题目列表(包括答案和解析)
45. C 主旨大意题。tie在这儿被用来比喻外籍球员,意思是说NBA需借助外籍球员的力量
来维持其地位。
B(words:303&211)
In bringing up children, every parent watches eagerly the child's acquisition (学会) of each new skill m the first spoken words, the first independent steps, or the beginning of reading and writing. It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate, but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child. This might happen at any stage. A baby might be forced to use a toilet too early, a young child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads. On the other hand, though, if a child is left alone too much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself.
Parents vary greatly in their degree of strictness towards their children. Some may be especially strict in money matters. Others are severe (严格的) over time of coming home at night or punctuality for meals. In general, the controls represent the needs of the parents and the values of the community as much as the child's own happiness.
As regards the development of moral standards in the growing child, consistency is very important in parental teaching. To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality (道德). Also, parents should realize that "example is better than precept". If they are not sincere and do not practice what they preach (说教), their children may grow confused when they grow old enough to think for themselves, and realize they have been to some extent fooled.
A sudden awareness of a marked difference between their parents' principles and their morals can be a dangerous disappointment.
44. D 词义猜测题。从文章后半部The NBA knows that it needs a global market及It doesn’t
matter where the players come from可判断出home soil指的是美国本土。
43. A 推理判断题。通读全文,可得出这个结论:NBA的球员组成将发生重大改变,外国
球员将占相当的比例。
42. A 词义猜测题。根据文章中间Stern所说的话,及下一自然段The success of Chinese
centre Yao Ming has paved the way for the NBA marketing blitz in China可判断出NBA将把中
国看作是一个重要的市场。
41. B 推理判断题。根据第二段20 percent of NBA rosters will be filled by non-Americans,以
及文章后半部分Terry说的话it has increased the level of competition here可判断出外国球员
将在NBA起到举足轻重的作用。
45. Which of the following can be used as the best title for the passage?
A. The Non-American Basketball Players
B. NBA Is Coming to China
C. The Foreign Ties That Bind the NBA
D. NBA Is Making Big Progress
[答案与解析] 41-45 BAADC
NBA的球员组成将发生重大改变,外国球员将占相当的比例,NBA需借助外籍球员的
力量来维持其地位。
44. When the writer talked of “home soil”, he was referring to _ _.
A. farms in the States
B. native Americans
C. the NBA training center
D. the USA
43. What seems to be the biggest change that is happening to NBA?
A. NBA is expecting more foreign players to join the league.
B. China’s rapid development in sports affects NBA.
C. Yao Ming has taken the place of Michael Jordan.
D. The NBA will stop teaching the world how to play basketball.
42. The underlined phrase “take China by storm” has the meaning of _______ ___.
A. NBA intends to make China its “marketing center”
B. NBA is planning to set up some training centers in China
C. there’ll be a big storm when NBA comes to China to play against the Sacramento Kings
D. the NBA’s live basket games will be broadcasted on all the TVs in China
41. According to the report, .
A. Michael Jordan is still playing a very important role in NBA
B. the part played by the foreign players in NBA will be great
C. Yao Ming is to play two pre-season games in NBA
D. European countries will host the 2004 NBA games
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com