题目列表(包括答案和解析)

 0  259183  259191  259197  259201  259207  259209  259213  259219  259221  259227  259233  259237  259239  259243  259249  259251  259257  259261  259263  259267  259269  259273  259275  259277  259278  259279  259281  259282  259283  259285  259287  259291  259293  259297  259299  259303  259309  259311  259317  259321  259323  259327  259333  259339  259341  259347  259351  259353  259359  259363  259369  259377  447348 

1.考查作者的写作意图。2.考查猜测词义。3.由Competition Format一段分析可知。4.考查推理判断。由Competition Format一段可以看出本句错误。

38

Xin Hua tn 1999, President Jiang Zemin examined five state owned enterprises and delivered speeches about existing problems and possible solutions. His speeches gave rise to many questions. What roles should enterprise leaders play? Since economic reform and open policies were started in the early 1980s, what changes have taken place in state owned enterprises? Readers will find answers to these questions and more in “Liaoning in Transition of Reform” a series of articles by Louise Cadieux.

Louise Cadieux has done much research on China’s state-owned enterprises. After visiting representative enterprises in l.iaoning Province, she wrote the articles with her u-nique, western view. We hope her views will help our readers better understand China’s state-owned enrerprises.

l. A state-owned enterprise is one that _____.

A. belongs to one person or a group of persons

B. belongs to a country

C. a country runs

D. one or a group of persons run

试题详情

4.Which of the following statements is wrong?

A. The competitors won’t know what they will speak about until March 26, 1999.

B. The time-limit for each student is 12 minutes.

C. Each student must speak on at least two topics.

D. Only two students can have the chance for the international competition.

答:l. C 2. C 3. A 4. C

解析:

试题详情

3. All “offhand speech” is ______.

A. a speech not longer than three minutes

B. a speech without preparation

C. a speech with a piece of paper in hand

D. a speech which is well prepared hefore

试题详情

2. Suppose you get the sixth place, you’ll ______.

A. travel to London for free

B. become a one-year member of IATEFL

C. get some money, some books and a certificate

D. get a chance to study in Singapore

试题详情

1. The main purpose of this passage is ______.

A. to invite you to take part in the competition

B. to help to improve your spoken English

C. to tell you some information of the competition

D. to show you how to win the competition

试题详情

2.由第三段最后一句可知,那些储存核污染的方法解决不了问题,由此可判断出选项。3.最后一段大意是三种危险分开以后没有危户,符合题意。4,从全文中看,文中列举了三种危险,故选B项。

37

The Fourth “21st Century Cup” National English Speaking Competition is to be held in Shanghai.

Organizers; China Daily and Shanghai Broadcasting Network

    China University English Speaking Association (协会) (CUESA)

Co-sponsors (联合主办单位): English-speaking Union (ESU); Lotus Software (Chi-na) Co, Ltd.; Times Publishing Group of Singapore; Hilton Shanghai; Pearson Educa-tion; Foreign Language Teaching & Research Press

Date: March 26 (Friday), 1999

Place: Hilton Shanghai

Competition Format (形式): Each student will present a prepared speech on the given topic, followed by a three-minute offhand speech and a three-minute question and answer period with the judges. Prepared speech period: six minutes Offhand speech peri-od: three minutes Q & A period: three minutes

Speech Topic: People and Nature: In search of harmony (和谐) in a new age-your per-sonal opinion (Topics for the offhand speech will be given on the day ofcompetition. )

Prizes: Besides books and certificates (证书), the top two winners will be offered schol arship (奖学金) to travel to the annual international English-speaking competi-tion, which will be held by the English-speaking Union in London in May, 1099. The third and fourth place winners will be offered a study trip to Singapore, sponsored by the Times Publishing Group. The fifth through the i0th place win-ners will be offered cash prizes. All the competitors will receive certificates from the English-speaking Union and book prizes provided by Pearson Education and the Foreign Language Teaching & Research Press. The teachers of the top two winners will also receive a one-year membership to the International Association of Teachers of English as a Foreign Language (IATEFL).

试题详情

4. What is this passage about?

A. Uses of nuclear power.   

B. Dangers from nuclear power.

C. Public anger at nuclear power.

D. Accidents caused by nuclear power.

答:1. B 2. D 3. D 4. B

解析:

试题详情

3. What do we learn from the last paragraph?

A. The power station is a safe place.

B. The dangers of nuclear energy can be prevented.

C. The general public are strongly against the nuclear program.

D. By itself, none of the three dangers is very likely to cause much worry.

试题详情

2. The author thinks that the ways to store nuclear wastes are ______.

A. easy    B. impossible 

C. reasonable  D. ineffective

试题详情

1. Which of the following is FALSE?

A. It is possible that a leak or explosion occurs at a power station.

B. It is unusual for radioactive materials to be transported across land.

C. The containers are likely to be broken by an earthquake.

D. Nuclear wastes remain dangerous in most cases for many years.

试题详情


同步练习册答案