题目列表(包括答案和解析)

 0  301215  301223  301229  301233  301239  301241  301245  301251  301253  301259  301265  301269  301271  301275  301281  301283  301289  301293  301295  301299  301301  301305  301307  301309  301310  301311  301313  301314  301315  301317  301319  301323  301325  301329  301331  301335  301341  301343  301349  301353  301355  301359  301365  301371  301373  301379  301383  301385  301391  301395  301401  301409  447348 

70. [解析]C 依据Yelling or walking away only makes the situation worse判断C项错误。

7(江苏省启东中学高一第一次月考)   It feels like every time my mother and I start to have a conversation, it turns into an argument. We talk about something as simple as dinner plans and suddenly, my mother will push the conversation into World War III. She’ll talk about my lack of a bright future because I don’t plan to be a doctor. And much to her disappointment, I don’t want to do any job related to science, either. In fact, when I was pushed to say that I planned to major(主修) in English and communications, she nearly had a heart attack.

“Why can’t you be like my co-worker’s son?” she bemoans all the time. Her co-worker’s son received a four-year scholarship and is now earning 70,000 dollars a year as an engineer. I don’t know what to answer except that I simply can’t be like Mr. Perfect as I’ve called the unnamed co-worker’s son. I can’t be like him. I’m the type of person who loves to help out in the community, write until the sun goes down, and most of all, wants to achieve a career because I love it, not because of fame (名声) or salary.

I understand why my mother is worried about my future major. I’ve seen my mother struggle to raise me on her small salary and work long hours. She leaves the house around 6:30 am and usually comes home around 5 pm or even 6 pm. However, I want her to know that by becoming a doctor, it doesn’t mean I’ll be successful. I’d rather follow my dreams and create my own future.

试题详情

69. [解析]D 文章首先论述了交流的重要性以及交流是消除误解、解决问题的方法,接着举例证明自己的观点。

试题详情

78. [解析]B 从第五段的叙述,特别是tell them that you’ll listen to what they have to say, but ask them politely to listen to you可以看出,作者认为与父母亲的交流重要的是平等。

试题详情

67. [解析]C 第二段的主题句为communication is very important。

试题详情

66. [解析]A 依据文章第一段判断答案为A。

试题详情

70. All the following statements are correct except “_______”.

  A. If you don’t agree with others, you’d better let them know

  B. It is better to say “Hi” to others than say nothing

  C. If you are not able to communicate, walk away

  D. Communication is a two-way deal

试题详情

69. The example in this passage proves that ___________.

  A. Sophie’s parents are willing to listen to her

  B. Sophie is very polite to her parents

  C. Sophie did well in explaining her being late

  D. communication is the solution(解决办法) to misunderstanding

试题详情

68. When parents and children are in communication, the key to a happy relationship is that __________.

  A. children should always obey their parents

  B. they should be equal

  C. parents play the leading part

  D. both make the opposite know their feelings

试题详情

67. The main idea of the second paragraph is __________.

  A. the importance of friendship

  B. to make your feeling known to others

  C. the importance of communication

  D. the disagreement between generations

试题详情

66. In the writer’s view, dealing with parents is __________ than with children.

  A. more difficult           B. easier

  C. more uninteresting       D. more interesting

试题详情


同步练习册答案