望工程)heard about Xiao Lan. It agreed to help her to go to school. Her wish of study came t 7., and now she is studying in school.
Unluckily, there are thousands of c 8.who can not go to school. You can j 9.in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help. If you pay Hope Project ¥300 each year, it can p 10.for one child to go to school for a whole year. With more money, Hope Project can b 11.new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Let’s help the children together and give them a good start in life.
从方框中选择正确选项,完成短文,并将其字母序号写在短文后面的空格内。(方框中有两个选项是多余的)
| A.before B.carry C.paper D.over E.shouting F.that G.afraid H.way I.send J.1ike K.fill L.necessary |
Billy was three years old.One day, when he was trying to 1 a bottle of milk from the table, he dropped it.There was a sea of milk all 2 the kitchen floor at once.
His mother came in.Instead of 3 at him, she said, "Billy, what a great and wonderful mess you have made! Would you like to play in the milk for a few minutes 4 we clean it up?"
He did.After a while, his mother said, "You know, Billy, whenever you make a mess 5 this, finally you have to clean it up.So, how would you like to do 6 ? We could use paper, a towel or a mop(拖布).Which do you want to use?"
Billy used the 7 and together they cleaned UP the milk.His mother then said, "Let's go out and 8 the bottle with water in the yard. Let's see if you can find a right 9 to carry it without dropping it."
It was at that moment that Billy knew he didn't need to be 10 of making mistakes.Instead he knew that mistakes were just opportunities for learning something new.
词汇分类:选择合适的词填空,并回答问题。
A.tigers B.lovely C.milk D.basketball E.flying disk
F.sharks G.tomatoes H.soccer I.dolphins J.tired
K.baseball L.nice M.meat N.lonely O.bread P.bears
1.Some boys like playing ________, ________, ________, ________ on the playground.
2.Look, there’re so many kinds of animals, such as ________, ________, ________, ________.
3.That little girl is so ________, ________, ________, ________.
4.Can I help you?Oh, I want to buy some ________, ________, ________, ________ for dinner.
Question:If you can choose one animal to be your pet, what do you want?Why?
I want a ________ to be my pet because ________.
Have you ever been ill? When you are ill, you must be unhappy because your body becomes hot, and there are pains all over your body. You don’t want to work, and you stay in bed, feeling very sad.What makes us ill? It is germs(细菌) .
Germs are everywhere. They are very small and you can’t find them with your eyes, but you can see them with a microscope. They are very very small and there could be hundreds of them on a very small thing. Germs are always found in dirty water. When we look at dirty water under the microscope, we shall see them in it. So your parents will not let you drink dirty water. Germs aren’t found only in water. They are found in air and dust.If you cut your finger, if some of the dust from the floor goes into the cut. some of the germs
would go into your finger. Your finger would become big and red, and you will have much pain in it. Sometimes the germs would go into all of your body, and you would have pain everywhere.
1.Which of the following is true?
A. If things are very very small, they are germs.
B. If things can‟
t be seen, they must be germs.
C. Germs are only in dirty water.
D. Germs are everywhere around us.
2.What is a microscope used for?
A. Making very very small things look much bigger.
B. Making very big things look much smaller.
C. Helping you read some newspapers.
D. Helping you if you can‟t see things clearly.
3.Why don’t your parents let you drink dirty water?
A. You haven’t looked at it carefully. B. Water can’t be drunk in this way.
C. There must be lots of germs in it. D. Water will make you ill.
4.Which of the following is not true?
A Germs can be found both in water and in the air.
B. Germs can go into your finger if it is cut.
C. If your temperature is not OK, there must be germs in your body.
D. If your finger isn’t cut, there aren’t any germs on it.
5.What’s the main idea of the passage?
A .Germs may make us ill. B, Germs are in dirty water.
C. Don’t drink dirty water. D. Take care of your fingers.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com