题目列表(包括答案和解析)
短文填空。(每空2分,共16分)根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。
Peter was the best table tennis player in his school and hardly ever lost a match. He hated losing anything. When he 1. ,he would feel really good. If he lost, he would feel terrible. It seemed to Peter that losing was the 2. thing in the world .
A new kid, Albert, came to Peter’s school .He was good at table tennis, too. Soon there would be a match 3. Peter and Albert. Peter worked hard to get ready for the match, but Albert didn’t seem to think 4. of it. When the match began, Albert was a real player. There was always a 5. on his face, while Peter looked serious all the time. Peter thought it was so important to win the match that he even wanted to cheat(舞弊) , but he lost in the end.
“ You played very well, Peter. I think we can play again sometime, ”said Albert.
But Peter didn’t 6. happy and couldn’t fall asleep that night .
One day, Peter saw Albert playing basketball. 7. he lost again and again, the happy smile never left his face. Peter found Albert was great at table tennis but bad at basketball. However, he enjoyed 8. of them.
Whether he won or lost the game, Albert enjoyed it. Peter came to realize that enjoying a game was much more important than winning or losing it. He felt happier than ever before.
Alice and her brother, Peter, saved money for many years. One day, they broke their money jar and decided to help other people.
“Who will we help?” Peter asked Alice. “Let’s help our neighbors, Billy and his twin sister, Rose. I’ve found that their shoes are too old. We can buy two pairs of shoes for them.” Alice said.
Alice and Peter went shopping at once. They picked out two nice pairs of shoes and put them into two beautiful boxes. When it was dark, Peter walked to Billy and Rose’s house quietly. He put the boxes near the door, knocked hard, and then ran away quickly.
Billy and Rose came out, “Look! There are presents for us. Someone left them here,” Billy said in surprise. They looked around, but they couldn’t see anyone. They took the boxes inside happily. The next morning, Alice and Peter saw Billy and Rose playing outside. They were both wearing their new shoes. Alice and Peter were so happy because they could help others.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
1.Alice and his brother, Peter were so careless that they broke their money jar.
2.They wanted to buy the twins new shoes.
3.Peter didn’t give the shoes to them face to face.
4.Billy and Rose happened to see Peter running away quickly.
5. Alice and Peter were happy when they saw Billy and Rose both wearing their new shoes.
Peter didn’t go to Mary’s birthday party because he was _____________then.
A. free B. busy C. well D. happy
-- Peter didn’t use to be heavy, did he?
-- ________. But look, how thin he is!
| A.Yes, he did | B.No, he didn’t |
| C.Yes, he was | D.No, he wasn’t |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com