题目列表(包括答案和解析)
仔细观察下面一幅图画,根据图画的内容,写一篇词数100左右的英语短文。情景:假定你叫李红,家住香港。你和几个朋友约定星期六在中心公园(Central Park)聚会。现请你写封信邀请Brown女士参加,并根据下图告诉她来中心公园的路线。
参考词汇:have a gathering party(聚会)
这是一篇图画说明文,根据图画,指明路线,如何到达中心公园。注意观察图画,确定出发点、行走路线、目的地,灵活使用表达路线的表达语。
![]()
| Dear Mrs Brown, We are so glad that you're coming to join us on Saturday. Here is how you can find us. |
| Yours, Li Hong
|
仔细观察下面一幅图画,根据图画的内容,写一篇词数100左右的英语短文。情景:假定你叫李红,家住香港。你和几个朋友约定星期六在中心公园(Central Park)聚会。现请你写封信邀请Brown女士参加,并根据下图告诉她来中心公园的路线。
参考词汇:have a gathering party(聚会)
这是一篇图画说明文,根据图画,指明路线,如何到达中心公园。注意观察图画,确定出发点、行走路线、目的地,灵活使用表达路线的表达语。
Dear Mrs Brown,
We are so glad that you're coming to join us on Saturday. Here is how you can find us.
Yours,
Li Hong
第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)
下面是一篇关于2006年美国逝去的五位特别人物的情况报道。请阅读下列关于他们的相关信息,并按照要求把这五个人物的信息进行匹配。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。首先,请阅读以下六位美国名人的信息,然后与下面的信息进行匹配。
A
Marian Anderson was born in Philadelphia, Pennsylvania in the early 1990s. She began singing in church. Soon, her rich deep voice became widely known in the area. Marian Anderson received many honors and awards during her life. She received the Presidential Medal of Freedom in nineteen sixty—three. Marian Anderson died at the age of ninety—six. Experts say she is remembered not only for the quality of her voice, but also because of the way she carried out her right to be heard.
B
Movie director Robert Altman died in November 2006, in Los Angeles, California. He was eighty—one years old. During his fifty-year career, he made some of the most influential movies of modern times.
C
Ann Richards died in September 2006 at the age of seventy-three. At her funeral service, leaders from around the country gathered to celebrate her life. Former President Bill Clinton spoke at the service. He said Ann Richards helped create a world where young girls could be scientists, engineers and police officers. He said she was a great woman with a big heart and big dreams.
D
Journalist R.W. Apple died in October 2006 at the age of seventy—one. Earlier this month his friends and family gathered in Washington, D.C. for a large memorial service. Famous writers, politicians, and cooks told about his warm personality, sharp intelligence, and extraordinary energy. After the service, guests enjoyed fine foods provided by some of the best cooks in the area.
E
William Styron died in November 2006 at the age of eighty—one. His stories are filled with rich language and complex moral questions. Many of his books try to understand the evil actions of people. Later in life William Styron suffered from severe depression. After recovering, he wrote honestly and bravely about his experience in “Darkness Visible: A Memoir of Madness.” He received great praise for educating people about the difficulties of mental illness.
F
Ruth Brown was born in Portsmouth, Virginia in 1928 and died in October 2004. Brown recorded many rhythm and blues hits in the 1950s. She also fought for musicians rights. In 1988, Atlantic Records agreed to pay her and thirty-five other musicians the money they owed them for using their songs for twenty years.
请阅读下列有关的信息:
56.As a young woman, she worked as a teacher and raised four children. She and her husband were very involved in local politics. Then one day, she decided to run for officer herself—and she won. She served first as country commissioner, then as Texas state treasurer. In nineteen ninety she was elected governor. She fought for equal rights, environmental protection and laws to restrict guns. She created a government in which women, Hispanics, and African-Americans played important roles.
57. “MASH”, was released in nineteen seventy. It tells about a group of American medical workers in a temporary military hospital in Korea during the Korean War in the 1950s. It questions the rules of the military establishment in a way that was sharply funny and intelligent; “Nashville” came out in nineteen seventy—five. It provides a complex look at changes in the country music industry. Many of his thirty—three films were nominated for Academy Awards, including “The Player” and “Gosford Park”
58.She learned to traditional music at her Christian religious center. But she liked the popular jazz and rock music of the time even more. She left home at a young age to build a career in music. Soon, she became known as “the girl with the tear in her voice” because of her emotional way of singing. Her popular songs helped build the Atlantic Records company and she continued performing for the rest of her life until she died recently at the age of seventy six.
59.He is known as Johnny, wrote about many subjects, from politics and war to food and drink. During his forty—three years writing for the New York Times newspaper, he enjoyed a rich and eventful career. He was the paper’s chief reporter in cities like London, Moscow, Lagos and Nairobi. He covered events such as the Vietnam War, the Iranian revolution and the Gulf War. He reported on ten presidential elections. And, his opinions on fine foods, travel and the world’s best restaurants were very influential.
60.He wrote “Lie Down in Darkness” published in nineteen fifty—one when he was only twenty-five. It is about a troubled young woman who kills herself. It established him as a great new voice in American literature; he also wrote “The Confessions of Nat Turner” in nineteen sixty-eight which told about a nineteenth century slave revolt in the southern state of Virginia; and “Sophie’s Choice ” won the American Book Award in nineteen eighty. It is a tragic story about a woman and her children who are sent to a Nazi death camp in Poland during World War Two.
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com