题目列表(包括答案和解析)
A. favorite B. choice
C. agreement D. meaning
Joy Mangano was 33 and divorced, had three kids under age 7, and was barely keeping up payments on her small two-bedroom home by working extra weekend hours as a waitress, "There were times when I would lie in bed and think, I don't know how I'm going to pay that bill," Mangano says.
But she had a special ability for seeing the obvious. She knew firsthand how hard it was to mop the floor. "I was tired of bending down, putting my hands in dirty water, wringing out a mop," Mangano says. "So, I said, 'There's gotta be a better way."'
How about a "self-wringing" mop? She designed a distinctive tool you could twist in two directions at once, and still keep your hands clean and dry. She set out to sell it, first a few at flea markets.
Then Mangano met with the media. But would couch potatoes(泡在电视机前的人) buy a mop? The experts on shopping TV were less than certain. They gave it a try, and it failed. Mangano was sure it would sell if they'd let her do the on-camera demonstration. "Brave little me. I said, 'Get me on that stage, and I will sell this mop because it's a great item."'
So QVC, a multinational corporation specializing in televised home shopping, took a chance on her. "I got onstage and the phones went crazy. We sold every mop in minutes."
Today she's president of Ingenious Designs, a multimillion-dollar company, and one of the stars of HSN, the Home Shopping Network. Talking about her household inventions is "as natural for me as it is for a parent to talk about their child," Mangano says.
Today one of her favorite products is Huggable Hangers. The thin, space-saving implements are the most successful goods ever sold on HSN, with 100 million hanging out there in closets across the US A.Of course, you couldn't possibly sell hangers on TV.
56. The two items that Mangano designed and produced are .
A. welcomed by housewives B. bought by multinational con)orations
C. seen at flea markets D. found by the media
57. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Mangano once had to work seven days a week to support her family.
B. Mangano got the idea of self-wringing mop from her own experience.
C. The experts on shopping TV were confident about Mangano's mop.
D. QVC is a business organization that sells goods on TV.
58. From the passage we can know that Mangano now .
A. sells her goods mostly at markets
B. has become famous and got rich
C. has stopped household inventions
D. has sold her two-bedroom home
59. Huggable Hanger is the thing that people can use .
A. to clean the floor
B. to take pictures like a camera
C. to make phone calls like a cellphone
D. to put their clothes on it to keep their shape
I ran across an old photo of him the other day, thinking of some old things. He’s been dead for 25 years. His name was Rex.
36 was his favorite recreation(娱乐). He had so much 37 in the water as any person I have known. You didn’t have to throw a stick in the water to 38 him to go in. Of course, he would bring back a stick to you if you 39 throw one in.
That 40 me of that night, 41 he brought back a small box that he found somewhere--- how 42 nobody ever knew. Since it was Rex, it 43 easily have been half a race. The box wasn’t a good one. It was just a 44 old piece that somebody 45. Still it was something he wanted, probably 46 there was some difficulty in transportation(运输). And that he thought could test his courage. We first knew about his achievement when, deep in the night, we 47 him trying to get the box up onto the porch(门厅). It sounded 48 two or three people were trying to tear the house 49 . We came downstairs and turned on the 50 light. Rex was on the top step trying to pull the thing up, but it had 51somehow. And he was just holding his own(坚持着). I suppose he would have held his own 52 dawn if we hadn’t helped him. The next day we carried the box miles away and threw it out. If we had thrown it out in a 53 place, he would have brought it home again, as a small token(象征)of his strength in such matters. 54, he had been taught to carry heavy wooden objects about and he was 55 of his skill.
|
1. |
2. |
3. |
4. |
5. |
6. |
7. |
8. |
9. |
10. |
11. |
12. |
13. |
14. |
15. |
16. |
17. |
18. |
19. |
20. |
【答案】 21.B 22.A 23.C 24.C 25.A 26.D 27.A 28.A 29.B 30.C 31.A 32.B 33.C 34.D 35.D 36.C 37.C 38.B 39.D 40.A 【解析】略 【题型】完型填空 【适用】一般 【标题】2011届云南省昆明三中高三上学期第二次月考英语卷 【关键字标签】人物传记类 【结束】 11【题文】 With its budget of $80 million , John Woo as director, and an all-star cast(明星云集的演员阵容), Red Cliff is the most expensive and ambitious Asian-financed film ever. Last week I saw the release of the second part, and boy oh boy does it shows. But watching the film as a foreigner I felt I was missing out on something. Not knowing my Cao Cao's from my Zhou Yu's, I was not even sure whom I wanted to win. Certainly after the opening scene, in which Cao Cao is seen watching a game of Cuju, an ancient Chinese variation of football, I knew who had my support. After all, any man who enjoys his football is someone after my own heart. But after Cao Cao resorted to some evil strategies against his enemies in the south, I wasn't so sure he was the man I should be rooting for. And there is a lot more to Red Cliff 2 than just extravagant battle scenes. The film does not take itself too seriously. Conversations between leaders are littered with one-liners, many of which had the audience in laughter. There is even enough to keep fans of more romantic entertainment happy too. This includes a charming relationship between a southern spy(侦探)and an innocent northern soldier. The characters' interaction provides some genuinely heart-warming moments in the middle of the battle. Clocking in at(结束于)around two hours, the film certainly does justice to the history story. When I walked out the cinema, I felt as drained(精疲力竭) as Cao Cao's soldiers must have 1,800 years ago. 41.By expressing “boy oh boy” in the first paragraph, the author seems to show that _______.
42.When did the author change his attitude toward Cao Cao?
43.The following factors of the film are all mentioned in the passage except_______.
44.From the passage we can infer that_______.
【答案】 45.B 46.C 47.C 48.A 【解析】略 【题型】阅读理解 【适用】一般 【标题】2011届云南省昆明三中高三上学期第二次月考英语卷 【关键字标签】新闻报道类 【结束】 12【题文】Safety and Security Procedures Your safety and the security of your personal property are of the primary concern to those of us who welcome you as our guest. We urge you to take advantage of the following suggestions. YOUR VEHICLE Lock your vehicle and do not leave money or valuable items inside. We are not responsible for their loss. TRAVELING Be good at noticing things around you when sightseeing or traveling. Stay in well-lit and heavily traveled areas. Don’t display large amounts of cash. GUEST ROOM SECURITY For additional security use the deadbolt (插锁) provided on your door and make sure the windows are locked. As an additional precautious measure, please secure the secondary locks provided. Do not admit anyone to your room without first making identification. A one-way viewer is provided in your door to assist with identification. If there is any doubt about the person’s identity, please contact the Front Desk. SAFETY BOXES Do not leave money or valuables in your room or vehicle. We provide free safety boxes for your use. Hotel is not responsible for items left in room valued over $200. KEYS Safeguard your key. Please do not leave it in the door. Do not give your key to others or leave it unattended. Please leave your key at the Front Desk when you check out. REPORTING Please report any suspicious activity, or safety concerns to management. FIRE Please familiarize yourself with the nearest fire exits. Report fire or smoke to the hotel operator. In the unlikely event of a fire, please move quickly and calmly to the nearest safe exit and leave the building. Avoid the use of elevator. 49.The suggestions are most probably from ______.
50.Which of the following is TRUE?
51. If you feel doubtful about a stranger who knocks at the door, you should _____.
52.What does the underlined part “In the unlikely event of a fire” mean?
【答案】 53.A 54.D 55.C 56.A 【解析】略 【题型】阅读理解 【适用】一般 【标题】2011届云南省昆明三中高三上学期第二次月考英语卷 【关键字标签】广告布告类 【结束】 13【题文】The new iPhone 3G should please everyone. Its look and feel are only slightly improved, but a faster network loads Web pages more quickly, true GPS functionality allows it to easily find places nearby, and the new $199 price (down from $400) makes it an affordable luxury. Before deciding whether to buy, however, make sure you can actually take advantage of the iPhone 3G's high-speed data network. 3G stands for third-generation, which in non-geek speak translates to Web pages and mail messages that, ideally, load about three times faster than on the original iPhone. Even better, 3G coverage enables you to make a phone call and surf the Web at the same time. That's great, if you live or work in a place where the 3G network of AT&T(美国电话电报公司) (the sole wireless carrier of the iPhone) is active. That's not so great in cities like New York where AT&T's cellular coverage is awful. As one of my colleagues in New York City, who bought the original iPhone, commented, "It's just a toy. You can't make phone calls on it, so I carry my Verizon phone with me all the time." The real fun begins when you tap on the icon called "App Store" and start browsing the hundreds of add-on applications that have been developed just for the iPhone. You'll find tons of games (I like JirboBreak, a free game inspired by the Atari classic Breakout) and mobile versions of popular websites like Pandora, Facebook, MySpace and the New York Times. Most apps will cost you, but the vast majority are $9.99 or less. The apps work on the old iPhones too, but you'll enjoy them a lot more on the iPhone 3G because many of the programs, including Yelp (local business reviews), Whrrl (mobile social networking) and UrbanSpoon (restaurant reviews), use your exact location — provided by the iPhone 3G's GPS chip — to make recommendations. The apps also load much faster over the 3G network. 57.The new iPhone 3G has following features except that _______
58.Why do one of my colleagues carry Verizon phone with him all the time? ______.
59.Which of the following statements is NOT true according to the passage. ____.
60.From the passage we know that the attitude of the author toward iPhone 3G is _____.
【答案】 61.D 62.C 63.C 64.B 【解析】略 【题型】阅读理解 【适用】一般 【标题】2011届云南省昆明三中高三上学期第二次月考英语卷 【关键字标签】经济类 【结束】 14【题文】Birds that are half-asleep—with one brain hemisphere (半球) alert and the other sleeping—control which side of the brain remains awake, according to a new study of sleeping ducks. Earlier studies have documented half-brain sleep in a wide range of birds. The brain hemispheres take turns sinking into the sleep stage characterized by slow brain waves. The eye controlled by the sleeping hemisphere keeps shut, while the wakeful hemisphere’s eye stays open and alert. Birds also can sleep with both hemispheres resting at once. Decades of studies of bird groups led researchers to predict extra alertness in the end-of-the-row sleepers which tend to be attacked more easily. Sure enough, the end birds tended to watch carefully on the side away from their companions. Ducks in the inner spots showed no preference for gaze direction. Also, birds napping at the end of the line depend on single-hemisphere sleep, rather than total relaxation, more often than inner ducks did. Turning 16 birds through the positions in a four-duck row, the researchers found that compared with 12 percent for birds in internal spots, outer birds half-asleep during some 32 percent of napping time. “We believe this is the first evidence for an animal behaviorally controlling sleep and wakefulness at the same time in different regions of the brain,” the researchers say. The results provide the best evidence for a long-standing assumption that single-hemisphere sleep evolved as creatures scanned for enemies. The preference for opening an eye on the lookout side could be widespread, he predicts. He’s seen it in a pair of birds napping side-by-side in the zoo and in a single pet bird sleeping by a mirror. The mirror-side eye closed as if the reflection were a companion and the other eye stayed open. Useful as half-sleeping might be, it’s only been found in birds and such water animals as dolphins, whales, and seals. Perhaps keeping one side of the brain awake allows a sleeping animal to surface occasionally to avoid drowning. Studies of birds may offer unique insights into sleep. Jerome M. Siegel of the UCLA says he wonders if birds’ half-brain sleep “is just the tip of the iceberg.” He supposes that more examples may turn up when we take a closer look at other species. 65.According to the passage, birds often half sleep because ______.
66.What is implied about the example of a bird’s sleeping in front of a mirror?
67. While sleeping, some water animals tend to keep half awake in order to ______.
68.By saying “just the tip of the iceberg”, Siegel suggests that ______.
【答案】 69.A 70.A 71.B 72.D 【解析】略 【题型】阅读理解 【适用】一般 【标题】2011届云南省昆明三中高三上学期第二次月考英语卷 【关键字标签】科普类 【结束】 15【题文】People in China, as in other parts of the world, are waiting to see how U.S. President-elect Barack Obama will deal with global problems such as the current economic slowdown once he takes office. As Sam Beattie reports from Beijing, there is widespread hope for closer U.S.-Chinese cooperation. For many students in Beijing, Mr. Obama symbolizes all that is possible in the United States. He's a popular winner here, seen as a self-made man who has made it to the top. "I think he is very charming, and a president who can create a new era," said Zhang Wei, a university student. "I like him very much and most of my friends do too." Ni Weibo, another university student, agrees. "Sino-U.S. relations still need more cooperation," she said. "I think he will help take it to a new era." China's President Hu Jintao congratulated Mr. Obama within hours of his victory, saying he hoped bilateral ties could be made stronger. Political analysts here say China will be looking for the incoming president to avoid contentious issues such as Taiwan's independence, human rights and Tibet. Instead, they say Beijing would like Mr. Obama to focus on solving the global economic crisis, and to help China's slowing economy by opening up U.S. markets. But trade relations might be a sticking point, says Renmin University's Professor of International Studies, Shi Yinhong. He warns, "There is a possibility that President Obama will take some protectionist measures which China will not accept, then trade disputes could develop to a degree that we have not seen ever before." Despite making the headlines, Mr. Obama faces some tough challenges in managing the U.S. relationship with China. China is now a stronger and more confident country than the China his predecessors dealt with. And in this time of economic uncertainty, analysts say it's a country with which Mr. Obama will want to maintain a good relationship. 73.What can we infer from the first three paragraphs?
74.What is not mentioned in this passage?
75. What does “ a sticking point”( in para.7 ) mean?
76.What is the best title for this report?
【答案】 77.D 78.C 79.B 80.C 【解析】略 【题型】阅读理解 【适用】一般 【标题】2011届云南省昆明三中高三上学期第二次月考英语卷 【关键字标签】政治经济文化类 【结束】 |
| 完形填空。 | ||||
| Preparing for tomorrow Six-grade schoolteacher Ms. Shelton believed in readiness. Students remember how she walked in on the first day of class and began writing words of eight-grade on the 1 . They quickly protested that the words were not on their 2 and they couldn't learn them. Their teacher insisted that the students could and would learn these 3 . She said that she would teach them something that should be given. Ms. Shelton 4 by saying that one of the students in the classroom could go on to 5 , maybe even be president someday, and she wanted to prepare them for that day. Ms. Shelton spoke those words many years ago. 6 did she know that someday one of her students Jesse Jackson would take them 7 . She believed that if they were well prepared, they could 8 high goals. Ralph Waldo Emerson once said, "People only see what they are 9 to see." If that's true, then it is also 10 that they only become what they are prepared to become. And many things in life is just about getting ready. "I want to be doing something more 11 with my life than what I am doing now," a young man once said to me. He 12 what he was doing was just not that important. Other people have said things to me such as, "I only 13 I had a meaningful relationship." And, "I'd really like to get a better job, but I just don't see 14 ." You fill in the blanks. What is it you would like to 15 that isn't happening? Perhaps the answer is that you are not yet 16 . Maybe you need more time to prepare before you are truly ready for that which you 17 . Think of today as another chance to 18 yourself for that exciting future you are looking for. Today is not washed. If you desire more from 19 , then you can use today as training. For you will experience only what you are prepared to 20 . Something wonderful can happen. And you can use today to get ready for tomorrow. | ||||
|
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com