由短文最后一段倒数第2句“They came down in Poland... 可知答案为D. 查看更多

 

题目列表(包括答案和解析)

阅读理解。
     Can you creat your own T-shirt? Let me tell you it's easy! In the modern world, designing a personal
T-shirt with your own message or favorite image (图像) is now a piece of cake.
     At first, you can use a digital camera to take some photos. Also, you can download beautiful pictures
from the Internet. Of course, you can also draw your favorite pictures by yourself. In a word, you can use
your imagination.
     Then, buy some heat-sensitive iron-on transfer paper (感热的可熨的摹写纸) and print (打印) your
picture or text using a standard ink jet printer (喷墨打印机). You can print black or colors or even buy
other special paper.
    Put the paper onto a clean T-shirt that you bought from the shops, then just use an electric clothes iron
(熨斗) and in a few minutes you can make your own T-shirt. You must be confident and proud in this kind
of  T-shirt.
1. What does the phrase "a piece of cake" mean here in Chinese according to the passage?
A. 一块蛋糕
B. 小菜一碟
C. 非常困难
D. 一块饼干
2. How can you get your favorite picture?
   We can ______ from the Internet, take photos with a digital ______ and ______ by ourselves.
3. What paper can you use to print your picture?
    We can buy some heat-sensitive iron-on ______ ______.
4. What can you do after putting the paper on the T-shirt?
    We can use ______ ______ ______ ______.
5. 将短文最后一段画线部分翻译成汉语。
    ______________________________________________

查看答案和解析>>

任务型阅读。用下面方框中的单词完成短文最后一段。请将所代表单词的字母A-E填入相应位置。

A. and       B. wheels       C. air       D. easily       E. smiled

     The sign on the bridge says, "Danger! Low bridge." But the driver of the van (货车) did not see the sign.
So he drove the van under the bridge. There was a terrible noise, and the van suddenly stopped.
     The driver tried to go back, but he could not move the van. Some men tried to help him. They pushed and
pushed, but they could not move the van back.
     The driver telephoned a garage. And a few minutes later, a truck arrived from the garage. The man from
the truck tied the van to the truck. Then he tried to pull the van out. The truck pulled and the men pushed, but
the van did not move.
     The men were tired and stopped pushing. Other people were angry because they could not move their cars. Nobody knew what to do. Then a little girl pulled the truck driver's arm and said something.
     The truck driver did not listen, but the girl pulled his arm again. This time the truck driver listened, and the
little girl said something in his ear. The truck driver smiled. And two minutes later, the van was out. What did
the little girl say?
     The little girl said to the truck driver, "Let the air out of the 1______, then the van will be lower." The truck
driver 2______. He went to the van 3______ pressed (压) the valves (气阀) on the van's wheels. The 4______
came out, and the van came down. Then the driver drove the van out 5______.

查看答案和解析>>

根据短文内容,选择正确的选项。
Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.
This is an old English saying. It means that we should go to bed early at night and get up early in the morning. If we do, we shall be healthy. We shall also be rich and clever.
Is this true? Perhaps it is. The body must have enough sleep. Children of your age need ten hours’ sleep every night. If you do not go to bed early, you can not have enough sleep. Then you can not think properly and you can not do your work properly. You will not be wise and you may not become wealthy!
Some people go to bed late at night and get up late in the morning. This is not good for them. We should sleep at night when it is dark. The dark helps us to sleep well. When the daylight comes, we should get up. This is the time for exercise. If the body is not used, it will become weak. Exercise keeps it strong.
Exercise helps the blood to move around inside the body. This is very important. Blood takes nutrition (营养) to all parts of our bodies. The brains in our heads also need blood. We think with our brains. If we keep our bodies healthy, and take exercise, we can think better!
Our bodies also need air to breathe. Without air we will die. Get up early in the morning and we can have plenty of clean, fresh air. That will keep us healthy and happy.
【小题1】The old English saying“Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.”mainly shows _______.
A.what good habits are
B.what bad habits are
C.how to become healthy, rich and clever
D.it’s easy for people to get up and go to bed early
【小题2】It’s important for people to have enough sleep. If not, they _______.
A.may not be strong
B.may not become wealthy
C.can not think and do their work properly
D.will not get up early
【小题3】The word“properly”means“_______”.
A.correctlyB.carefullyC.quicklyD.easily
【小题4】The last paragraph but one (倒数第2段) tells us that _______ helps the blood to move around inside the body.
A.fresh airB.enough sleepC.good habitsD.exercise
【小题5】This passage is probably written for _______.
A.old peopleB.middle-aged people
C.weak peopleD.children

查看答案和解析>>

Foolish(silly) Freddie lived in a small village. The people of the village laughed at him. They liked to show visitors how silly Freddie was. They thought this was a funny thing to do.
One day, a visitor came to the village.
"Watch this", a villager said, and called to Freddie. "Come and play a game, Freddie, " he shouted. Freddie walked slowly towards him, a silly smile on his face.
"Look! Freddie, "the villager said, "I’ve got something for you." He showed Freddie a dollar coin and a much larger 50-cent coin."Which would you like?" he asked Freddie.
Freddie took the 50-cent coin at once.
The villager laughed."See how foolish he is," he said."He always does that. He’s too silly to learn anything." He walked away, leaving Freddie with the visitor.
The visitor felt sorry for Freddie and said to him, "Although the 50-cent coin is bigger than the$1 coin, the$1 coin is worth(值) much more.Two times as much."
"I know that," Freddie said."But once I take the$1coin, they’ll stop playing the game."
【小题1】根据第一段The people of the village laughed at him. They liked to show visitors how silly Freddie was.描述,可知选D
【小题2】根据第一段They liked to show visitors how silly Freddie was. 描述,可知选A
【小题3】根据最后一段The visitor felt sorry for Freddie and said to him, "Although the 50-cent coin is bigger than the$1 coin, the$1 coin is worth(值) much more.描述,可知他认为弗雷迪不知道这些硬币的价值.故选D
【小题4】根据短文最后一句话"I know that," Freddie said."But once I take the$1coin, they’ll stop playing the game."可知弗雷迪这样做只是为了让人们不断地给他钱,故选C,他其实很聪明.
【小题5】这篇短文主要描述了一个被村民们认为很傻的人,但是实际上这个人很聪明.故选B,foolish用引号括起来,表示相反的含义.
【小题6】People laughed at Freddie because__________.

A.he often made up jokesB.he didn’t like money
C.he looked very funnyD.they thought he was a fool
【小题7】The villagers wanted to show the visitors___________.
A.how silly Freddie wasB.how clever Freddie was
C.How kind people were to FreddieD.that Freddie had much money
【小题8】The visitor felt sorry for Freddie because he though_________.
A.Freddie did not know money was useful
B.the villager was not kind enough to the boy
C.Freddie did not get along well with the villagers
D.Freddie did not know the dollar coin was worth more
【小题9】From the story we know that Freddie was__________.
A.poorB.kindC.cleverD.silly
【小题10】The best title for the passage should be __________.
A.Clever VillagersB."Foolish" Freddie
C.Freddie and a VisitorD.A Visitor and the Villagers

查看答案和解析>>

阅读下面的文字,完成小题。
篱笆青青
宋长征
①篱笆青青,来自乡村的深处,青绿着,蜿蜒着,逶迤着,像一条绿色的丝带,拴住乡村的暖,拴住庄户人家的脚步,拴住千里万里之外游子的心房。你见过山的险峻,见过海的宽广,不一定就见过一围小小的篱笆,纤细,温柔,一如母亲慈爱的眼神。等你走得近了,等你放下手中的行囊,你禁不住要停下来,在这小小的篱笆旁,借着篱笆青青的思绪,想起了远方的亲人。
②一丛篱笆,可能是一段小小的竹林。青青的叶子,细细的竹节,繁密或稀疏的枝条,透过去,能看见鸡的逡巡,鸭的悠闲;或者还有一条狗戒备的眼神。忽而,篱笆深处闪过一位朴实的面孔,和蔼的女主人会用浓浓的方言问你:渴了?还是累了,要歇歇脚?庄户人家的日子散乱,不过水是甜甜的。没错,甜津津,凉丝丝,你不要介意隔着竹篱递过来的青瓷大碗,井拔的凉水混着竹的清新沁人心脾。
③竹篱内外,陌生也变得如此温馨。
④一丛篱笆可能是一棵棵紧密相连的花椒树。尖尖的针刺均匀分布在相互交错的枝桠间,不挡风,不挡雨,却可以忠实守护好自家的小院。院子里的枣树挂满了果儿,红的青的真好看,馋煞了几个调皮的乡下小子,商商量量围着花椒树篱笆转了好几圈儿,就是没找到一个可以下手的地方。这些,树篱都看见了,只是不想说,但等八月十五的当口,卸枣果儿,主人自会提了满满一篮子,东家西家,左邻右舍,哪个乡下的捣蛋鬼都能咀嚼上甜丝丝脆生生的大红枣。
⑤花椒树上已然挂满了一嘟噜一嘟噜的小花椒,红红的,在秋风里飘着麻酥酥的香味儿。
⑥一丛篱笆可能是一串长长的豆角丝瓜架。父亲随便插了一圈小木棍,母亲在春天点上了种子。单等着春风吹,单等着夏雨下,长长的木篱笆上开满了花。有吊瓜花,有丝瓜花,有紫红如梅朵的梅豆花。要不人说乡下的母亲辛苦呢——见缝插针地打扮了一下,就给小小的农家小院牵来一篱笆美丽的花。蜜蜂嗡嗡飞,蝴蝶对对舞,偶尔有一只小虫子躲在花篱的深处,弹奏起柔柔的丝弦。
⑦繁花锦簇的木篱笆是母性乡村优雅的蕾丝花边,掩映间,羞怯不语。
⑧红红的朝阳升起来了,一声鸡啼啄破了黎明,一刹时乡村沐浴着七彩云霞,鸟儿们在篱笆上唱起了情歌,歌声婉转,流淌着多情的音符。我自散发着谷物香醇的梦里醒来,绕着青青的篱笆看了又看,像读一首诗,像在欣赏一幅画,像听到一曲古典的乡情乡韵。每一片叶子都是清新的,每一个花朵都飘散着清香;就连晶莹的露珠,一旦亲近上青青的篱笆,也会很久不舍得离去。自高处滑落,落在低处的叶面上,又跌落在篱笆下青青的草丛里。或许被几只早起的蚂蚁匆匆抢了去,分享着自然母亲赐予的芳醇。
⑨花墙,当我想起这词来,青青的篱笆把我包围在幸福的记忆中央。我知道,乡村是贫穷的,但乡村又是那样的质朴,每一个村庄有每一个村庄的气息,每一个村庄都会有几条青青柔柔的篱笆墙。在春天,推开料峭的春寒,跟墙角的爬山虎较着劲儿,和田野里的庄稼打个赌——一定要把乡村打扮成如花的儿女。在秋天,你怎能拒绝篱笆上面青青红红的果实,长长的丝瓜,爬一路结一路,点缀其间;紫红的梅豆,站在最高处,像一枚枚飘扬在风中的旗帜。母亲呢,正忙着招呼路过篱笆门前的大娘婶子:“多摘点,多摘点,你看这篱笆要压塌了呢!”
⑩平原的乡下,不见山不见水,惟独随处可见青青的篱笆。土墙呢,嫌太厚,嫌太重,让人感觉不到一丝轻松;砖墙呢,嫌太高,嫌太冷,有点不近人情。只有篱笆墙的影子,青青细细柔柔长长,像过也过不完的青葱岁月。我从乡下走来,深深懂得篱笆墙的弱德之美:不与人争辩,也不自惭形秽,只要心中永驻春天,生命的青绿会一直蔓延。
⑾轻轻的,当我的眼神再次抚摸青青的篱笆,刚好暮色渐浓。一弯新月升起在村庄的上空,皎洁的月光洒在屋檐上,流泻在安静的庭院中,穿过岁月那围篱笆青青,投影在我安静的思绪里。这一生,是不是我也会拥有自己的篱墙,一丛青青的竹,或一排密密的小树,抑或一条开满春天的花墙,清与浊,真与假,善与恶,都不会轻易逾越。
只与一面清寂的篱笆,与乡村,相守到老。 
(选自《散文》2010年第4期)
【小题1】作者笔下的篱笆别有风味,文中描写了哪些篱笆,各有什么特点?(6分)
【小题2】以第⑧段“红红的朝阳升起来了……分享着自然母亲赐予的芳醇”为例,简要分析本文语言表达的特点。(6分)
【小题3】“这一生,是不是我也会拥有自己的篱墙”这句话在文中有何含意?(3分)
【小题4】文章最后一段说“只与一面清寂的篱笆,与乡村,相守到老。”简要探究其中的含义。(6分)

查看答案和解析>>


同步练习册答案