题目列表(包括答案和解析)
阅读理解
阅读下面文章,根据文章内容,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。
阅读下面的短文,并从下面的文本框中为本文选择恰当的段落大意。
①Teeth health begins with proper eating habits and not necessarily with eating fewer sweets, including chocolate candy, candy bar or hard candy.When it comes , choose the food for your kids, consider sweet candy as a part of their diet, and teach them how to keep healthy teeth.
②The best way is to provide them with flavored fluoride(加香料氟化物)toothpaste to make brushing a more enjoyable experience.Help children develop a teeth-brushing rule, limit candy bars and hard candy eating during the day, and never eat after brushing their teeth at bedtime to avoid germs(细菌)working on their mouths at night.
③Research has found children who like to brush twice each day, do it for longer time when the toothpaste is flavored because they enjoy the taste of flavored fluoride toothpaste.Brushing can prevent(预防)teeth disease, cavities(蛀牙)and other dental(牙齿的)health problems.
④Health eating habits do good to healthy teeth, because the snacks that kids eat are mainly made of sweet candy.The more they eat, the more risk of leading to formation of cavities.Limiting your children's snacks is not a good idea because they need food for energy, but changing candies for healthy foods such as vegetables and fruit is the best.
1.Paragraph①:________
2.Paragraph②:________
3.Paragraph③:________
4.Paragraph④:________
阅读下面短文,按要求完成短文后的各项任务。
Have you ever wondered why birds sing?Maybe you thought that they were just happy.After all, you probably also sing or whistle when you are happy.
Some scientists believe that birds do sing some of the time just because they are happy.However, they sing most of the time for a very different reason.Their singing is actually a warning to other birds to stay out of their territory.
Do you know what a“territory”is?A territory is an area that an animal, usually the male, claims(宣称)as its own.Only he and his family are welcome there.No other families of the same species(物种)are welcome.Your yard and house are your territory where only your family and friends are welcome.(2)If a stranger should enter your territory and want to hurt you, you might shout.Probably this would be enough to frighten him away.
If so, you have actually frightened the stranger away without having to fight him.(4)一只鸟也将会做同样的事.But he expects an outsider almost any time, especially at nesting(筑巢)season.So he is screaming(尖叫)all the time, whether he can see an outsider or not.This screaming is what we call a bird's song, and it is usually enough to keep an outsider away.
Birds sing loudest in spring when they are trying to attract a mate(同伴)and warn others not to enter the territory of theirs.
You can see that birds have a language of their own.Most of it has to do with attracting mates and setting up territories.
任务一:从文中找出一个与establish同义的短语。1.________.
任务二:根据(2)处划线部分的意思来完成下面句子。(每空一词,共2词)
2.You might frighten a stranger away by ________ ________ him if he should enter your territory and want to hurt you.
任务三:根据文章,选择最佳选项:
3.What is a bird's“territory”?
A.A place where other families of the same species are welcome.
B.A place where a bird can sing loudly.
C.An area where birds often fight against each other.
D.An area which a bird considers to be its own.
任务四:将(4)处划线句子翻译成英语。4.________.
任务五:用一句话概括本文的中心大意(不超过10个单词)。
5.________.
| 幼时 | | |
| 初中 | “我”认为父亲是想白吃人家养的鱼儿去敲蔡婆家的门 | “我”不理解父亲 |
| 大学毕业 | | |
| A.文中有两条线索,明线是人与人之间真挚温暖的情谊,暗线是“敲门”“送鱼”。一明一暗两条线索串连起前后两个故事。 |
| B.文中共写了父亲两次“笑”。第一次,面对“我”的误解与责问,父亲的“笑”表明了他的宽厚大度。第二次,面对“我”的赞美,老实的父亲表现出了纯朴、实在、厚道。 |
| C.文中插叙了爷爷的故事,交代了父亲之所以常去敲蔡婆的门的原因,回应了上文“我”的一连串疑问与不解,使文章更吸引人。 |
| D.结尾用了议论和抒情的表达方式,点明了主旨,给读者以启迪。 |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com