题目列表(包括答案和解析)

 0  254258  254266  254272  254276  254282  254284  254288  254294  254296  254302  254308  254312  254314  254318  254324  254326  254332  254336  254338  254342  254344  254348  254350  254352  254353  254354  254356  254357  254358  254360  254362  254366  254368  254372  254374  254378  254384  254386  254392  254396  254398  254402  254408  254414  254416  254422  254426  254428  254434  254438  254444  254452  447348 

3.The last paragraph mainly deals with ________.

A.protecting animals

B.building a campfire

C.camping in woodland

D.finding a campsite with privacy

答案 C

解析 推理判断题。最后一段主要讲述了在林地宿营的相关事宜。

试题详情

2.The author thinks that a good campsite is one ________.

A.with easy access

B.used previously

C.with modern conveniences

D.far away from beaches

答案 B

解析 细节理解题。由最后一段第三句“Try to use an area where people have obviously

camped before rather than creating a new spot.”可知B项正确。

试题详情

1.You needn’t ask for permission when camping in ________.

A.national parks in England

B.most parts of Scotland

C.crowded lowland Britain

D.most parts of England

答案 A

解析 细节理解题。由第二段最后一句中“...except in national parks.”可知。

试题详情

5.What impressed the US team players most?

A.The tolerance of Chinese people.

B.The popularity of volleyball in China.

C.Lang Ping’s coaching skills.

D.The loyalty for volleyball of the Chinese.

答案 B

解析 细节理解题。从文章倒数第二段的内容可以知道,排球在中国非常受欢迎,所以

选B项。

2

(2009·北京,E)

Camping wild is a wonderful way to experience the natural world and,at its best,it makes little environmental influence.But with increasing numbers of people wanting to escape into the wilderness,it is becoming more and more important to camp unobtrusively(不引人注目地) and leave no mark.

Wild camping is not permitted in many places,particularly in crowded lowland Britain.

Wherever you are,find out about organizations responsible for managing wild spaces,and contact them to find out their policy on camping and shelter building.For example,it is fine to camp wild in remote parts of Scotland,but in England you must ask the land­owner’s permission,except in national parks.

Camping is about having relaxation,sleeping outdoors,experiencing bad weather,and making do without modern conveniences.A busy,fully­equipped campsite(野营地) seems to go against this,so seek out smaller,more remote places with easy access to open spaces and perhaps beaches.Better still,find a campsite with no road access:walking in makes a real adventure.

Finding the right spot to camp is the first step to guaranteeing a good night’s sleep.Choose a campsite with privacy and minimum influence on others and the environment.Try to use an area where people have obviously camped before rather than creating a new spot.When camping in woodland,avoid standing dead trees,which may fall on a windy night.Avoid animal runs and caves,and possible homes of biting insects.Make sure you have most protection on the windward side.If you make a fire,do so downwind of your shelter.Always consider what influence you might have on the natural world.Avoid damaging plants.A good campsite is found,not made-changing it should be unnecessary.

试题详情

4.What does Lang Ping mean by saying “It doesn’t matter if we play China or any other team.”?

A.American Volleyball Team will beat any team.

B.Chinese Volleyball Team is the same as other teams.

C.She just tried to stay professional.

D.The results of each match will be the same.

答案 C

解析 推理判断题。从文章内容可以知道,朗平认为不论是对阵中国队还是其他队,对

她来说,这仅仅是一场比赛而已。由此推断选C项。

试题详情

3.What does the underlined word “unfurled” exactly mean?

A.destroyed completely

B.tore into pieces

C.spread out to the wind

D.rolled up

答案 C

解析 词义猜测题。由文章第五段和第六段可以知道,这里的中国球迷应该是“打开、

展开”了一面美国国旗,所以选C项。

试题详情

2.Lang Ping avoided meeting the reporters and fans probably because she ________.

A.was afraid to be questioned about her strategy

B.didn’t want to be paid much attention to

C.disliked to be with her fans

D.didn’t want to disturb public order

答案 B

解析 推理判断题。从文章第四段的内容可以推断出朗平希望不要太被关注。

试题详情

1.What’s the passage mainly about?

A.Staying professional.

B.Cheering for the Iron Hammer.

C.A match between China and the US.

D.Lang Ping’s career as a coach.

答案 B

解析 本篇文章无明显的主题句,但字里行间都在讲述我国著名排球运动员,美国女

排前主教练郎平带队到中国参加奥运会并受到了人们的热烈欢迎,故应选B;而D项意

为“郎平的教练生涯”,显然不合题意。但多数学生误选此项,是由于只注意到了局部

信息,犯了以偏赅全的错误,而没有真正理解文章主旨。

试题详情

1.主旨大意题的设题方式

(1)What is the passage mainly about?

(2)What is the main problem being discussed in the passage?

(3)What is the main idea of this passage?

(4)The passage is mainly about________.

(5)Which of the following may be the best title for the passage?

(6)The main idea of the passage is________.

(7)Which of the following statements best summarizes the author’s main point?

(8)This paragraph centers/focuses on________.

(9)This passage is chiefly concerned with________.

(10)The author’s purpose in writing this passage is________.

(11)What is the best title for the passage?

试题详情


同步练习册答案