题目列表(包括答案和解析)
4. We can get a noun
A. just by adding "er"to a verb
B. by changing a prefix
C. only by adding "er'to a root
D. by adding a suffix to a verb
答案:D 指导:通过在动词上加后缀构成名词。其余选项均为错项。
3. By adding a prefix of a suffix to a root, we can get a word which has________.
A. the meaning of a Latin word
B. a different meaning
C. the meanings of "in"or "out of"
D. a lot of meanings
答案:B指导:通过前后缀使词义改变。一般说来英语中前缀改变意思,后缀改变词性。
2. Which of the following is not true?________.
A. Besides "port", most English words have the same root which comes form the Latin word.
B. "port"is the root forming some English words.
C. The root "port"means "to carry".
D. "port"is the root meaning "to move"from one place to another.
答案:A 指导:并非大多数英语词汇都有来自拉丁文的同一词根。
1. "Some English words are made up of the same part... ", in the sentence "part"means ________.
A. different beginnings and different endings
B. the same part which has several meanings
C. the root of a word
D. the same root which has different meaning
答案:C 指导:这个相同的部分为“词根”。
4. In American society, young people often________.
A. depend on their parents to make a life
B. stay with their parents in order to get a chance for higher education
C. seek the best advice from their parents
D. have very little in common with their parents
答案:D第三段最后一句。
Passage 6
Some English words are made up of the same part and have different beginnings and different endings, such as import, ex- port, report and transport. All these words, you can see, have the same root "port", which comes from the Latin (拉丁文) word, meaning "to carry'or "to movenfrom one place to another. And according to the bit at the beginning which we call the prefix (前缀),the meaning changes: "import"means "to carry in", or "to bring into a country"; "export" "exn,means "out of" so this word means "to carry out of a country";"re"means "hack", so the word "report"means "to tell somebody, to bring1 back information to somebody"; "transport", "trans" means "across'and it means "to carry across one place to another" !
Let's look at the following words; supporter, reporter, importer and exporter. You can see that in this case these words are nouns which are made up of the verbs. Adding a suffix "er'to a verb means a person who does this thing. So supporter means somebody who supports. A reporter is somebody who reports. Importer is somebody who imports and exporter is somebody who exports, and so on.
3. Which cause of the generation gap is NOT mentioned in the passage?
A. Young people like to choose their own life styles.
B. American society is changing very fast.
C. Parents place high hopes on their children.
D. Modern education makes them think differently.
答案:D 短文没提到D项信息。
2. The word "around'in Paragraph I means________.
A. on all sides B. near
C. in every direction D. in existence
答案:D指导:存在。
1. The main idea of the first paragraph is that________.
A. the generation gap suddenly appeared
B. the generation gap is a feature of modern social life
C. people can reduce the generation gap
D. many critics argue over the nature of the generation gap
答案:B指导:本段最后一句。从语篇层次考虑,文章最后一段第一句意义相同。
4. The passage is ________.
A. an introduction to photography
B. an advertisement for film
C. a history of photography
D. part of a book of camera instruction
答案:A 指导:全文讲述摄影师必须注意观察生活,捕捉real-life situations,不要担心浪费胶卷,为了捕捉that precious moment,often you have to waste film,不难看出其写作宗旨是A.
Passage 5
A few years ago it was popular to speak of a penetration gap, a disagreement between young people and their elders. Parents said that children did not show them proper respect and obedience, while children complained (抱怨) that their parents did not understand them at all What had gone wrong? Why had the generation gap suddenly appeared? Actually the generation gap has been around for a long time. Many people argue that a gap is built into the fabric (结构) of our society.
One important cause of the generation gap is the chance that young people have to choose their own ways of life. In more traditional societies, when children grow up, they are expected to live in the same area as their parents, to marry people that their parents know and agree to, and to continue the family occupation (职业). In our society, young people often travel great distances for their education, move out of the family home at an early age, marry or live with people whom their parents have never met, and choose occupations different from those of their parents.
In our easily changing society, parents often expect their children to do better than they did; to find better jobs, to make more money; and to do all the things that they were unable to do. Often, however, the strong desire that parents have for their children are another cause of the disagreement between them. Often, they discover that they have very little in common with each other.
Finally, the speed at which changes take place in our society is another cause of the gap between the generations. In a traditional culture, elderly people are valued for their wisdom, but in our society the knowledge of a lifetime may become out of date overnight. The young and the old seem to live in two very different worlds, separated by different skills and abilities.
No doubt, the generation gap will continue to be a feature (特点) of American life for some time to come It’s causes are rooted in the freedom and changes of our society, and in the rapid speed at which society changes.
3. Most likely, to catch the right moment, one must ________.
A. take pictures without too much preparation
B. take a whole series of similar pictures
C. take great care to set up the situation
D. take one picture just at the right moment
答案:B 指导:从文中最后两段的讲述可知,即使是专业人士,他们为了捕捉瞬间往往要浪费很多胶卷,“dozens。f pictures have had to be taken for the successful shot,”因此选B.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com