题目列表(包括答案和解析)
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。
I and many other people in Britain love charity (慈善) shops because we can find them on every street. The charity shops sell all kinds of things and they are very cheap.
The first charity shop was opened by Oxfam in 1947. Now there are over 7,000 charity shops in the UK. My favourite charity shop in my hometown is the Red Cross Shop. There I always find children's books, all 10 to 20 pence each. They are really cheap.
Most of the shop workers in charity shops are volunteers (志愿者), ________ each shop has a manager and he gets some money. Every morning you see bags of things outside the shops. Some people bring and put them there without waiting for thanks. In fact, over 90% of the things in charity shops are from kind people.
All the money the shops get goes to charity work. Charity shops raise more than 110 million pounds every year. The money is for sick and poor children, homeless and disabled people, and many others. In a charity shop you can get cheap but nice things. You might even feel special while shopping.
If possible, let's do something for charity together.
1.What do the charity shops sell?
2.从短文中找出可以替换下面所给句子的一句话。
Oxfam opened the first charity shop in 1947.
3.在短文第三段的空白处填人一个适当的连词,使句意完整通顺。
4.How much do charity shops raise every year?
5.将短文划线部分(第五段)的英语句子译成汉语。
None of the shoes in the shops are the right size. They are _____too big ____too small.
| A.both, and | B.neither, nor |
| C.either, or | D.not only, but also |
1阅读短文,从方框中选择适当的单词填空。
![]()
Anna comes from Russia. She is 17 years old. She’s going to stay with the Black family for a year. Anna comes to England because she wants to study English. She helps Mrs. Black(1)______________ housework and goes to English (2) _______________ every Wednesday and Friday afternoon.
Anna is now in London. Everything is new to her. She finds life is (3) _______________from that in Moscow. Some things are great in London, but many things are not so nice. The shops are (4) _____________ in London than those in Moscow. But it’s very expensive to (5) ____________ breakfast in London.
短文首字母填空:根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词(10分)
Friends play an important part in our lives. We may have many friends, but we often don’t understand c 1 how we make friends. We may get on well with a
n 2 of people, but we usually make friends with a very few of them.
People use the word “friend” freely. Friends may have k 3__ each other since childhood or they may have recently met. In fact, people may have different k 4__ of friends such as school friends, work friends, or sports friends. A person may
c 5 different friends for different activities. If you play with s 6 on the playground, the person is your playmate. If you often play chess w 7 a friend, the person is your chess partner.
One may have many good friends and only one best friend. “Best friends” or “close friends” are u 8 two people who have known each other for a long time. A close friend is someone who is able to s 9 experiences, joys and sorrows with you. This is a person you can rely on(信赖)when you are in n 10 , and this is the person to whom you are willing to lend a helping hand.
Friendship is one of life’s greatest treasures.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com