第二节 写作 Sample: As everyone knows, newspapers may still be the most popular news media, but more and more people are getting their news from the Internet. So some students think the news from the net is the latest instead of that from newspapers. However, another part of students hold the view that the news gets through the Internet is usually unbelievable. In my opion, both of the ideas are reasonable. The news and reports in a newspaper don’t change while websites change all the time, that is, websites can give us the latest news faster than newspapers, but not all websites are updated every day. Besides, newspapers are written by reporters, but websites can be written by anyone. So newspapers are more reliable than websites. Therefore, we can’t say which media is better. It’s probably best to read more than one source to choose the latest and reliable news. 短文介绍Angela Brown向作者抱怨儿子Daniel如何淘气.作者也有耳闻目睹.Daniel在学校很听话.也许因为学校比较有意思.他不感到烦闷.Angela Brown还讲述Daniel一些非常淘气的表现. 56. 答案:D.根据短文第二段At that moment, we hear a huge crash and then silence. We go upstairs and find Daniel crawling out of a wardrobe he has pulled over onto the floor, with a book in his hand.一部分可以确定此题的答案. 57. 答案:A.根据短文第二段When I asked him why, he said that he thought Jasper was dirty! 一部分可以确定此题的答案. 58. 答案:B.通过Amazingly, Daniel is quite well behaved in school. This may be because he is rarely bored.一句的理解可以知道Daniel发现学校的生活不乏味. 短文介绍了存在于各个国家和区域之间的各种沟通障碍.有天然.更多是人为的.先进的科技手段可以帮助人们克服天然障碍.但是却无法逾越人为障碍. 59. 答案:B.根据该段首句Countries set up customs posts at their borders.以及下文的介绍可以分析出答案. 60. 答案:A.根据第三段最后一句Countries often try to keep military or industrial information secret.以及上文内容可以分析出答案. 61. 答案:C.根据短文最后一段中Natural barriers that were difficult or dangerous to cross a hundred years ago can now be crossed easily. The barriers that people themselves make are not so easy to overcome.可以确定此题的答案. 62. 答案:A.综合全文信息可以知道短文侧重表达了:人造的沟通障碍. 短文介绍了Irena Sendler为了让犹太儿童生存下来.冒着生命把他们从华沙的聚居区偷运出来.帮他们获得新生. 63. 答案:D.根据短文中During World War II, the Polish social worker smuggled nearly 2,500 Jewish children out of the Warsaw ghetto一句可以确定此题的答案. 64. 答案:C.根据此句前面I was taught by my father that when someone is drowning, you don't ask if they can swim, you just jump in and help.一句可以分析出everyone was drowning实际表明的是每个人都面临着危险和死亡. 65. 答案:D.根据I told the older children to act as if they were sick and sometimes gave the younger ones a sleeping pill.一句可以认定A正确,根据I also told the children to tell guards they had only been visiting a servant in the ghetto and were going back to their real homes outside. 一句可以认定B正确,根据They were told to remember their new names. 一句可以认定C正确.由此可以确定此题答案. 66. 答案:B.根据短文最后一段中And it was a very painful subject.一句可以确定答案. 短文介绍了一种新流行的东西:过去流行过的玩具.形成这一潮流的原因很多.有市场策略.也有怀旧情怀. 67. 答案:C.根据短文第二段第一句Some of the latest toys to hit store shelves include several names that were popular in the 1980's.以及每一段的第一句可以综合出此题的答案. 68. 答案:D.短文中提到了is largely a generational effect-, One of the safest marketing techniques-, this return-of-toy trend is more rooted in basic economics.没有提到竞争激烈.由此可以判断此题的答案. 69. 答案:A.结合短文和该词所在句子可以知道for good表示“永远. 70. 答案:B.综合全文内容可以知道短文分析了过时玩具重新流行的原因. 71-75 DADBC 76. job 改为jobs 77. keeping改为keep 78. parents 前加my 79. have改为had 80. whichever 改为whatever 81. worked改为working 82. know 改为knew 83. 去掉class前的the 84. way 后加of 85. √ 查看更多

 

题目列表(包括答案和解析)

第二节短文写作(共1题;满分25分)

  目前,有些中学聘用外教承担英语口语课教学。对此,你们班里的同学展开了讨论。请根据以下要点写一篇短文介绍讨论的情况。

  1.有人认为聘请外教的目的只是为了提高学校的知名度,并没有什么实际意义;

  2.有人认为外教可以帮助学生提高学习兴趣,锻炼口语;

  3.你的看法。

  注意:1.词数120个左右;

     2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

     3.开头已给出,不计入总词数。

  There was a heated discussion in our class yesterday on the topic“Is it necessary to employ foreign teachers in middle schools?”_______________________________________

  _________________________________________________________________________________

  _________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

 

查看答案和解析>>


第二节短文写作(共1题;满分25分)
  每年高考后,高考状元被“热炒”。他们被各种采访和社会活动所包围。对此现象,有些人表示支持,有些人表示反对。请你结合下表,围绕“Should we give more attention to top-rated college entrance exam takers?这一话题写一篇英语短文来介绍这一现象并给出自己的看法。

支持者认为
1.可以促进社会对教育的重视
2.可以为广大学子树立良好的榜样
反对者认为
1.过度的关注对状元本人有害
2.高分不一定高能
  注意:1.词数100个左右;
     2.可适当发挥,以使行文连贯;
     3.开头已给出,不计入总词数。
  Every year after the college entrance exam,the top-rated exam takers will attract wide attention from all over the country._________________________________
  ______________________________________________________________________
  ______________________________________________________________________
______________________________________________________________________

查看答案和解析>>


第二节短文写作(共1题;满分25分)
  目前,有些中学聘用外教承担英语口语课教学。对此,你们班里的同学展开了讨论。请根据以下要点写一篇短文介绍讨论的情况。
  1.有人认为聘请外教的目的只是为了提高学校的知名度,并没有什么实际意义;
  2.有人认为外教可以帮助学生提高学习兴趣,锻炼口语;
  3.你的看法。
  注意:1.词数120个左右;
     2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
     3.开头已给出,不计入总词数。
  There was a heated discussion in our class yesterday on the topic“Is it necessary to employ foreign teachers in middle schools?”_______________________________________
  _________________________________________________________________________________
  _________________________________________________________________________________
  __________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

第二节短文写作(共1题;满分25分)

  每年高考后,高考状元被“热炒”。他们被各种采访和社会活动所包围。对此现象,有些人表示支持,有些人表示反对。请你结合下表,围绕“Should we give more attention to top-rated college entrance exam takers?这一话题写一篇英语短文来介绍这一现象并给出自己的看法。

支持者认为

1.可以促进社会对教育的重视

2.可以为广大学子树立良好的榜样

反对者认为

1.过度的关注对状元本人有害

2.高分不一定高能

  注意:1.词数100个左右;

     2.可适当发挥,以使行文连贯;

     3.开头已给出,不计入总词数。

  Every year after the college entrance exam,the top-rated exam takers will attract wide attention from all over the country._________________________________

  ______________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

 

查看答案和解析>>

第二节 短文写作(共1题;满分25分)

  假如你是李华,在最近的研究性学习当中,受《21世纪中学生英语报》(The 21st Century)之邀,你对你所在的班60名同学(男女各半)进行了上网目的的调查。现将调查结果(如下表所事,以引起舆论的关注,并提出你的观点和建议。

  注意:1.报道应包括图表所示全部内容,可适度发挥;

     2.文章的开头与结尾已给出,不计人总词数;

     3.词数120个左右。

Dear editor,

  I have recently made a survey among 30 boys and 30 girls in my class about their purpose of getting on the Internet.

  ______________________________________________________________

  ______________________________________________________________

查看答案和解析>>


同步练习册答案