题目列表(包括答案和解析)
4. C 本题考查根据短文相关内容对词语含义进行简单推断的能力。联系后一句“英语学习有助于将来的事业,使将来的生活更加富裕”可以推断life-long benefit 意思是“终身受益的”。其他选项缺乏原文的信息支持。
3. A 本题考查根据短文内容进行简单的能力。由最后一段家长的谈话“The change for my child to go to college is small. What’s more, it’s not easy to find a job. We find the work-study program an equally good way out for him,”可以判断这些孩子在国内上大学较难。B、D与原文信息不符;C项原文未涉及。
B
2. B 本题考查理解文章细节信息的能力。由第二段和最后一段可知,家长送子女到国外学习是明智的。其他选项缺乏原文的信息支持。
1. C 本题考查理解文章主旨要义的能力。本文主要谈论了武汉高中毕业生前往德国参加职业培训的计划。其他选项是文章的细节,不能概括原文。
5. Yes. Undoubtedly, Chinese students are usually considered good cooks, whether or not they are really suitable for such praise at home. Although many Chinese students rarely cooked at home, they often have a hard time making their American friends believe that they cannot cook. It often happens when a Chinese student promises to cook a Chinese meal for his host family, he usually sees a little crowd expecting him: friends or relatives are also invited over for the “special” Chinese food!
高考模拟考场
A
4. The fourth paragraphs tell us about the differences in its lengths of time, the number of students. The fifth introduces different activities.
3. The program gets American families involved in foreign students’ lives in America and offers homes for them and brings foreign students closer to American life.
14. Which of the following statements is true according to the passage?
A. All the families can host foreign students.
B. Only young couples can host foreign students.
C. Only those who were retired can host foreign students.
D. Exchange programs are open to many different types of families including everyone fromwith local people and introduce foreign students to them, if there is a shortage of host families.
13.According to the text, why was it easier for Laura Straub to find American families for foreign students?
A. More mothers wasn’t working outside and was able to afford to look after children .
B. American school systems were better than now.
C. Foreign students paid hosting families a lot of money.
D. The government was happy because it could gain tax.
12. The underlined word “exotic” means _________.
A. difficult B. wonderful C. exciting D. accommodating
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com