名师点评 本文讲述了朋友在人一生中扮演着重要角色.和朋友一起谈天说地.一起做事.不仅使我们远离寂寞.增添生活情趣.而且也使我们的身心更加健康. 答案简析 1.C.根据上文.friends are very important. 可以知道每个人都需要朋友, 故选needs. 2.A.这里应用it做形式主语.代替后面真正的主语.即to have a friend. 3.D.一方面我们需要和朋友在一起.另一方面我们也需要独处.根据句意.应该选certainly. 4.D.根据上一句we need to be alone.可以知道我们有时也不希望周围一直有人相伴.故选around. 5.B.根据句意.没有朋友的情况下会感到孤独.故选never. 6.C.根据句意.世界上没有两个人是相同的.故选just the same. 7.B.既然人与人之间总有不同之处.所以朋友有时也会有矛盾,故选sometimes. 8.D.根据上半句they will make up可以知道产生分歧的朋友也会和好如初.故选friends. 9.B.根据语境.朋友离开应是很难过的事情.故选sad. 10.A.根据常识.思念朋友时.我们可以通过打电话和写信来和朋友联络, 故选call. 11.C.make friends为固定结构.意思是“交朋友 . 12.A.根据上句中“good news , 可以知道这里应该是长寿.又因为句中有than, 可以知道应填比较级.故选longer. 13.B.根据题意.心情好.有助于身体健康.这里用动名词短语充当主语.happy是形容词.前面应添上be动词.故选 being . 14.B.根据题意.如果别人关心你.你就会加倍珍惜自己.故选better. 15.D.根据题意.这里表示“自己照顾自己“.故选yourself . 查看更多

 

题目列表(包括答案和解析)

综合填空(共10小题:每小题1分,共10分)

根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。

  Will it matter if you don't take your breakfast? A short time ago, a test w  (1)   given in the United States.People of different a  (2)  , from 12 to 83,were asked to have a test.During the test, these people were given all kinds of breakfasts and s  (3)   they got no breakfast at all.Scientists wanted to see how well t  (4)   bodies worked when they had had different kinds of breakfasts.

  The results show that if a person e  (5)   a right breakfast, he or she will work better than if he or she has no breakfast.If a student has fruit, eggs, bread and milk b  (6)   going to school, he will learn more quickly a  (7)   listen more carefully in class.

  The results a  (8)   show that having no breakfast will.not h  (9)   you lose weight.This is because people become so h  (10)   at noon that they eat too much for lunch.So they will gain weight instead of losing weight.

本文讲述了吃早饭的好处和不吃早饭的坏处。

查看答案和解析>>

阅读下面的短文,从每小题所给的A、B、C和D选项中选出一个最佳选项。

  Henry was a carpenter(木匠)of our village.Once I asked him to make a dining table for my wife.He made it just the right size to fill the space between the two windows.When I arrived home that evening, Henry was drinking a cup of tea and writing out his bill for his work.

  My wife said to me, quietly, “That's his ninth cup of tea today.”But she said loudly, “It's a beautiful table, dear, isn't it?”

  “I won't decide about that until I see that bill.”I said.

  Henry laughed and gave me his bill for the work. It said:

  When I was looking at the bill, Henry said, “It's been a fine day, isn't it?Quite sunny.”

  “Yes,” I said.“I'm glad it is only the 10th of June.”

  “Me too,” said Henry.“You wait-it'll be a bit hotter by the end of the month.”

  “Yes.Hotter-and more expensive.Dining tables will be 20 more expensive on June 30th, won't they, Henry?”

  Henry looked hard at me for half a minute.There was a little smile in his two blue eyes.I gave his bill back to him.

  “If it isn't too much trouble, Henry,” I said, “Please add it up again.You can forget the date.”

  I paid him 26.50 and he was happy to get it.

本文讲述了一个木匠做好桌子算账时,将日期中的日子也加入了钱数。

(1)

Why did Henry talk about weather when the writer was looking at the bill?

[  ]

A.

Because it was a fine day indeed.

B.

Because he wanted the writer to look at the bill carefully.

C.

Because he wanted to tell the writer what the weather was like.

D.

Because he didn't want the writer to go through the bill carefully.

(2)

Why did the writer say that dining tables would be 20 more expensive by the end of June?

[  ]

A.

Became he thought Henry would almost certainly add the date to the cost of the dining table.

B.

Because it was difficult to make dining tables in hot weather.

C.

Because paint would be more expensive.

D.

Because the cost of wood would be more expensive.

(3)

The writer thought Henry would ask for ________ if he made a dining table on the last day of June.

[  ]

A.

26.50

B.

56.50

C.

46.50

D.

20.00

(4)

When the writer gave him the money, Henry was happy because ________.

[  ]

A.

he got the money easily

B.

he didn't have to add up the cost again

C.

he got what he should get for his work

D.

he got much money for his work

(5)

From the story we know that ________.

[  ]

A.

Henry had written out the bill before the writer got home

B.

Henry still wanted to get 36.50 for his work in the end

C.

Henry made a mistake in the bill

D.

Henry tried to get more money for his work

查看答案和解析>>

有这样一则故事:在唐太宗贞观年间,在一个磨坊里,有一匹马和一头驴成了好朋友,马在外面拉贷,驴在磨坊里拉磨。有一天,唐僧要到天竺取经,选中了这匹马,于是这匹马就随唐僧一起西游天竺,驮回了真经,回来后,这匹马向惜日的好友――驴,讲述了一路上的美丽风景和奇文趣事,这头驴好生羡慕。这匹马说:事实上,我和你都在一刻不停地走着一样远的路,所不同是,我和师傅确定了远大的目标,并坚定地走下去,而你只是在磨坊里被矇住了眼睛。
请根据上面的文字提示,结合学校开展的“My Dream”主题班会,写一篇书面发言材料,词数80以上。

查看答案和解析>>

写作
     一只忧心的老虎向人类朋友写了一封信,信中老虎以我的身份讲述了过去快乐地生活在大森林里,而现在……(个人作适当发挥)最后谈一谈人类朋友应采取的措施(至少两点),字数80字左右,信的开头已写好,不计入总词数。
Dear man,
     I’m a tiger in the North China. I’d like to have a talk with you.____________________________________________________________________________________________________________________________________________
                                                                                                                                   Yours,
                                                                                                                                   A worried tiger

查看答案和解析>>

有这样一则故事:在唐太宗贞观年间,在一个磨坊里,有一匹马和一头驴成了好朋友,马在外面拉贷,驴在磨坊里拉磨。有一天,唐僧要到天竺取经,选中了这匹马,于是这匹马就随唐僧一起西游天竺,驮回了真经,回来后,这匹马向惜日的好友――驴,讲述了一路上的美丽风景和奇文趣事,这头驴好生羡慕。这匹马说:事实上,我和你都在一刻不停地走着一样远的路,所不同是,我和师傅确定了远大的目标,并坚定地走下去,而你只是在磨坊里被矇住了眼睛。
请根据上面的文字提示,结合学校开展的“My Dream”主题班会,写一篇书面发言材料,词数80以上。

查看答案和解析>>


同步练习册答案