题目列表(包括答案和解析)

 0  292547  292555  292561  292565  292571  292573  292577  292583  292585  292591  292597  292601  292603  292607  292613  292615  292621  292625  292627  292631  292633  292637  292639  292641  292642  292643  292645  292646  292647  292649  292651  292655  292657  292661  292663  292667  292673  292675  292681  292685  292687  292691  292697  292703  292705  292711  292715  292717  292723  292727  292733  292741  447348 

2.Rubin’s study shows that for emotional support a married woman is more likely to turn to__________.

A.a male friend                     B.a female friend

C.her parents                       D.her husband

[解析] 这是一道细节题。从短文的最后一句话Whereas a woman’s closed female friend might be the first to tell her to leave a failing marriage…可以看出,当一个女人发生感情危机时,她常常把这件事告诉自己的女性朋友。

[答案] B

试题详情

1.What old Harold cannot understand or explain is the fact that__________.

A.he is treated as an outsider rather than a husband

B.women have so much to share

C.women show little interest in ballgames

D.he finds his wife difficult to talk to

[解析] 这是一个细节题。从第一段可知,使Harold迷茫不解的是当他出外打球三个半小时后,发现妻子和她的朋友仍然坐在沙发上交谈。他不明白为什么女人会有那么多互相分享的东西。

[答案] B

试题详情

4.In their area,it was said that __________.

A.people could spend their nights anywhere whether it was their home or not

B.people only served their friends to spend their nights at home

C.people had to return to their home to spend their nights whether they were far away or not

D.strange people had to spend their nights in the field when it got dark

[解析] 可从文章最后一句话推测出。

[答案] A

B

Betty and Harold have been married for years.But one thing still puzzles(困扰)old Harold.How is it that he can leave Betty and her friend Joan sitting on the sofa,talking,go out to a ballgame,come back three and a half hours later,and they’re still sitting on the sofa?Talking?

What in the world,Harold wonders,do they have to talk about?

Betty shrugs,Talk?We’re friends.

Researching this result called friendship,psychologist Lillian Rubin spent two years interviewing more than two hundred women and men.No matter what their age,their job,their sex,the results were completely clear:women have more friendships than men,and the difference in the content and the quality of those friendships is “marked and unmistakable.”

More than two-thirds of the single men Rubin interviewed would not name a best friend.Those who could were likely to name a woman.Yet three-quarters of the single women had no problem naming a best friend,and almost always it was a woman.More married men than women named their wife/husband as a best friend,most trusted person,or the one they would turn to in time of emotional distress(感情危机)“Most women,”says Rubin,“identified(认定)at least one, usually more,trusted friends to whom they could turn in a trouble moment,and they spoke openly about the importance of these relationships in their lives.”

“In general,”writes Rubin in her new book,“women’s friendships with each other rest on shared emotions and support,but men’s relationships are marked by shared activities.”For the most part,Rubin says,interactions(交往)between men are emotionally controlled-a good fit with the social requirements of “manly behavior.”

“Even when a man is said to be a best friend,”Rubin writes,“the two share little about their innermost feelings.Whereas a woman’s closest female friend might be the first to tell her to leave a failing marriage,it wasn’t unusual to hear a man say he didn’t know his friend’s marriage was in serious trouble until he appeared one night asking if he could sleep on a sofa.”

试题详情

3.From the passage,we can infer that __________.

A.they pretended to lose when they could win the games

B.they didn’t think it was very important who was the winner among their activities

C.they didn’t hold any activities which could produce winners or losers

D.they thought it was a good idea that no one could win in their activities

[解析] 可以从第二段推断出。无人关心输赢,大家只注视当时的活动、感觉。

[答案] B

试题详情

2.The underlined word“competitive”means __________.

A.united                       B.breaking

on                     D.fighting

[解析] 通过后来对运动、游戏的描述,知它不是为争输赢而进行的,即非竞争性的。

[答案] D

试题详情

1.According to the write __________.

A.all the people were kind and equal in different activities

B.all the people quarreled with each other in every fightings

C.people often took part in different fightings

D.every child tired to climb the top of all the activities

[解析] 从第一段可以看出,作者生活的地方人都是平等的(equal),且无人争强好胜,故人都和气(kind)。

[答案] A

试题详情

19.A.Finally             B.Gradually

C.Obviously             D.Curiously

[解析] 最后一段列举了发展友谊的几个困难,由文中的“the greatest”“another”两个信息词可推断此处用finally最佳。

[答案] A

试题详情

18.A.Surprisingly         B.Fortunately

C.Similarly              D.Frequently

[解析] similarly“同样地”。

[答案] C

试题详情

17.A.require                B.request

C.depend               D.suggest

[解析] require“需要”。

[答案] A

试题详情


同步练习册答案