题目列表(包括答案和解析)
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
阅读下面短文,按要求完成各项任务。
![]()
My family loves television.My earliest memories are of watching TV with my family.I think we had five or six television sets at home--the bedrooms.The kitchen,everywhere! At least one television was on all of the time.
When I went to university,I lived in a dormitory in my first year.Of course I had a TV.so I continued watching my favorite programs.But several weeks later,I realized I had a problem. My courses were hard--much harder than high school,and there was a lot of homework.Also,I felt stressed in my new environment.I started watching more TV to help me have less pressure. Guess what? Soon I was Spending more time watching TV than l was on homework.So I didn’t have a lot of friends.At the end of my first year,my grades weren’t very good,and I was really disappointed in myself.At home that summer.I watched television with my family a lot.At first I thought it was great.But then I noticed something.We talked all the time,but always about TV.Something was missing.Television brought us together,but in a way it also kept us away.
When I got back to university,I made a decision to do better.I walked into my dormitory,and started to turn the TV on.But then an idea jumped into my head:Stop watching TV! Suddenly it became extremely clear:my old friend television was really my enemy(敌人)!It had kept me from getting good grade?。and from making friends.I had to stop watching TV.So I did.I gave away my f6levision。and I’ve never looked back.,I started doing better in school,made more friends,started having more energy.I don’t know if I'll continue to have a TV—free life.But if I do watch television again,it won’t be like before.I’m sure that television will never again be a major part of my life.
1.请将右边的两个标题与左边相对应的段落连线。
Paragraph l
Paragraph 2 A.Stay Away From TV
Paragraph 3 B.My College Life With TV
2.回答问题。
What did his family always talk about during the summer vacation?.
__________________________________________________________________
3.从原文中找出与所给句子意思接近的句子。
I'm not sure whether I'll go on living a life without watching TV.
__________________________________________________________________
4.根据上下文将句子 an idea jumped into my head 译为汉语。
__________________________________________________________________
5.根据短文内容,完成下列表格。
| Reasons of watching TV more | a.The courses were(1) ________. b.There was a lot of homework. c.He(2)________in his new environment. |
| Results of watching TV more | a.He didn’t have a lot of friends. b.His grades(3)__________. |
| Results of stopping watching TV | He |
![]()
Julio loves to visit his grandmother . He doesn’t get to visit her very often because his family lives in a city that is six hours away .His grandmother lives in a big wooden house on a farm .It is old and looks as if it has secret hiding places .
On the third Sunday of June ,Julio’s parents took him to his grandmother’s .Since it was summer vacation, he was going to stay at grandmother’s for a whole summer . Hid cousins Mario and linda would soon be arriving. They would also be staying at their grandmother’s this summer .
A big porch (走廊) wrapped (缠绕)around two sides of the house .Julio sat in the porch swing (秋千).He could see the trees that circle the house .They had been planted as a windbreak (防风林).They protected the house from the wind and blowing dirt .The house was in the middle of a large flat field .
Julio watched the dirt road that led to the house .He couldn’t wait for his cousins to get there .Mario was his age ,and Linda was a year younger .They had fun together .Last summer they spent one whole morning making a fort out of sacks of seed (装种子的麻袋做成的堡垒).Then Uncle Henry took them on a tractor ride.
Julio remembered another time with his cousins .They had gone out to explore the fields .Julio touched an electric fence and got a shock .Then they found an old snake skin. Nothing like that ever happened at his own home !
Julio could smell the dinner that his grandmother was cooking .It made him hungry .
Finally he saw a cloud of dust coming up the road .“They’re here ! They are here !”He shouted .
根据材料内容选择最佳答案。并将其标号填入题前括号内。
【小题1】Why doesn’t Julio often visit his grandmother ?
| A.Because he doesn’t love his grandmother. |
| B.Because his parents don’t let him visit his grandmother. |
| C.Because his home is far away from his grandmother's. |
| D.Because he is often ill . |
| A.Linda. | B.Julio. | C.Mario. | D.Henry. |
| A.watching old movie |
| B.taking a tractor ride |
| C.finding a snake skin |
| D.making a fort from seed sacks |
| A. He was worried. | B. Ht: was excited. |
| C.He was angry . | D. He was sad |
| A.They would build a fort on the hill |
| B.They would look for snake skins . |
| C.They would climb the trees in their grandmother’s yard |
| D.They would eat dinner at their grandmother’s house |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com